Στη Λευκάδα βρέθηκε την Τρίτη (22/5) ο προπονητής του Παναιτωλικού, Τραϊανός Δέλλας, ως καλεσμένος στο προπονητικό σεμινάριο που διοργάνωσε ο Οδυσσέας Νυδρίου σε συνεργασία με τη Μονακό, όπου το παρών έδωσαν και οι Λεονάρντο Ζαρντίμ, Τάκης Λεμονής και Άκης Ζήκος.

Ο 42χρονος κόουτς, μίλησε στο Sport24.gr μετά την προπόνηση με τους πιτσιρικάδες του Οδυσσέα Νυδρίου στο προπονητικό κέντρο της ομάδας και αναφέρθηκε στη φετινή σεζόν και στη… γλυκόπικρη γεύση που του αφήνει, απάντησε για το μέλλον του στην ομάδα του Αγρινίου και για την προοπτική του εξωτερικού, ενώ μίλησε και για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Θα μείνεις στον Παναιτωλικό και τη νέα σεζόν;

“Οι προθέσεις είναι αυτές. Θεωρώ ότι τις επόμενες ημέρες θα τελειώσουμε”.

Τι έκανες και ανέβασες την ψυχολογία των παικτών, όταν ανέλαβες; Το πιστέψατε κάποια στιγμή ότι μπορούσατε να χτυπήσετε και την 5η θέση, έτσι δεν είναι;

“Εντάξει, δεν είναι κάτι που κάνει μόνος του ένας προπονητής. Είναι μια συλλογική προσπάθεια. Αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε, εγώ ως προπονητής, αλλά και τα παιδιά. Θέλαμε να βελτιώσουμε την κατάσταση που υπήρχε, το κατορθώσαμε και όπως είπα μετά το τελευταίο ματς του πρωταθλήματος, η γεύση είναι γλυκόπικρη, γιατί θα μπορούσαμε να κάνουμε και κάτι παραπάνω”.

Αν μείνεις, θα είναι στόχος του χρόνου η 5η θέση και η έξοδος στην Ευρώπη;

“Για στόχους είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε. Κατ’ αρχάς, δεν ξέρουμε τι ξημερώνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα περιμένουμε πρώτα να δούμε πώς θα διαμορφωθεί η κατάσταση”.

Είναι η δίκαιη η κατάταξη στο φινάλε του πρωταθλήματος; Πήγαν στις ομάδες που έπρεπε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο;

“Έτσι όπως εξελίχθηκε το πρωτάθλημα, όποιος και να το έπαιρνε, θα το άξιζε. Είτε ήταν ο ΠΑΟΚ είτε η ΑΕΚ που το διεκδίκησαν. Από τη στιγμή που το πήρε η ΑΕΚ, δεν μπορεί να πει κάποιος πως δεν το άξιζε. Ο ΠΑΟΚ πλήρωσε τα λάθη που έκανε και έτσι ο τίτλος πήγε στην ΑΕΚ”.

Έζησες τον Μανόλο Χιμένεθ ως προπονητή. Έχει αλλάξει καθόλου από τότε;

“Ο Μανόλο είναι ένας άνθρωπος που ζει το παιχνίδι, είναι παθιασμένος άνθρωπος και αυτό έδειξε και στην φετινή παρουσία του στην ΑΕΚ”.

Κόουτς, θα ήθελες να καθίσεις ξανά στον πάγκο μιας μεγάλης ελληνικής ομάδας ή να πας και στο εξωτερικό;

“Σίγουρα το εξωτερικό είναι κάτι που με ενδιαφέρει, αλλά πρώτα πρέπει να καθιερωθώ εδώ. Πρέπει να δουλέψω εδώ, να με μάθουν από εδώ. Αυτό είναι το δύσκολο κομμάτι, το να ασχοληθεί κάποιος στο εξωτερικό με έναν Έλληνα προπονητή. Αλλά πάντα θα κυνηγάω την προοπτική, είναι μια πρόκληση που δεν με φοβίζει. Πιστεύω στον εαυτό μου, πιστεύω στη δουλειά μου”.

Σε χάλασε η φετινή εικόνα με τα δικαστήρια, τις αντιπαραθέσεις και ότι πάλι το πρωτάθλημα κρίθηκε εκτός γηπέδου;

“Όταν είσαι άνθρωπος του ποδοσφαίρου, δεν μπορεί να μη σε ενοχλεί το γεγονός ότι ζεις και εργάζεσαι σε ένα περιβάλλον που δεν είναι ίδιο με αυτό του εξωτερικού. Εγώ το έχω δηλώσει πολλές φορές ότι ζηλεύω συναδέλφους από το εξωτερικό που απολαμβάνουν πραγματικά το ποδόσφαιρο, ακόμα και οι φίλαθλοι”.