Σε θρίλερ με αίσιο τέλος μετατράπηκε για τη Σούπερ Λίγκα η Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018.

Λίγο πριν τις 18.30 έκλεισαν όλες οι εκκρεμότητες και ξεκαθαρίστηκε οριστικά το τοπίο για το νέο πρωτάθλημα. Πρακτικά, η προκήρυξη υπερψηφίστηκε (15 ομάδες είπαν το «ναι», με μία επιφύλαξη μόνο ο Απόλλων Σμύρνης ώστε να δει πρώτα και το τηλεοπτικό συμβόλαιο με την ΕΡΤ).

Ως εκ τούτου, η πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί κανονικά στις 25 Αυγούστου. Βέβαια, για να καταλήξουμε σε όλα αυτά η διαδικασία πέρασε από σαράντα κύματα, με εντάσεις, διακοπές και… πρόωρη κλήρωση πριν από την υπογραφή της προκήρυξης (προβλέπεται ο υποβιβασμός τριών ομάδων στο τέλος της περιόδου).

Προηγήθηκε η συνάντηση Μπαταγιάννη, Κούγια, Σπανού με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκου Παππά παρουσία και του υφυπουργού Αθλητισμού Γιωργου Βασιλειάδη για να εξασφαλιστούν εν όψει της επόμενης περιόδου οι 9 ομάδες που παραμένουν ση NOVA.

Τα δύο μέλη της κυβέρνησης συμφώνησαν να εγγυηθούν τηλεοπτική στέγη-αποζημίωση για τη σεζόν 2019-20, αν κάποια από τις ομάδες που είναι στο συνδρομητικό κανάλι μείνει τότε χωρίς τηλεοπτικό συμβόλαιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του a-sports.gr, το ποσό θα κυμαίνεται από 900.000 έως 1,5 εκατ. ευρώ ανάλογα με το παρόν συμβόλαιο που υπάρχει με τη NOVA.

Κοινώς, δεν αποκλείεται στο επόμενο πρωτάθλημα η ΕΡΤ να πάρει τις περισότερες ή και όλες τις ομάδες της Σούπερ Λίγκας με «αντάλλαγμα» τη σταδιακή μείωση των ομάδων σε 12 και το σπάσιμο στα δύο της σημερινής πρώτης κατηγορίας.

Λίγο πριν από τις 19.00 η διοργανώτρια με ανακοίνωση της επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ αναφέροντας τα εξής: «Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης και του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League λήφθηκαν, μεταξύ άλλων, οι ακόλουθες αποφάσεις:

1. Εγκρίθηκε ομόφωνα η Προκήρυξη του Πρωταθλήματος Super League Σουρωτή Αγωνιστικής Περιόδου 2018-19 και των Πρωταθλημάτων Υποδομής (Κ19, Κ17, Κ15).

2. Εγκρίθηκε ομόφωνα το ετήσιο συνοπτικό πρόγραμμα του Πρωταθλήματος Super League Σουρωτή».

www.a-sports.gr