Για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, μίλησε ο Μάκης Μπελεβώνης, πρόεδρος του Παναιτωλικού, στον «FAIR PLAY FM».
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ
Για τις ομάδες χωρίς τηλεοπτική στέγη: «Αυτό το θέμα δεν έχει προκύψει τώρα. Έχει πολύ καιρό που αντιμετωπίζουμε αυτό το πρόβλημα. Είναι θέμα συζητήσεων μεταξύ των ομάδων. Όσο μπορεί να γίνει αυτό, με τον τρόπο που λειτουργεί μέχρι τώρα ο συνεταιρισμός. Οι ομάδες που έχουν εξασφαλίσει τηλεοπτικά δικαιώματα δεν ενδιαφέρονται για τις υπόλοιπες. Υπάρχουν 7 ομάδες αυτή την στιγμή χωρίς συμβόλαιο. Χθες αυτό άλλαξε κάπως με την παρέμβαση του κύριου Μαρινάκη. Κατάλαβαν ότι δεν μπορεί να γίνει πρωτάθλημα με ομάδες χωρίς τηλεοπτικό συμβόλαιο. Δεν μπορεί να ξεκινήσει το πρωτάθλημα κάτω από αυτές τις συνθήκες. Αλλά νομίζω ότι όλοι θα κινηθούμε σε κοινή κατεύθυνση από εδώ και πέρα. Αύριο θα κάνουμε και μια συζήτηση με τον Υπουργό για αυτό το θέμα».
Για την αναδιάρθρωση των κατηγοριών: «Ο Υπουργός ήταν πολύ ξεκάθαρος όσο αναφορά αυτό το θέμα. Ζητάει ένα πρωτάθλημα τριών επαγγελματικών κατηγοριών με δώδεκα ομάδες η καθεμία. Θα μιλήσουμε πάνω σε αυτόν τον άξονα. Έχει κάνει και αυτός κάποιες προτάσεις. Νομίζω όμως η αναδιάρθρωση τον ενδιαφέρει περισσότερο από ότι το φετινό πρωτάθλημα. Αυτά όλα θα συζητηθούν αύριο. Και την Παρασκευή θα γίνει και ένα έκτακτο συμβούλιο. Το πρωτάθλημα δεν θα είναι ανταγωνιστικό με ομάδες χωρίς τηλεοπτικό συμβόλαιο. Νομίζω αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Εάν δεν βρούμε λύση σε αυτά τα θέματα δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει ο συνεταιρισμός».
Για τον καινούργιο πρόεδρο: «Είχαμε άποψη πάνω σε αυτό. Είναι γνωστός. Αυτό που δεσμεύτηκε είναι ότι θα κοιτάει το καλό όλων των ομάδων και όχι μόνο της δικής του. Έχει δώσει καλά δείγματα γραφής και νομίζω ότι θα πάει καλά».
Για τον Παναιτωλικό: «Μπορεί να υπάρχουν αλλαγές εάν δεν βρούμε τηλεοπτική στέγη. Οι ομάδες δεν βγαίνουν χωρίς τα χρήματα των τηλεοπτικών. Περιμένουμε εξελίξεις πάνω στο τηλεοπτικό για να δούμε πως θα κινηθούμε στο μέλλον».
Για την χορηγία του πρωταθλήματος: «Δεν ξέρω τι θα γίνει με αυτό. Υπήρχαν κάποια προβλήματα και στο παρελθόν».