Κυριακή σήμερα και δε νοείται να μην ασχοληθούμε έστω και για λίγο με την αγαπημένη μας καθημερινή συνήθεια το στοίχημα. Κάπου ανάμεσα σε μπάνιο, καφέ και χαλάρωση, επιβάλλεται λίγο εφημερίδα (για τους πιο παραδοσιακούς) λίγο ίντερνετ για τους υπόλοιπους, αφού το κουπόνι το σημερινό είναι γεμάτο ευκαιρίες. Έξι παιχνίδια κράτησα από Σουηδία, Φινλανδία, Δανία και Ελβετία.

 

Ξεκινώ ευθύς αμέσως με μία τριάδα που επέλεξα να τη συνοδεύσω με σύστημα για μεγαλύτερη ασφάλεια. Στις 4 το μεσημέρι η ΑΪΚ θα υποδέχεται την Μπρομαποϊκάρνα, ενώ την ίδια ώρα η Τζουγκάρντεν θα αντιμετωπίζει την Χάκεν. Στο πρώτο ζευγάρι υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί και αυτό είναι οι γηπεδούχοι. Στο πρωτάθλημα η ΑΪΚ μετά την Τρέλεμποργκ επικράτησε εκτός έδρας και της Σούντβαλ με γκολ στις καθυστερήσεις, ενώ μεσοβδόμαδα χρειάστηκε την παράταση για να προκριθεί κόντρα στη Σάμροκ Ρόβερς. Παραμένει στην πρώτη θέση ούσα αήττητη εντός κόντρα σε μία Μπρομαποϊκάρνα που μετρά 6 ήττες σε ισάριθμες έως τώρα εξόδους της και έχοντας δεχτεί 17 τέρματα. Άσος από ημίχρονο στο 1.70. Από την άλλη Τζουγκάρντεν και Χάκεν τους χωρίζουν 6 βαθμοί αλλά θεωρητικά είναι 2 αρκετά ισοδύναμες ομάδες και στόχο έχουν αμφότερες την πρώτη 3άδα. Σε εξαιρετική κατάσταση οι γηπεδούχοι με 5 νίκες και μία ισοπαλία στα τελευταία 6 ματς, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα «ρίχνονται» και στη μάχη του Γιουρόπα. Από την άλλη η Χάκεν που μεσοβδόμαδα εξασφάλισε την πρόκριση στον επόμενο γύρο του Γιουρόπα εκεί όπου θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τη Λειψία, προέρχεται από εκτός έδρας ήττα στο πρωτάθλημα με 2-1 από τη Νόρκεπινγκ. Σκοράρει όμως και στα 4 πιο πρόσφατά της και κανείς δεν μπορεί να την υποτιμήσει. Το G/G εδώ στο ικανοποιητικό 1.77. Τελειώνω την τριάδα μου με το παιχνίδι από τη Δανία ανάμεσα σε Άαρχους και Νόρντζελαντ. Από ισοπαλία στην πρεμιέρα και οι 2 αντίπαλοι, που έδειξαν καλά στοιχεία επιθετικά, ωστόσο αμφότερες αμυντικά προβλημάτισαν και χρειάστηκαν οι εξαιρετικές αποκρούσεις των τερματοφυλάκων τους για να «σώσουν» το βαθμό. Μάλιστα της Άαρχους απέκρουσε και πέναλτι στο 88’. Ελαφρώς κουρασμένοι οι φιλοξενούμενοι από τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις που συνεχίζονται και την ερχόμενη εβδομάδα. Και εδώ θα στηρίξω το αμφίσκορο κόντρα σε 2 ομάδες που στοχεύουν στις πρώτες θέσεις και το G/G στο 1.69.

 

Συνεχίζω με παρολί τριάδα και πρώτη στάση το παιχνίδι στην Ελβετία ανάμεσα σε Ζυρίχη και Τουν. Εξαιρετική η περσινή σεζόν για τους γηπεδούχους που τερμάτισαν 4οι κατακτώντας και το κύπελλο, ενώ ενισχύθηκαν σημαντικά. Από την άλλη έχουμε μία καλή Τουν, που παλεύει όλα τα ματς της ωστόσο έχει αποδυναμωθεί το καλοκαίρι. Ο άσος έχει λογική, αλλά επειδή μιλάμε για πρεμιέρα θα πάω με το άσο (DNB) στο θελκτικό 1.40. Συνεχίζω με Φινλανδία και το παιχνίδι της Ίλβες με τη Κέμι. Είναι αλήθεια πως δεν μου αρέσει να ασχολούμαι με ομάδες που δεν πολύ ξέρω, ωστόσο εδώ μιλάμε για μία γηπεδούχο που είναι η μοναδική αήττητη εντός έδρας στην κατηγορία, κόντρα στην ουραγό και με 7 ήττες σε 9 έως τώρα εξόδους της. Η Ίλβες έχει μόλις μία νίκη στα τελευταία 5 παιχνίδια και σήμερα έχει την ευκαιρία να πετύχει ένα σημαντικό τρίποντο. Ελπίζω να μη με διαψεύσει με τον άσο να κατρακυλά και να τον βρίσκω στο 1.50.

Τελειώνω με Δανία και στήριγμα μου η Μπρόντμπι. Υποδέχεται τη νεοφώτιστη Βέιλε που επικράτησε στην πρεμιέρα, έχοντας ωστόσο και την τύχη με το μέρος της. Από την άλλη οι γηπεδούχοι δίχως ευρωπαϊκές υποχρεώσεις μπροστά τους έχουν ως στόχο την άμεση επιστροφή τους στην κορυφή και η νίκη σε τέτοια παιχνίδια είναι επιτακτική. Άσος και Over 1.5 στο 1.47.

 

Για περισσότερα προγνωστικά για Χ