Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ιδομενέα Εμπεσού έχει ως εξής:

Αισθανθήκαμε την ανάγκη να συντάξουμε αυτή την ανακοίνωση, σεβόμενοι τους παίκτες της ομάδας μας, τους φιλάθλους μας καθώς και τους ίδιους μας τους εαυτούς.       

Είναι λυπηρό να ασχολούμαστε με τη διαιτησία ενός αγώνα και όχι με τον αγώνα. Ο εκάστοτε διαιτητής και οι βοηθοί του ορίζονται για συγκεκριμένο λόγο σε κάθε παιχνίδι και αυτός δεν είναι άλλος από το να το διευθύνουν. Πρέπει να περνούν απαρατήρητοι και όχι να είναι οι πρωταγωνιστές.

Δυστυχώς την Κυριακή στον εκτός έδρας αγώνα της ομάδας μας, με την αντίστοιχη της Κατούνας το διαιτητικό τρίο ανέλαβε πρωταγωνιστικό ρόλο. Ενώ οι δύο ομάδες προσέφεραν πλούσιο θέαμα, οι κ. Κελεπούρης, Βαλλιάνος και Καούρης με τις αποφάσεις τους έκλεψαν την παράσταση.

Στο πρώτο ημίχρονο ο πρώτος βοηθός κ. Βαλλιάνος ακύρωση καθαρό τέρμα που σημείωσε ο παίκτης της ομάδας Αθανάσιος Μανώλης. Κατά τη διάρκεια του αγώνα παίκτης της αντιπάλου κινήθηκε απειλητικά προς το διαιτητή της συνάντησης κ. Κελεπούρη, κόλλησε το κεφάλι στο κεφάλι του και του είπε «εδώ είναι Κατούνα και θα σφυρίζεις ότι θέλουμε εμείς». Ο κ. Κελεπούρης αντί να τον αποβάλλει από τον αγώνα τον παρατήρησε με κίτρινη κάρτα.

Τα χειρότερα όμως ήρθαν στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 79ο λεπτό, ο ποδοσφαιριστής μας, Βενιζέλος Καρακασίδης δέχθηκε βίαιο τάκλιν από τον ποδοσφαιριστή Νεοφώτιστο Σπύρο, ο οποίος μόλις στο 78ο λεπτό είχε περάσει στο παιχνίδι. Ο αγώνας διακόπηκε για αρκετή ώρα, ο ποδοσφαιριστής μας διακομίστηκε στο  Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου λόγω του σοβαρού του τραυματισμού. Ο διαιτητής του αγώνα αντί να αποβάλλει τον ποδοσφαιριστή, τον «χάιδεψε» με μια κίτρινη κάρτα. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, στις καθυστερήσεις του αγώνα, ανέλαβε δράση και ο δεύτερος βοηθός κ. Καούρης, ο οποίος ανέκοψε αντεπίθεση της ομάδας ως οφσάιντ και ενώ τρεις παίκτες μας έβγαιναν απέναντι στον τερματοφύλακα της αντιπάλου.

Ζητάμε την παραδειγματική τιμωρία των κ. Κελεπούρη, Βαλλιάνου και Καούρη και την εξαίρεσή τους από τους ορισμούς για τους αγώνες της ομάδας μας

Ο Πρόεδρος Μουρκοκώστας Θωμάς