Κοντά σε συμφωνία

Φως στην άκρη του τούνελ του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, παρά το γεγονός ότι εμφανίζονταν ανένδοτος στην πρόταση του για μείωση των ομάδων της Σούπερ Λίγκας σε 12, τελικά άλλαξε στάση και δέχεται 14, όπως θέλει ο συνεταιρισμός.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού φέρεται να πείστηκε μετά και τις διαβεβαιώσεις από τις ομάδες του συνεταιρισμού ότι θα γίνουν δεκτοί οι υπόλοιποι  όροι του και ότι είναι έτοιμες να κάνουν ότι πρέπει για να αλλάξει σελίδα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Έτσι, προχωράει το πλάνο χρηματοδότησης των «άστεγων «ΠΑΕ μέσω ΕΡΤ. Από την αναδιάρθρωση,  οι ομάδες θα εισπράξουν συνολικά 250 εκατ. ευρώ (περίπου τα 150 εκατ. ευρώ θα δοθούν από τη Nova) σε ορίζοντα πενταετίας.

Παράλληλα, σύμφωνα με τη Live Sports, εκτός από τη Σούπερ Λίγκα, θα δημιουργηθεί νέα κατηγορία, η Σούπερ Λίγκα  2 με 12 ομάδες ενώ τον ίδιο αριθμό (12) θα έχει και η Β’ Εθνική.

Στο συμβούλιο του συνεταιρισμού την Τετάρτη (11/7) αναμένεται να αποφασιστεί και ο τρόπος με τον οποίο θα προκύψει ο συγκεκριμένος αριθμός των ομάδων στις τρεις κατηγορίες.

http://www.a-sports.gr