Βγαίνουν σήμερα τα ζευγάρια της ημιτελικής φάσης με δύο πολύ μεγάλα ματς. Αρχικά η Αγγλία καλείται να επιβεβαιώσει τον ρόλο του φαβορί κόντρα στη Σουηδία, ενώ το βράδυ έχουμε το αμφίρροπο Ρωσία – Κροατία.

Σουηδία – Αγγλία

Στις 17:00 στο «Samara Arena» αγωνίζονται Σουηδία και Αγγλία. Οι Σουηδοί μετά τον αποκλεισμό της Ελβετίας καλούνται να αποκλείσουν την Αγγλία. Το ματς σε καμία περίπτωση δεν θα είναι εύκολο για την παρέα του Μπεργκ, ενώ στα αγωνιστικά, επανέρχεται ο Σεμπάστιαν Λάρσον που εξέτισε την ποινή του. Αντίθετα, τιμωρημένος είναι ο δεξιός μπακ Λούστινγκ, με τον Κραφτ να είναι ο πιθανότερος αντικαταστάτης του. Η Αγγλία πήρε την πρόκριση στα πέναλτι κόντρα στην Κολομβία, με τον αγώνα να λήγει ισόπαλος με 1-1 στην κανονική διάρκειά του. Ηγέτης της Αγγλίας είναι ο Χάρι Κέιν, που έφτασε τα 6 γκολ στη διοργάνωση, με τον Σάουθγκεϊτ να κρατά χαμηλούς  τόνους. Μικροπρόβλημα έχει ο φορ Βάρντι, όμως έτσι και αλλιώς δεν προοριζόταν για βασικός. Τι κρατάμε στα προγνωστικα; Το σετ αποδόσεων δίνει προβάδισμα στους Άγγλους, όμως η Σουηδία δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος. Το 2-3 σύνολο γκολ καλύπτει πολλά πιθανά αποτελέσματα και το ποντάρουμε στο 2.02.

Ρωσία – Κροατία

Στο «Olimpiyskiy Stadion» γίνεται το βραδινό ματς. Η οικοδέσποινα Ρωσία αφού πέρασε την Ισπανία στη διαδικασία των πέναλτι στην προηγούμενη φάση, κάνει όνειρα ακόμα και για τελικό. Η ομάδα του Τσερτσέσοφ δεν θα έχει όπως όλα δείχνουν στη διάθεσή της τον έμπειρο μπακ Ζιρκόφ, όπως και τον μεσοεπιθετικό Ντζαγκόεφ, ενώ επιστρέφει ο δεξιός μπακ Σμόλνικοφ. Η Κροατία από την άλλη, προκρίθηκε και αυτή στη διαδικασία των πέναλτι κόντρα στους Δανούς, παρά το γεγονός πως δεν έδειξε το πολύ καλό πρόσωπο των προηγούμενων αγώνων. Χωρίς αγωνιστικά προβλήματα η ομάδα του Ντάλιτς, που στόχος της είναι να φτάσει ακόμα και στον τελικό. Στοιχηματικά περιμένουμε μία ισορροπημένη αναμέτρηση, με τις δύο ομάδες να προσέχουν την άμυνά τους κυρίως στο πρώτο μέρος. Πάμε με την ισοπαλία στο ημίχρονο στο 1.90.