Ως αναμετρήσεις μέσω των οποίων η ομάδα του θα είχε την ευκαιρία να προετοιμαστεί καλύτερα και να βελτιωθεί στους τομείς που χρειάζεται, χαρακτήρισε τους αγώνες που έδωσε η ομάδα του για το κύπελλο, ο προπονητής του Εργοτέλη Τάκης Γκώνιας.

Ο τεχνικός των κιτρινόμαυρων μετά τον αγώνα με τον Παναιτωλικό αναφέρθηκε στο χρόνο συμμετοχής που έδωσε σε αρκετούς παίκτες του, από τους οποίους έμεινε ικανοποιημένος στο πρώτο μόνο ημίχρονο, ενώ αναφέρθηκε και στο ντέρμπι με τον ΟΦΗ για το πρωτάθλημα.

Αρχικά για την αναμέτρηση ο Τάκης Γκώνιας τόνισε: «Συγχαρητήρια στον Παναιτωλικό για τη νίκη και την πρόκρισή του. Έχω πάντοτε σεβασμό στο θεσμό του κυπέλλου, όμως για εμάς και τα τρία παιχνίδια που δώσαμε είχαν χαρακτήρα προετοιμασίας για να γίνουμε καλύτεροι, αλλά και να δώσουμε ρυθμό και χρόνο συμμετοχής σε παιδιά που δεν είχαν.

Σήμερα έπαιξαν επτά παιδιά από την ακαδημία του Εργοτέλη και συνολικά οκτώ με λίγο ή καθόλου χρόνο συμμετοχής ως τώρα και για ένα ημίχρονο τα πήγαν περίφημα απέναντι σε μια ομάδα Super League. Για εμάς το κύπελλο ήταν όπως προείπα συνέχεια της προετοιμασία καθώς αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το πρωτάθλημα».

Ερωτηθείς για το αν κλονιστούν ψυχολογικά οι παίκτες αυτοί από τη βαριά ήττα από τον Παναιτωλικό, απάντησε: «Θα το δείξει ο χρόνος αν τους πάρει από κάτω. Είναι δύσκολο να αντέξουν για 90 λεπτά όλα αυτά τα παιδιά, απέναντι σε έναν αντίπαλο μεγαλύτερης κατηγορίας».

Ενώ για τον αγώνα με τον ΟΦΗ, υπογράμμισε: «Το ματς θα είναι μια γιορτή με δυο πολύ καλές ομάδες. Παίζουμε με μια ομάδα με μεγάλο μπατζετ και σημασία έχει να παιχθεί καλό ποδόσφαιρο, να νικήσει ο καλύτερος ώστε να διαφημιστεί το ποδόσφαιρο της Κρήτης».

Ο προπονητής του Παναιτωλικού Μάκης Χάβος από τη δική του πλευρά, παρουσιάσθηκε φυσικά ικανοποιημένος από τη νίκη, ενώ μίλησε με κολακευτικά λόγια και για τον Εργοτέλη: «Έχει δείξει η ιστορία ότι αυτά τα παιχνίδια για τις ομάδες μεγαλύτερης κατηγορίας που παίζουν με αντιπάλους μικρότερης κατηγορίας είναι επικίνδυνα και βλέπουμε να γίνονται δύσκολες καταστάσεις.

Θέλαμε σήμερα να ήμασταν σοβαροί και πειθαρχημένοι, αλλά στο πρώτο μέρος δεν μπήκαμε καν στον αγώνα, απέναντι σε έναν εξαιρετικό Εργοτέλη και θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον προπονητή του.

Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι, βελτιώσαμε πολλά, έγιναν τα πράγματα καλύτερα και κερδίσαμε με ένα σκορ που δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του Εργοτέλη.

Χαίρομαι για τη νίκη, γιατί είχαμε σοβαρότητα. Το κύπελλο μας ενδιαφέρει πάρα πολύ, είναι ο πιο γρήγορος και σύντομος δρόμος για την επιτυχία. Μπορούμε να κάνουμε κάτι καλό, επέστρεψαν και οι τραυματίες και έχουμε το βάθος και τα νέα παιδιά και μπορούμε να κάνουμε κάτι καλό και στο κύπελλο».

Μολονότι δεν αγωνίσθηκε καθόλου, μετά τον αγώνα με τον Παναιτωλικό δηλώσεις εκ μέρους των παικτών του Εργοτέλη μίλησε ο Γιάννης Μπουτσάκης: «Συγχαρητήρια στον Παναιτωλικό, αλλά και στους συμπαίκτες μου για την εικόνα που έδειξαν στο πρώτο μέρος. Ο χρόνος θα φέρει καλύτερα αποτελέσματα για την ομάδα μας.

Στο δεύτερο ημίχρονο λίγο η κούραση, λίγο τα προβλήματα έφεραν την ήττα. Είμαστε τυχεροί γιατί προσπαθούμε να παίξουμε ένα ποδόσφαιρο που βλέπουμε στο εξωτερικό και σίγουρα στο πέρασμα του χρόνου θα έρθουν και τα αποτελέσματα.

Τώρα έχουμε τον αγώνα με τον ΟΦΗ, θα προετοιμαστούμε κατάλληλα να κάνουμε τα πράγματα που μαθαίνουμε και θα κάνουμε τα καλύτερα για τη νίκη».

Ο τερματοφύλακας Δημήτρης Κυριακίδης ήταν αυτός που μίλησε από την ομάδα του Αγρινίου: «Δείξαμε από την αρχή ότι χρειαζόταν σοβαρότητα για να πάρουμε τη νίκη και όταν την είχαμε πήραμε το αποτέλεσμα. Έπαιξαν και κάποια νέα παιδιά και πήραν εμπειρίες. Το αφήνουμε τώρα πίσω το κύπελλο περιμένοντας τον αντίπαλο και κοιτάμε τις υποχρεώσεις μας στο πρωτάθλημα».

Front Page (DESKTOP)