Έδωσε μαθήματα επιθετικού ποδοσφαίρου… Πραγματοποιώντας γεμάτη εμφάνιση ο Παναιτωλικός έκανε ό,τι ήθελε τον Πλατανιά και τον κέρδισε εύκολα με 3-0 το απόγευμα της Κυριακής (11/2) για την 21η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Οι Αγρινιώτες ήταν σε πολύ καλή μέρα, βρήκαν από νωρίς ένα γκολ και στη συνέχεια έκαναν επίδειξη δύναμης. Εάν ήταν πιο συγκεντρωμένοι θα μπορούσε το σκορ να έχει πάρει και μεγαλύτερες διαστάσεις.

Πολύ καλό ματς έκανε ο Ρόσα, ο οποίος πέτυχε και δύο εξαιρετικά γκολ, ενώ άφησε πολλές υποσχέσεις στο ντεμπούτο του ο Γουίλιαν. Έδειξε πως είναι ένας παίκτης που θα ταλαιπωρεί όποιον αμυντικό τον μαρκάρει. Γενικά, πάντως, δεν υπήρξε παίκτης των γηπεδούχων που να υστέρησε.

Αντιθέτως, δύσκολα θα βρεθεί παίκτης του Πλατανιά που διασώθηκε. Οι Κρητικοί ήταν πολύ κακοί και έδειξαν από κάποια στιγμή και μετά πως έχουν παραιτηθεί. Δεν φαίνεται να μπορούν να αντιστρέψουν την κατάσταση και να παραμείνουν στην κατηγορία.

Με τις καλύτερες προδιαγραφές ξεκίνησε το παιχνίδι για τον Παναιτωλικό, ο οποίος μόλις στο 7′ άνοιξε το σκορ με τρομερό σουτ του Ρόσα. Αυτό έδωσε ψυχολογία σε όλους και κυρίως στον σκόρερ, ο οποίος είναι τέτοιου στυλ παίκτης με αποτέλεσμα να πάρει προσπάθειες πάνω του και στη συνέχεια και να δημιουργήσει προβλήματα.

Ο Πλατανιάς ήταν λες και βρισκόταν σε άλλο γήπεδο. Δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα ούτε για λίγο, δεν αμυνόταν σωστά και είχε μετατραπεί σε σάκο του μποξ. Πολλά τα προβλήματά του, τα οποία ξεκινούσαν από τον χώρο του κέντρου. Απογοητευτική η εικόνα του για ματς που ήταν τελικός για εκείνον.

Σταδιακά οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να κερδίζουν κάποια κόρνερ, αλλά δεν κατάφερναν να απειλήσουν από αυτά. Ο Χατζηνικολάου ψαχνόταν στον πάγκο για το τι πρέπει να διορθώσει, αλλά όλα θα μπορούσαν να έχουν αλλάξει στο 29′, στην απίστευτη διπλή ευκαιρία των Νίλι και Δημούτσου.

Ουσιαστικά εκεί κρίθηκε το παιχνίδι. Αφού δεν ισοφάρισε τότε ο Πλατανιάς, δεν μπόρεσε να το κάνει ούτε στην πορεία. Ο Παναιτωλικός κοντρόλαρε το ματς, έριξε σταδιακά τον ρυθμό και επέλεξε μέχρι το ημίχρονο να πάει συντηρητικά προκειμένου να μην την πατήσει.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους οι Αγρινιώτες πάτησαν και πάλι γκάζι θέλοντας να κλειδώσουν το τρίποντο και τα κατάφεραν. Έχασαν μία ευκαιρία με τον Κλέσιο στο 50′, αλλά έξι λεπτά μετά έγινε το 2-0 από τον Τσοκάνη. Παρεμπιπτόντως, στην πρώτη φάση έκανε τρομερό σόλο ο Γουίλιαν, ο οποίος έδειξε πολύ καλά στοιχεία στο ντεμπούτο του.

Μετά το δεύτερο γκολ δεν υπήρχε γυρισμός για τον Πλατανιά, ο οποίος έδειξε σημάδια διάλυσης. Οι παίκτες του έβγαιναν άναρχα μπροστά, στα στημένα ανέβαιναν περισσότεροι απ’ όσοι έπρεπε, οι επιστροφές τους ήταν κάκιστες και έτσι οι γηπεδούχοι μπορούσαν να βγάλουν φάση όποτε ήθελαν.

Εάν ο Παναιτωλικός καιγόταν για άλλο γκολ, θα το πετύχαινε με μεγάλη ευκολία. Είχε δύο πολύ καλές αντεπιθέσεις, αλλά ήταν αρκετά χαλαρός και δεν τις τελείωσε όπως θα έπρεπε. Ορεξάτος ο Μάζουρεκ, ο οποίος μπήκε αλλαγή, και τον βοήθησε και το γεγονός πως βρήκε πολλούς χώρους.

Στα τελευταία λεπτά το ματς ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Οι δύο ομάδες περίμεναν απλώς να περάσει ο χρόνος, όμως, στο 87′ ο Ρόσα έσπασε τη μονοτονία κάνοντας άλλη μία… ζωγραφιά. Με εντυπωσιακό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 3-0 και έκανε τον κόσμο να χειροκροτά έχοντας ικανοποιηθεί με ό,τι παρακολούθησε.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Κατσικογιάννης (Ηπείρου), βοηθοί του οι Τάτσης (Ηπείρου) και Πυλαρινός (Ζακύνθου), ενώ τέταρτος ο Κουτσιαύτης (Άρτας).

Κίτρινες: 55′ Μπεχαράνο – 45′ Αγγελόπουλος, 59′ Κοροβέσης, 86′ Μαλσά

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Μαρινάκης, Μιχάι, Ροντρίγκες (71′ λ. τρ. Χαντάκιας), Τσοκάνης, Μπεχαράνο, Μάρκος Πάουλο, Ρόσα, Κλέσιο (58′ Μάζουρεκ), Ντίας, Γουίλιαν (83′ Γουίλιαν).

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιάννης Χατζηνικολάου): Κλιάιτς, Πλιάτσικας (46′ Πετρόπουλος), Ντικαμονά (88′ λ. τρ. Στάμου), Καρυπίδης, Κοροβέσης, Αγγελόπουλος, Μάλσα, Νίλι, Ενσικουλού, Δημούτσος, Ουντότζι.