Συνάντηση με τη Super League θα έχει ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, για να συζητηθεί το σχέδιο που έχει καταθέσει για πρωτάθλημα 12 ομάδων από τη σεζόν 2019-20, κάτι που αποτελεί προϋπόθεση ώστε να χρηματοδοτηθεί από την κυβέρνηση.

Παράλληλα, το σχέδιο Βασιλειάδη προβλέπει το μεθεπόμενο πρωτάθλημα της Football League να διεξαχθεί με 12 ομάδες και το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής να είναι ημιεπαγγελματικό, έχοντας επίσης 12 ομάδες.

Η Super League έχει αποφασίσει το μεθεπόμενο πρωτάθλημα να έχει 14 ομάδες και εκεί εντοπίζεται η διαφωνία με τον Υφυπουργό.

Αν ο Βασιλειάδης δεν κάνει πίσω, κάτι που δεν φαίνεται πιθανό μέχρι στιγμής, τότε οι ομάδες χωρίς τηλεοπτικό συμβόλαιο θα κινηθούν για να υπογράψουν με άλλο κανάλι πέραν της ΕΡΤ και της NOVA.

Μέχρι τότε, η Super League δεν θα προχωρήσει στην κλήρωση του πρωταθλήματος.

Υπενθυμίζεται ότι οι τηλεοπτικά άστεγες ομάδες είναι οι Παναθηναϊκός, Ατρόμητος, Αρης, Παναιτωλικός, Απόλλων Σμύρνης, Λαμία.

Οσον αφορά την περίπτωση των «πράσινων», οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι η μοναδική ομάδα που θα δεχτεί πρόταση από τη NOVA, η οποία έχει ήδη ανακοινώσει τις συμφωνίες της με τις υπόλοιπες ομάδες του πρωταθλήματος.