Ο 23χρονος Βολιβιανός βρίσκεται στο Αγρίνιο και  μίλησε στο .metrosport.gr για τον Σαμπράνο, εξέφρασε τη σιγουριά ότι μπορεί να κάνει την διαφορά για το ελληνικό πρωτάθλημα, χαρακτήρισε τον Δικέφαλο του Βορρά ως μεγάλη ομάδα, αναφέρθηκε στο όνειρο του να παίξει στην Ευρώπη από μικρή ηλικία ενώ μας αποκάλυψε τους λόγους που του αρέσει το Αγρίνιο αλλά και το γεγονός της επιλογής του Παναιτωλικού.

Ντάνι, μετά από δύο δανεισμούς σε ομάδες της Βολιβίας, πως αποφάσισες να γυρίσεις στην Ελλάδα;

«Τελείωσε ο δανεισμός μου, και ήθελα να βοηθήσω τον Παναιτωλικό όπως δεν μπόρεσα την πρώτη φορά που ήρθα».

 

-Τι έγινε και έπαιξες μόνο ένα εξάμηνο στον Παναιτωλικό;

 

«Είχα πρόταση από ομάδα που αγωνιζόταν στο Κόπα Λιμπερταδόρες για να παίξω εκεί και να πάρω περισσότερη εμπειρία».

-Πως σου φαίνεται η Ελλάδα και το Αγρίνιο;

 

«Μου αρέσει πολυ η Ελλάδα. Το Αγρίνιο είναι ήσυχη πόλη και μου αρέσει πολύ επειδή εδώ γνώρισα τη σύντροφο μου».

 

-Πως τα πας με τον κ.Χάβο;

 

«Εχουμε πάρα πολύ καλή σχέση, του αρέσει να δουλεύει πολύ, είναι πολύ λεπτομερής, δουλεύει κάθε εβδομάδα ξεχωριστά για να προετοιμάζει σωστά τον κάθε αγώνα».

 

-Πες μου τους προσωπικούς σου στόχους για τη φετινή χρονιά αλλά και τους στόχους της ομάδας.

 

«Η ομάδα θέλει να παίξει στην Ευρώπη, και εγώ θέλω να μεγαλώσω ποδοσφαιρικά μαζί με την ομάδα μέρα με τη μέρα. Θέλω να μπορώ να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό».

 

«Ο Σαμπράνο δεν έχει καμία σχέση με τους αμυντικούς που είχε μέχρι τώρα ο ΠΑΟΚ»

 

-Ντάνι, γνωρίζεις το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ, τον Κάρλος Σαμπράνο;

 

«Ναι έχουμε παίξει αντίπαλοι στο Κόπα Αμέρικα. Είναι καλός παίκτης, τοποθετείται καλά στο γήπεδο, σουτάρει καλά. Είναι ένας δυναμικός παίκτης που έχει την ευχέρεια να προωθήσει σωστά την μπάλα από την άμυνα στην επίθεση».

-Πιστεύεις ότι μπορεί να κάνει την διαφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα;

 

«Εννοείται, έχει όλα τα φόντα να κάνει την διαφορά. Δεν έχουν καμία σχέση οι αμυντικοί που είχε ο ΠΑΟΚ μέχρι τώρα με τον Σαμπράνο. Είναι πολυτέλεια για τα δεδομένα του ελληνικού πρωταθλήματος».

 

-Πως βλέπεις τον ΠΑΟΚ, μπορεί να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα;

 

«Ο ΠΑΟΚ είναι μια μεγάλη ομάδα, μερικές φορές μπορεί να μην πηγαίνει καλά αλλά πάντα ξανασηκώνεται. Είμαι σίγουρος ότι θα τα πάει καλά και φέτος».

 

«Η Σάντα Κρουζ το καλύτερο μέρος του κόσμου»

 

-Η χώρα σου η Βολιβία συνορεύει με το Περού. Ποιές είναι οι διαφορές;

 

«Υπάρχει διαφορά, περίπου ίδια κουλτούρα, ο τρόπος σκέψης είναι διαφορετικός στο ποδόσφαιρο».

 

-Τι διαφορές έχει η Βολιβία με την Ελλάδα, και η Σάντα Κρουζ με το Αγρίνιο;

 

«Για μένα η Σάντα Κρουζ είναι το καλύτερο μέρος του κόσμου. Υπάρχουν μερικά κοινά με την Ελλάδα και το Αγρίνιο. Τα βουνά της Ελλάδας  μου θυμίζουν την Βολιβία αν και εδώ δεν έχει τόσο υψόμετρο όσο στη χώρα μου».

 

-Υπάρχει κάποια ιστορία από την παιδική σου ζωή στη Σάντα Κρουζ που να ήθελες να μοιραστείς μαζί μας;

 

«Είχα μια φυσιολογική παιδική ηλικία, καθώς η Σάντα Κρουζ είναι μια πόλη που δεν έχει εγκληματικότητα. Ημουν από μικρός με μια μπάλα στα πόδια. Οταν με ρώτησε η μαμά μου τι θέλω να γίνω, της είπα ποδοσφαιριστής. Εκείνη δεν είχε πρόβλημα αρκεί να τελείωνα πρώτα το σχολείο».

 

«Το όνειρο της Ευρώπης και ο… Παναιτωλικός»

 

-Γιατί ένας νεαρός διεθνής παίκτης σαν και σένα αποφασίζει να φύγει με προορισμό την Ελλάδα στα 21 του χρόνια;

«Από όταν ήταν ήμουν μικρός είχα στόχο να παίξω στην Ευρώπη και οταν ήρθε η ευκαιρία στον Παναιτωλικό δεν το σκέφτηκα καθόλου.  Είχα έρθει όταν ήμουν 16 για να δοκιμαστώ στον Παναθηναϊκό όμως ο μάνατζερ που κανόνιζε τις δοκιμές ήθελε να δοκιμαστώ και στη Σπορτινγκ Λισσαβώνας».

 

Γιατί επέλεξες τον Παναιτωλικό;

 

«Ειχα πολλές προτάσεις εκείνη την περίοδο, όμως επέλεξα τον Παναιτωλικό γιατί είναι μια οργανωμένη ομάδα και ο ξάδερφος μου ο Ντιέγκο (σ.σ. είχε παίξει για δύο χρόνια με τη φανέλα του Παναιτωλικού) μου είπε πολύ καλά λόγια για την ομάδα και δεν το μετάνιωσα. Πριν έρθω στην Ελλάδα είχα προτάσεις από τρεις ομάδες στη Βολιβία, μια ομάδα στην Αργεντινή και μια ομάδα στην Κολομβία».

 

 

-Ενα όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή είναι να παίξει στην Εθνική του ομάδα. Εσύ το έχεις πραγματοποιήσει. Ποιο θα ήταν το επόμενο βήμα για σένα; Να παίξεις στην Ελλάδα σε ένα μεγαλύτερο σύλλογο ή σε κάποιο καλύτερο πρωτάθλημα της Ευρώπης;

 

«Αρχικά θα ήθελα να πάρω την καλύτερη δυνατή θέση με τον Παναιτωλικό στο φετινό πρωτάθλημα. Θα με ενδιέφερε να παίξω σε μια μεγάλη ομάδα  της Ελλάδας ή ακόμη και σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα αλλά τον πρώτο λόγο έχει ο Παναιτωλικός. Αν συμφωνούσε να με πουλήσει τότε θα έπαιρνα την καλύτερη δυνατή απόφαση για μένα ανάλογα τις συνθήκες».

 

http://www.metrosport.gr