Έγινε η αρχή… Για πρώτη φορά την Τρίτη (3/10) υπήρξε συνάντηση όλων των θεσμικών οργάνων για το θέμα της οργανωμένης μετακίνησης των φιλάθλων σε αγώνες της Σούπερ Λίγκας και βγήκε… λευκός καπνός.

Οι ΠΑΕ ακολούθησαν κοινή γραμμή και συμφωνήθηκε να αναλαμβάνουν οι ίδιες την ευθύνη της οργανωμένης μετακίνησης των φιλάθλων τους υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Παρόντες στη συνάντηση, εκτός από όλες τις ΠΑΕ, ήταν οι υπεύθυνοι ασφαλείας, εκπρόσωποι του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., εκπρόσωποι του υφυπουργείου Αθλητισμού, της υποδιεύθυνσης αθλητικής βίας και οι συνδετικοί κρίκοι ανάμεσα σε ΠΑΕ και συνδέσμους.

Στη συνάντηση έγινε ανασκόπηση των πρώτων αγωνιστικών και αναλύθηκαν κανονισμοί και πλαίσιο, με όλες τις ΠΑΕ να συμφωνούν, αλλά να περιμένουν συγκεκριμένες προτάσεις.

Οι ΠΑΕ δέχθηκαν να αναλάβουν την ευθύνη της οργανωμένης μετακίνησης υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Η μία είναι η προπώληση των εισιτηρίων να γίνεται από την ίδια την φιλοξενούμενη ΠΑΕ υπό την ευθύνη της.

Η δεύτερη είναι να εξετάζεται η απαγόρευση μεμονωμένης ή οργανωμένης μετακίνησης, καθώς όλοι συμφώνησαν ότι είναι ένα μέτρο που στην πραγματικότητα δεν λειτουργεί. Μάλιστα, αναφέρθηκαν σε συγκεκριμένα παραδείγματα, εξηγώντας ότι δεν είναι δυνατόν το μέτρο να εφαρμόζεται σε όλα τα ματς ανεξαιρέτως.

Παράλληλα, ζητήθηκε οι αποφάσεις της απαγόρευσης που τώρα βγαίνουν μέχρι την Παρασκευή να εκδίδονται Δευτέρα ή Τρίτη.

Το θετικό είναι ότι όλοι έδειξαν διάθεση να βρεθεί λύση, συμφωνώντας σε έναν κοινό στόχο, αν και θα χρειαστεί νομοθετική ρύθμιση για τις όποιες αλλαγές.

Οι επόμενες συναντήσεις ορίστηκαν για τη λήξη του α΄γύρου και για το τέλος του πρωταθλήματος, εκτός αν υπάρξει ανάγκη νωρίτερα.