Οι προϋποθέσεις επανέναρξης που έθεσε ο Βασιλειάδης

Τις πρώτες συναντήσεις με τις ομάδες της Σούπερ Λίγκας είχε το απόγευμα της Τετάρτης (14/3) ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, συζητώντας για το τι θα πρέπει να γίνει ώστε να επαναρχίσει το πρωτάθλημα.

Το «παρών» έδωσαν οι εκπρόσωποι των Ατρόμητου (Σπανός, Μπέτσης), Πανιωνίου (Δάρας, Ζαμάνης), Ξάνθης (Πιαλόγλου), Παναιτωλικού (Μπελεβώνης), ΠΑΣ Γιάννινα (Χριστοβασίλης) και Αστέρα Τρίπολης (Καϋμενάκης, Mποροβήλος), οι οποίοι τόνισαν στον πολιτικό προϊστάμενο των σπορ ότι στηρίζουν τις αλλαγές που θέλει να φέρει, είναι όμως αντίθετοι με τη διακοπή του πρωταθλήματος.

Όσον αφορά το ποιες είναι αυτές οι προϋποθέσεις για να ξαναμπούν στη δράση οι ομάδες, ο Γ. Βασιλειάδης δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι είναι τρεις.

Συγκεκριμένα, είπε: «Αν δεν υπάρξουν δεσμεύσεις από όλους τους φορείς, σέντρα δεν θα ξαναγίνει. Πρώτα θα πρέπει να γίνει αλλαγή στον πειθαρχικό κώδικα. Ζητούμε επιπλέον πειθαρχικές προβλέψεις αναφορικά με τις δηλώσεις παραγόντων για τις βίαιες συμπεριφορές.

Από κει και πέρα, θα πρέπει να αλλάξει το καθεστώς αδειοδότησης των ομάδων. Σε περίπτωση που μία ομάδα μέσα σε μία χρονιά συμμετέχει δύο φορές σε επεισόδια, τότε θα αποβάλλεται αμέσως από το πρωτάθλημα και θα υποβιβάζεται.

Επίσης θα πρέπει να υπάρξει αλλαγή στους κανόνες ασφαλείας για το ποιος έχει την ευθύνη. Ακούμε διαρκώς για την αστυνομία, για τον ένα ή τον άλλο. Από την πόρτα του γηπέδου και μέσα την αποκλειστική ευθύνη θα την έχουν οι ΠΑΕ. Ό,τι γίνεται στην Ευρώπη να ισχύσει κι εδώ. Πώς είναι δυνατό στα ευρωπαϊκά γήπεδα να εφαρμόζονται όλα αυτά χωρίς προβλήματα κι εδώ να ισχύουν άλλα πράγματα;».

http://www.a-sports.gr