Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 Μαρτίου στο γήπεδο του Παναιτωλικού η συνέντευξη τύπου για τον τελικό της ΕΠΣΑ που θα γίνει την Τετάρτη 7 Μαρτίου στις 18.30 στο γήπεδο του Παναιτωλικού.

Στο πάνελ αρχικά βρέθηκαν ο πρόεδρος της ΕΠΣΑ Παναγιώτης Παπαχρήστος, οι πρόεδροι των δυο ομάδων Μάρκος Φουρλάνης και Μιχάλης Μπιλάλης, οι προπονητές Λάκης Παπαχρήστος και Χρήστος Ζαρκαβέλης και στην συνέχεια ΄ήρθαν και οι αρχηγοί των δυο ομάδων Απόστόλης Τσιούνης και Κώστας Μπαλαούρας

Στο ξεκίνημα της συνέντευξης πήρε το λόγο ο πρόεδρος της ΕΠΣΑ

Αναλυτικά τα όσο ειπώθηκαν

Παναγιώτης Παπαχρήστος (πρόεδρος ΕΠΣΑ)

προεδρος επσα

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΑ ευχαρίστησε τα ΜΜΕ που βρέθηκαν στην αίθουσα, καθώς και την διοίκηση του Παναιτωλικού για την παραχώρηση του γηπέδου. Έδωσε συγχαρητήρια στις δυο ομάδες που έφτασαν στον τελικό του κυπέλλου, και απεύθυνέ κάλεσμα στους φιλάθλους της Αιτ/νιας να βρεθούν την Τετάρτη στο γήπεδο. Επίσης ανέφερε ότι ο τελικός είναι αφιερωμένος στο «Εργαστήρι Παναγία Ελεούσα».

Στην συνέχεια πήραν τον λόγο οι πρόεδροι των δυο ομάδων

Μάρκος Φουρλάνης (πρόεδρος Νέος Αμφίλοχος)

Φουρλάνης

Ο πρόεδρος του Νέου Αμφίλοχου ευχαρίστησε την ΕΠΣΑ και την διοίκηση του Παναιτωλικού, απηύθυνε κάλεσμα στους φιλάθλους του νομού  να παρακολουθήσουν τον τελικό του κυπέλλου. Όσο αφορά τον αγώνα (μας θύμισε ότι οι δυο ομάδες είχαν βρεθεί και πάλι στον τελικό πριν 38 χρόνια) και θα ήθελε την κατάκτηση του κυπέλλου,  για πρώτη φορά στην ιστορία στον  Νέο Αμφίλοχο.

Μιχάλης Μπιλάλης (πρόεδρος ΑΕ Μεσολογγίου)

Μπιλάλης

Ίδιες ευχαριστίες από τον πρόεδρο της ΑΕΜ, προς ΕΠΣΑ, και Παναιτωλικό, και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η ομάδα του θα πάρει μέρος σε ένα ακόμη τελικό απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα και εύχεται να πάρει και πάλι το τρόπαιο.

Στη συνέχεια το λόγο πήραν οι προπονητές των ομάδων

Λάκης Παπαχρήστος (προπονητής Νέου Αμφίλοχου)

Παπαχρηστος

Ο προπονητής του Αμφίλοχου εμφανίστηκε χαρούμενος που η ομάδα του έφτασε στον τελικό του κυπέλλου, τον οποίο θεωρεί αναβαθμισμένο από την στιγμή που γίνεται στο γήπεδο του Παναιτωλικού. Και συνέχισε: Είναι δυο αξιόλογες ομάδες οι οποίες άξιζαν να φτάσουν στον τελικό.

Σε ερώτηση του υπογράφοντος μέχρι που μπορεί να φτάσει φέτος ο Αμφίλοχος απάντησε:

Θεωρώ ότι κάθε ομάδα τους στόχους τους πετυχαίνει στο τέλος του πρωταθλήματος . Σημασία έχει η διάρκεια, όχι λόγια, βελτίωση σε κάθε αγώνα και υπάρχουν δυνατότητες στην ομάδα για ακόμη καλύτερες ημέρες. Επίσης ανέφερε ότι υπάρχουν πολύ καλές ομάδες φέτος στον νομό και σε λίγα χρόνια θα βρίσκονται και αυτές στην Γ΄ Εθνική.

Χρήστος Ζαρκαβέλης (προπονητής ΑΕΜ)

Ζαρκαβέλης

Ο προπονητής της ΑΕΜ έδωσε συγχαρητήρια και στις δυο ομάδες που έφτασαν στον τελικό, καθώς ευχαρίστησε και την ΠΑΕ Παναιτωλικός για την παραχώρηση του γηπέδου. Επίσης ευχαρίστησε και τον πρόεδρος της ΑΕΜ που του έδωσε την δυνατότητα να επιστρέψει και πάλι στην ομάδα.  Θεωρεί σημαντικό τον τελικό της Τετάρτης για την ΑΕΜ, που είναι μια ιστορική ομάδα και της αξίζει ένα ακόμη κύπελλο.

Σε ερώτηση του υπογράφοντος για της αλλαγές που πρέπει να κάνει για να εμφανιστεί η ομάδα καλύτερη στο πρωτάθλημα απάντησε:

Η ΑΕΜ αυτή την χρονική περίοδο δεν εμφανίζεται όπως πρέπει στο γήπεδο. Στο ποδόσφαιρο όμως αλλάζουν οι «καταστάσεις» πολύ γρήγορα. Η απόφασή  να επιστρέψω στην ΑΕΜ , την πήρα πολύ γρήγορα και θεωρώ ότι μπορώ να βοηθήσω την ομάδα στην δύσκολη περίοδο που βρίσκεται. Η ΑΕΜ έχει όλα τα εφόδια να αλλάξει κατηγορία, αλλά σίγουρα χρειάζεται και τύχη.

Στη συνέχεια το λόγο πήραν οι αρχηγοί των ομάδων.

Κώστας Μπαλαούρας (ΑΕ Μεσολογγίου)

Μπαλαούρας

Ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΜ ευχαρίστησε ΕΠΣΑ και την ΠΑΕ Παναιτωλικός , και ελπίζει ο τελικός του κυπέλλου να είναι μια διαφήμιση για το Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, και η ομάδα του να κατακτήσει και πάλι το κύπελλο.

Απόστολος Τσιούνης (Νέος Αμφίλοχος)

Τσιούνης

Ευχαριστίες και από τον ποδοσφαιριστή του Νέου Αμφίλοχου προς ΠΑΕ Παναιτωλικός και ΕΠΣΑ. Επίσης προσκάλεσε τους φίλους του ποδοσφαίρου να βρεθούν στο γήπεδο την Τετάρτη , και ελπίζει να κατακτήσει η ομάδα του το κύπελλο.