Πολύ καλά στημένος ο Παναιτωλικός πήρε πολύτιμο βαθμό σε μια δύσκολη έδρα.

Κακό ήταν το πρώτο μέρος, στο οποίο με δυσκολία έβρισκε κανείς ευκαιρία για κάποια από τις δύο ομάδες. Αμφότερες είχαν εμφανές πρόβλημα στη δημιουργία και αυτό ως έναν βαθμό οφειλόταν και στην αργή ανάπτυξή τους. Ωστόσο, ήταν σαφές πως δεν τραβούσαν και τα επιθετικά τους όπλα.

Το κυριότερο πρόβλημα ήταν για τον Πανιώνιο, ο οποίος δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί τον Μασούντ. Ο Μπεχαράνο έπεφτε πάνω του και τον εξουδετέρωνε πλήρως. Ο Ιρανός αναγκαζόταν να κατεβαίνει πολύ χαμηλά για να πάρει την μπάλα και να βοηθήσει στο χτίσιμο των επιθέσεων, αλλά και αυτό δεν ήταν αρκετό.

Οι μοναδικές στιγμές που απείλησαν οι γηπεδούχοι ήταν με στημένες φάσεις, αφού σε ροή αγώνα ήταν εντελώς προβλέψιμοι. Δεν μπορούσαν να περάσουν ούτε μία κάθετη από τον άξονα, ενώ οι Μασούρας και Λάμπρου δεν πήραν προσπάθειες από τα πλάγια για να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα.

Έτσι, ο Παναιτωλικός κρατούσε ξεκούραστα το μηδέν, αλλά ήταν και εκείνος εντελώς ακίνδυνος. Η μπάλα δεν έφτανε με τίποτα στον Ντίας, ο οποίος αναλωνόταν συνεχώς στο να τρέχει για να πιέσει. Ο Κλέσιο επιχείρησε από τα δεξιά να δημιουργήσει κάποια ρήγματα, αλλά δεν ακολουθούσε κανένας συμπαίκτης του.

Δεν άλλαξαν πολλά ούτε με την έναρξη του δευτέρου μέρους. Ο Παναιτωλικός μπήκε με πρωταρχικό στόχο να κρατήσει το μηδέν και να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις και αυτό δυσκόλεψε αισθητά τον Πανιώνιο, ο οποίος δεν έβρισκε χώρους για να δημιουργήσει. Τελικά χρειάστηκε μία στιγμή. Η ωραία ενέργεια του Ντουρμισάι και το σόλο του Μασούντ ήταν αρκετά για να κερδίσει ο Ιρανός στο 55′ το πέναλτι από τον Μόρα και να το εκτελέσει εύστοχα για το 1-0 ένα λεπτό μετά.

Οι «κυανέρυθροι» φάνηκε να φέρνουν το ματς στα μέτρα τους. Έχοντας πάρει το προβάδισμα στο σκορ, τους δινόταν η δυνατότητα να γυρίσουν κάποια μέτρα πιο πίσω και να περιμένουν για να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις. Άφησαν την μπάλα στον Παναιτωλικό, αλλά τελικά το πλήρωσαν.

Μπορεί οι Αγρινιώτες να μην ήταν απειλητικοί, αλλά μία αδράνεια της άμυνας του Πανιωνίου ήταν αρκετή για να έρθει η ισοφάριση. Αυτό έγινε στο 67′ όταν ο Ρότσα έκανε ωραία σέντρα και ο Λόπες ισοφάρισε σε 1-1. Έχασε εντελώς τη φάση ο Γκιοατά και η ομάδα του έτσι αναγκάστηκε να… τρέχει στα τελευταία λεπτά για δεύτερο γκολ.

Στο τελευταίο 20λεπτο ο Πανιώνιος πήρε μέτρα στο γήπεδο, επιχείρησε να γίνει απειλητικός, αλλά δεν τα κατάφερε. Ο Γρηγορίου πέρασε στο 80′ τον Χατζισαφί εξτρέμ μήπως πάρει κάποια ενέργεια από τον Ιρανό, αλλά ούτε αυτό έγινε. Οι «κυανέρυθροι» δεν απείλησαν ούτε μία φορά με αποτέλεσμα να μείνουν με τον βαθμό.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Σκουλάς (Θεσσαλίας), βοηθοί του οι Χούσκογλου (Θράκης) και Γεωργακόπουλος (Πειραιά), ενώ τέταρτος ο Κορδολαίμης (Ανατ. Αττικής).

Κίτρινες: 26′ Σαββίδης, 45’+1 Βλάχος, 62′ Μασούντ – 20′ Κλέσιο, 27′ Μάρκος Πάουλο, 86′ Μπράβο, 90′ Λόπες, 90’+5 Κυριακίδης

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Αστράς, Βλάχος, Μπανανά, Γκιοατά, Χατζισαφί, Κόρμπος, Σαββίδης (46′ Σιώπης), Λάμπρου (72′ Σπιριντόνοβιτς), Μασούρας (80′ Σαραμαντάς), Μασούντ, Ντουρμισάι.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Μαρινάκης, Μόρας, Χαντάκιας( 64΄Ροντρίγκες), Ρότσα, Μπεχαράνο, Μάρκος Πάουλο (83′ Μπράβο), Λόπες, Ρόσα, Κλέσιο, Ντίας (72′ Μαρκόβσκι).