Συναντήσεις με τον πρόεδρο του Ατρομήτου, Γιώργο Σπανό και τον πρόεδρο του Παναιτωλικού, Μάκη Μπελεβώνη είχε την Τρίτη (29/5) στο γραφείο του ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, προκειμένου να τους παρουσιάσει το πλάνο του για μια Super League η οποία τη νέα σεζόν θα αριθμεί… 20 ομάδες!

 Δεν μιλάμε για ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο, αλλά για μια ιδέα του υφυπουργού την οποία θέλει να υλοποιήσει άμεσα, από το προσεχές κιόλας πρωτάθλημα, ώστε να γίνει η μετάβαση σε μια Super League 12 ομάδων την μεθεπόμενη σεζόν (2019-20).

Μάλιστα ο κ. Βασιλειάδης, μετέφερε στους δύο παράγοντες ότι έχει το «πράσινο φως» για να προχωρήσει και από τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα!

Σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA, ο υφυπουργός παρουσίασε ένα σχέδιο με 20 ομάδες, που θα είναι χωρισμένες σε… 5 γκρουπ δυναμικότητας! Σε αυτές τις 20 ομάδες προφανώς θα είναι και η Κέρκυρα και ο Πλατανιάς που θα είναι σαν… να μην έπεσαν ποτέ, καθώς και η Παναχαϊκή και ο Κισσαμικός που θα είναι σαν… να ανέβηκαν κατηγορία! Και ας μην συνέβησαν ποτέ αυτά στην πραγματικότητα και κυρίως κόντρα στις προκηρύξεις των δύο επαγγελματικών πρωταθλημάτων!

Τα 5 γκρουπ δυναμικότητας θα έχουν 4 ομάδες το καθένα και θα γίνει μια κλήρωση από την οποία θα προκύψουν 2 όμιλοι των 10 ομάδων! Οι 5 πρώτοι των 2 ομίλων θα αγωνιστούν στο τέλος για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την έξοδο στην Ευρώπη (σε ένα νέο όμιλο 10 ομάδων) και οι 5 τελευταίοι των 2 ομίλων θα αγωνιστούν για την αποφυγή του υποβιβασμού (επίσης σε ένα νέο όμιλο 10 ομάδων)!

Όπως είπε ο Γιώργος Βασιλειάδης στους δύο παράγοντες που συνάντησε την Τρίτη, το πρότζεκτ αυτό θα το φέρει στην Super League μέσω της ΕΠΟ, ώστε οι ΠΑΕ του συνεταιρισμού να το συζητήσουν και να κάνουν… όποιες βελτιώσεις εκείνοι κρίνουν ότι πρέπει να γίνουν!

Στο σημείο, λοιπόν, αυτό, μπαίνει στο παιχνίδι και η ΕΡΤ! Σύμφωνα με όσα λέει ο υφυπουργός Αθλητισμού στους συνομιλητές του, το κρατικό κανάλι και η Nova είναι σε συνεννόηση όλο αυτό το διάστημα και σκοπός είναι να δημιουργηθεί μια κεντρική διαχείριση με δύο τηλεοπτικούς παρόχους, για 3+2 χρόνια, που θα αποφέρει περί τα 2,5 εκατ. ευρώ ετησίως για την κάθε ομάδα (με εξαίρεση φυσικά τους μεγάλους).

Μιλάμε για αστρονομικό ποσό με βάση τα σημερινά δεδομένα, χρήματα τα οποία δεν θα προέρχονται από τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά όπως φέρεται να λέει ο κ. Βασιλειάδης, θα προέρχονται από την υπερφορολόγηση των στοιχηματικών εταιριών! (αν και η όποια υπερφορολόγηση αποδίδεται μέσω του κρατικού προϋπολογισμού, ενώ βάσει μνημονίων, η φορολόγηση υπέρ τρίτων απαγορεύεται).

Επίσης, πρόθεση του υφυπουργού Αθλητισμού είναι να θεσπίσει και ένα monitoring για τα λεφτά, ώστε να ελέγχει ότι πάνε εκεί που πρέπει να πάνε (υποδομές κλπ).

Εμείς θα επαναλάβουμε ότι βάσει της αθλητικής νομοθεσίας, οποιαδήποτε άμεση αναδιάρθρωση είναι παράνομη και για να επιτευχθεί αυτή, θα πρέπει να υπάρξει και νέα νομοθετική ρύθμιση.

Κάτι που απ’ ότι φαίνεται είναι επίσης στις προθέσεις του κ. Βασιλειάδη, με δεδομένο ότι επιμένει στην υλοποίηση του σχεδίου του, έχοντας μάλιστα και το πρωθυπουργικό «οκέι»! Οι επόμενες μέρες θα κρίνουν πολλά για το αν εν τέλει θα προχωρήσει αυτό το ευφάνταστο σχέδιο για ένα πρωτάθλημα… λάστιχο, που από τις 16 ομάδες θα πάει στις 20 και εν συνεχεία οι 20 θα γίνουν… 12!

http://www.sdna.gr