Το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο του Ηρακλή Αστακού κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και κάνει έκκληση στην τοπική κοινωνία, στους φίλους, στους επιχειρηματίες, στους απόδημους φίλους, να στηρίξουν την ομάδα, αφού υπάρχει άμεση και επείγουσα ανάγκη να ενισχυθεί οικονομικά ο ΗΡΑΚΛΗΣ. Διαφορετικά, οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές με άμεσο κίνδυνο η ομάδα να μη συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Α΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας Αιτωλοακαρνανίας με ότι αυτό συνεπάγεται.
       Εδώ να τονίσουμε ότι είναι καθήκον όλων των ΑΣΤΑΚΙΩΤΩΝ να κάνουν μια προσπάθεια ώστε η κοιτίδα άθλησης της νεολαίας του Αστακού και του Ξηρομέρου, η ιστορική ομάδα του Ηρακλή Αστακού με την πλούσια δραστηριότητα να μείνει ζωντανή.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΑΣΤΑΚΟΥ
         Μετά από τη δεύτερη επαναληπτική Γενική Συνέλευση των μελών του ΗΡΑΚΛΗ Αστακού που έγινε την Κυριακή 10/06/2018 και δυστυχώς δεν υπήρξε ενδιαφέρον από οποιονδήποτε φίλο ή  μέλος του ΗΡΑΚΛΗ να θέσει υποψηφιότητα και να αναλάβει διοικητικά και οικονομικά το μέλλον της ιστορικής μας ομάδας, το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο κάνει αγωνιώδη έκκληση σε όλους όσους αγαπούν και ενδιαφέρονται για τον ΗΡΑΚΛΗ να συμβάλλουν στο μέτρο των δυνατοτήτων τους με οποιοδήποτε τρόπο μπορούν ώστε να βρεθεί η απαραίτητη για την επιβίωση της ομάδας λύση…..

 

Το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η ομάδα είναι το οικονομικό. Υπάρχει άμεση και επείγουσα ανάγκη να ενισχυθεί οικονομικά ο ΗΡΑΚΛΗΣ. Διαφορετικά, οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές με άμεσο κίνδυνο η ομάδα να μη συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Α΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας Αιτωλ/νίας με ό, τι αυτό συνεπάγεται. 
          Μας στεναχωρεί αφάνταστα αυτή η διαπίστωση αλλά δυστυχώς είναι η σκληρή πραγματικότητα. Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο έγινε πλέον ημιεπαγγελματικό και εκ των πραγμάτων είμαστε υποχρεωμένοι ή να ακολουθήσουμε την πεπατημένη, τηρουμένων των αναλογιών, ή να γυρίσουμε στις μικρές κατηγορίες. 
         Απευθυνόμαστε συνεπώς σε όλους τους φίλους του ποδοσφαίρου και του υγιούς αθλητισμού, στους φιλάθλους του ΗΡΑΚΛΗ αλλά και σε όλους εκείνους τους οικονομικούς παράγοντες και επιχειρηματίες του Αστακού και της ευρύτερης περιοχής και τους ζητάμε να συμβάλλουν οικονομικά ώστε η ομάδα να διασωθεί από την επικείμενη οικονομική καταστροφή και να συμμετάσχει με αξιώσεις στο πρωτάθλημα της νέας αγωνιστικής περιόδου 2018 – 2019.
           Ιδιαίτερη έκκληση απευθύνουμε στους απόδημους φίλους της ομάδας που ζουν και δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό, πολλοί εκ των οποίωναγωνίστηκαν με την ιστορική φανέλα του ΗΡΑΚΛΗ  και μάτωσαν στις αλάνες του Αστακού, στα Βαρκά και στα Βαράγγια. Μεταφέρουμε σε όλους εσάς την απόγνωση και την αγωνία όλων των φιλάθλων και παικτών του ΗΡΑΚΛΗ και ζητάμε την βοήθειά σας, ώστε η ομάδα να συνεχίσει με περηφάνια και αξιοπρέπεια την 60χρονη και πλέον πορεία της.
           Επιθυμία μας είναι να συμβάλλουν όλοι, στο μέτρο του δυνατού για τον καθένα, στην οικονομική διάσωση της ομάδας και όχι να επωμιστεί το οικονομικό αυτό βάρος ένας ή λίγοι. Άλλωστε αυτό αντανακλά και το ιδεώδες του ομαδικού πνεύματος που διέπει την αθλητισμό και την ομαδικότητα. Εννοείται πως τα ονόματα όσων βοηθήσουν την ομάδα θα αναρτηθούν και θα γίνουν γνωστά.
 
Ο αριθμός λογαριασμού του ΗΡΑΚΛΗ Αστακού στην Τράπεζα  Πειραιώς είναι: GR94 0171 2650 0062 6504 0030 897
Τηλέφωνα επικοινωνίας:
6944356136 Αποστόλης Ντίνος
6977583694 Κώστας Μπαμπούρης
Το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο
http://xiromeronews.blogspot.com