Ο κύβος ερρίφθη… Οριστική λύση βρέθηκε στο θέμα των επτά τηλεοπτικά «άστεγων» ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας και έτσι οδεύουμε ολοταχώς προς σέντρα του πρωταθλήματος στις 25 Αυγούστου.

Μετά από συνάντηση του Γιώργου Βασιλειάδη με τους εκπροσώπους των Παναθηναϊκού, Ατρόμητου, Άρη, Απόλλωνα Σμύρνης, Λαμίας, Ξάνθης, Παναιτωλικού που διήρκησε σχεδόν δύο ώρες την Τρίτη (7/8), επιτεύχθηκε συμφωνία για μετάδοση των αγώνων των συγκεκριμένων ομάδων από την ΕΡΤ. Συγκεκριμένα το deal προβλέπει συμβόλαιο για 2+3 χρόνια και έκλεισε στα 17.000.000 ευρώ για την πρώτη και δεύτερη σεζόν, ποσό το οποίο θα τους διαμοιραστεί αναλογικά σε κάθε ομάδα με βάση το… brand name της.

Παράλληλα, συμφωνήθηκε να δοθεί και μπόνους σε περίπτωση που παραμένουν τυπικές στις οικονομικές τους υποχρεώσεις και οι οπαδοί τους δεν κάνουν επεισόδια κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Η οψίον των τριών επιπλέον χρόνων του τηλεοπτικού συμβολαίου σχετίζεται με το αν οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας μειωθούν σε 12 τη σεζόν 2020-21.

Πλέον μένει να πέσουν οι υπογραφές από τους «επτά» στο απαραίτητο προσύμφωνο μέχρι το πρωί της Πέμπτης (9/8), ώστε να εγκριθεί η προκήρυξη του πρωταθλήματος στη Γενική Συνέλευση και στο Διοικητικό Συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας, που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί τη συγκεκριμένη, και εν συνεχεία να διενεργηθεί η κλήρωση.

Συγκεκριμένα, κοντά στα 16.000.000 ευρώ θα μοιραστούν οι ομάδες, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει 4.500.000 – 5.000.000 ευρώ.

Ο Άρης θα βάλει στα ταμεία του 2.500.000- 3.000.000 ευρώ κι οι υπόλοιποι 5 θα πάρουν τα χρήματα που έπαιρναν και πέρυσι από τη NOVA.