Έχει και αυτός δικαίωμα στο όνειρο… Παίρνοντας τρίτη νίκη στη σειρά ο Παναιτωλικός πήγε στο -3 από την πεντάδα το απόγευμα της Κυριακής (25/2) με το 1-0 επί της Κέρκυρας και μπορεί να ελπίζει.

Οι Αγρινιώτες έστω και δύσκολα έκαμψαν την αντίσταση των Φαιάκων στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής, έπιασαν στη βαθμολογία τους ΠΑΣ Γιάννινα και Αστέρα Τρίπολης και τους έχουν αμφότερους εντός έδρας. Γενικότερα το πρόγραμμά τους είναι αρκετά βατό και μένει να φανεί εάν θα το εκμεταλλευτούν. Το μόνο σίγουρο είναι πως έχουν βελτιωθεί αισθητά επί Τραϊανού Δέλλα και παρουσιάζουν ένα εντελώς διαφορετικό σύνολο.

Για δεύτερο εντός έδρας παιχνίδι ο Γουίλιαν ήταν πολύ καλός και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί πολυτιμότερος δεδομένου ότι με το δικό του γκολ κρίθηκε το ματς. Από κοντά και ο Κυριακίδης με δύο σημαντικές επεμβάσεις, ενώ είχε κάποιες καλές στιγμές ο Μιχάι.

Όσο για την Κέρκυρα, ήταν εξ αρχής δύσκολο να πάρει θετικό αποτέλεσμα δεδομένου ότι πήγε στο Αγρίνιο με πολλές απουσίες. Το πάλεψε όσο μπορούσε, αλλά φάνηκε πως δεν ήταν αρκετό αυτό. Έμεινε έτσι χαμηλά, αλλά στο +2 από τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Αναγκαστικά το ματς πήγε στη δύναμη και στο πάθος και αυτό ήταν το δυνατό χαρτί της Κέρκυρας. Οι παίκτες της έπαιρναν τις μονομαχίες και έβγαζαν φάσεις είτε με κάποια σουτ εκτός περιοχής είτε από στημένα. Είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι το 20′ οι Φαίακες είχαν φτάσει τις τέσσερις τελικές.

Συνδυασμούς δεν ήταν εύκολο να βγάλει καμία ομάδα και γι’ αυτό δεν υπήρχαν και σημαντικές ευκαιρίες. Η πρώτη έγινε στο 30′ και ήταν ένα καλό μακρινό σουτ του Κρητικού. Γενικότερα οι φιλοξενούμενοι είχαν πάει το παιχνίδι στα μέτρα τους και όσο περνούσε ο χρόνος έδειχναν πιο απειλητικοί.

Σταδιακά φάνηκε να το πιστεύουν και περισσότερο οι παίκτες του Ματζουράκη, αλλά από το πουθενά βρέθηκαν πίσω στο σκορ στην τελευταία φάση του ημιχρόνου. Στο 45’+1 ο Γιαννακόπουλος έκανε μεγάλη γκάφα και ο Γουίλιαν σε κενή εστία άνοιξε το σκορ μετά το φάουλ του Μάζουρεκ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ιδιαίτερα. Το νερό εξακολούθησε να είναι πολύ, η μπάλα κολλούσε και πιο εύκολα έβλεπε κανείς δυνατές μονομαχίες και τάκλιν, παρά καλές ενέργειες και φάσεις. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά και ήταν καλύτεροι και στη συνέχεια.

Η Κέρκυρα δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα, τα χαφ της δεν λειτουργούσαν όπως θα έπρεπε και έτσι δεν γινόταν να απειλήσει. Το μόνο που κατάφερε ήταν να έχει μία καλή στιγμή με μακρινό σουτ του Ρόλε και από εκεί και πέρα μόνο από κάποιο στημένο έψαχνε να δημιουργήσει προβλήματα.

Ο Παναιτωλικός έψαξε κάποιες αντεπιθέσεις, είχε και ένα καλό σουτ του Γουίλιαν, αλλά στην πορεία μπήκε στο μυαλό του το να διατηρήσει το υπέρ του προβάδισμα και να μην κυνηγήσει άλλο γκολ. Η φιλοσοφία του άλλαξε, γύρισε πίσω και φαινόταν ότι δεν ήθελε να πάρει κανένα ρίσκο. Μπήκε αντί του Γουίλιαν και ο Μπράβο και τελείωσε το ματς στο δικό του γήπεδο αμυνόμενος.

Από την πλευρά του ο Ματζουράκης βλέποντας πως η ομάδα του δεν μπορούσε να απειλήσει με κανέναν τρόπο ανακάτεψε την τράπουλα. Μπήκαν οι Μενσά, Ζορμπάς και στο τέλος ο Γεωργακόπουλος με τον σχηματισμό να αλλάζει σε 4-4-2. Δεν λειτούργησε, όμως, αυτό, και ο Παναιτωλικός άντεξε μέχρι τέλους. Η μοναδική στιγμή που ανησύχησε ήταν στο 90’+3 από τον Μυτίδη με τον Κυριακίδη να αντιδράει καλά.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Τσαμούρης (Πειραιά), βοηθοί του οι Γεωργακόπουλος (Πειραιά) και Σαμοΐλης (Αθηνών), ενώ τέταρτος ο Κουτσιαύτης (Άρτας).

Κίτρινες: 10′ Μάζουρεκ, 32′ Μιχάι, 59′ Κυριακίδης, 60′ Μοράρ, 63′ Γουίλιαν, 76′ Μάζουρεκ – 21′ Κρητικός, 59′ Μυτίδης, 62′ Αντέτζο

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Μύγας, Μιχάι, Σοάρες Άργκους, Μαρινάκης, Μάρκος Πάουλο (10′ λ. τρ. Πάουλο), Μπεχαράνο, Μάζουρεκ (88′ Ιταμπέλ), Ντίας, Γουίλιαν (79′ Μπράβο), Μοράρ.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γιάννης Ματζουράκης): Γιαννακόπουλος, Σπίνουλας, Αντέτζο, Γρομητσάρης, Λέκοβιτς, Αρτυματάς, Κρητικός, Ρόλε (78′ Γεωργακόπουλος), Γεωργίου (73′ λ. τρ. Ζορμπάς), Παμλίδης (70′ Μενσά), Μυτίδης.

 

http://www.a-sports.gr