Μία νίκη για να ξεκολλήσει και να πάρει και βαθμολογική τόνωση εν όψει της συνέχειας έψαχνε ο Παναιτωλικός και αυτή ήρθε την Κυριακή (26/11) με αντίπαλο την ΑΕΛ με 3-1.

Στη συνέντευξη Τύπου ο Μάκης Χάβος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εικόνα των παικτών του και την προσπάθεια που έγινε, ενώ στη συνέχεια ξεκαθάρισε πως με 2-3 αποτελέσματα οι Αγρινιώτες θα μπορέσουν να κυνηγήσουν ακόμη και την Ευρώπη.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Πετύχαμε μία σημαντική νίκη και από ψυχολογικής και από βαθμολογικής άποψης. Στο παιχνίδι ξεκινήσαμε καλά με επιθετικές συνεργασίες και βάλαμε το γκολ. Αντί το γκολ να μας ελευθερώσει μας έκανε το αντίθετο απέναντι σε μία ομάδα που δεν κλείστηκε και συγχαρητήρια στη Λάρισα γιατί προσπάθησε να παίξει ποδόσφαιρο.Βάλαμε το δεύτερο τέρμα το οποίο θα μας ελευθέρωνε ακόμη περισσότερο, ένα πανέμορφο γκολ. Στο δεύτερο μέρος φάγαμε το γκολ νωρίς και αγχωθήκαμε, γιατί όταν έχεις καιρό να κερδίσεις έχεις άγχος. Μοιραία πήραμε λίγα μέτρα πίσω στο γήπεδο. Μπορούσαμε βέβαια να τελειώσουμε το ματς με κάποιες κόντρες που βγήκαμε αλλά δεν ήμασταν αποτελεσματικοί στα τελευταία μέτρα. Στο τέλος μετράει η νίκη και οι τρεις βαθμοί που ήταν επιτακτική ανάγκη. Να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο γιατί μας βοήθησε πραγματικά και ειδικότερα όταν στο σκορ ήταν στο δύο – ένα, υπήρχε μία θετική αύρα και αυτό ήταν σημαντικό».

Για το αν η ομάδα μετά την ισοπαλία στα Γιάννενα και τη σημερινή νίκη ξέφυγε οριστικά από το σκόπελο, τόνισε: «Ξέρουμε τι δουλειά έχουμε κάνει με τα παιδιά. Είχαμε ατυχία σε κάποια παιχνίδια, ήταν σίγουρα τα ατομικά λάθη, το τρίτο ήταν οι τραυματισμοί που ήρθαν μαζεμένοι σε καίριες θέσεις και έπαιξαν σημαντικό ρόλο και το τέταρτο είναι ότι έπρεπε να βρούμε τον τρόπο αντίδρασης από τα παιδιά, γιατί όταν δεν έχεις καλή ψυχολογία, είναι άσχημο πράγμα. Είμαι πολύ αισιόδοξος για την ομάδα και πιστεύω ότι με δύο – τρία καλά αποτελέσματα η ομάδα έχει βλέψεις για παραπάνω».

Για το αν το αποτέλεσμα ήταν – κατά τον συνάδελφό του κ. Φυντάνη- άδικο, είπε:«Δε θεωρώ ότι είναι άδικο το αποτέλεσμα αν και η Λάρισα είναι η μόνη ομάδα που μας έκανε δώδεκα τελικές και αυτό είναι ένα πρόβλημα που θα πρέπει να το λύσουμε».