Μπενφίκα

Δεν αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες στην έδρα της Μποαβίστα και κέρδισε με 2-0 το περασμένο Σάββατο. Έκανε έτσι το 2/2 στο πρωτάθλημα και ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το 0-1 έγινε στο 35’ έπειτα από λάθος της αντίπαλης άμυνας και το «κλείδωσε» στο 62’ με το τέταρτο γκολ του Πίτσι σε δύο αγώνες πρωταθλήματος. Τώρα επικεντρώνεται στον ΠΑΟΚ και το πώς θα πάρει την πρόκριση στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Στην προηγούμενη φάση είχε αποκλείσει την Φενέρμπαχτσε με 1-0 εντός και ισοπαλία (1-1) στην Τουρκία. Στηρίζει πολλά στην έδρα της και θα προσπαθήσει να πάρει τη νίκη με «καθαρό» σκορ, καθώς στην «Τούμπα» δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα.

 

Τραυματίες ο χαφ Κροβίνοβιτς και ο νεοαποκτηθείς μπακ Εμπουεχί. Αποκόμισε πρόβλημα και δεν θα παίξει ο φορ Καστίγιο, που αποκτήθηκε πρόσφατα. Ξανά εκτός ο φορ Ζόνας που είναι τραυματίας σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση. O μπακ Αλμέιντα ένιωσε ενοχλήσεις στην τελευταία προπόνηση πριν τον ΠΑΟΚ και είναι εξαιρετικά αμφίβολος. Αν δεν είναι στο 100% δεν θα ρισκάρει ο Ρουί Βιτόρια. Δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ο μπακ Κορχία που ήρθε πρόσφατα από την Σεβίλλη.

 

(4-3-3): Βλαχοδήμος – Αλμέιντα(;), Ζαρντέλ, Ντίας, Γκριμάλδο – Φέισα, Πίζι, Τζέντσον – Σέρβι, Σάλβιο, Φερέιρα

 

ΠΑΟΚ

Έβγαλε χαρακτήρα στην Μόσχα κόντρα στην Σπαρτάκ ο ΠΑΟΚ, στη ρεβάνς του 3-2 και με το 0-0 που απέσπασε, είναι στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Έκανε καλό ματς και αν ήταν λίγο πιο προσεκτικοί οι παίκτες του Λουτσέσκου, θα είχαν πάρει και το διπλό. Όπως και να έχει πάντως, η δουλειά έγινε και το ακόμα πιο ενθαρρυντικό είναι ότι ο ΠΑΟΚ έχει μείνει αήττητος και στα τέσσερα ματς των προκριματικών. Τώρα ο βαθμός δυσκολίας ανεβαίνει όμως, καθώς η Μπενφίκα είναι πολύ ανώτερη ομάδα, τόσο από την Βασιλεία, όσο και από την Σπαρτάκ, με παίκτες που ανά πάσα στιγμή μπορούν να κάνουν σοβαρή ζημιά σε οποιαδήποτε άμυνα. Ο Λουτσέσκου πάντως τόνισε ότι δεν υπάρχει η λέξη αποτυχία για αυτόν και την ομάδα του. Βγαίνει συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα τα καταφέρει ο δικέφαλος του Βορρά.

 

Δεν δηλώθηκε για τα δύο ματς με τη Μπενφίκα ο χαφ Βέρνμπλουμ που αποκτήθηκε πρόσφατα. Δεν υπολογίζεται ο μεσοεπιθετικός Ελ Καντουρί (4/1), ο οποίος είναι τραυματίας. Δεν αποκάλυψε τον αντικαταστάτη του ο Λουτσέσκου, αλλά μάλλον θα είναι ο Ουάρντα. Ουσιαστικά μια θέση παίζεται στην ενδεκάδα, με τον Ρουμάνο τεχνικό να μοιάζει δύσκολο να αλλάξει πολλά πράγματα στο αρχικό σχήμα, από τη στιγμή που ρολάρει καλά ο ΠΑΟΚ.

 

(4-2-3-1): Πασχαλάκης – Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιερίνια – Κάνιας, Μαουρίτσιο – Λημνιός, Πέλκας, Ουάρντα – Πρίγιοβιτς

Διαβάστε το προγνωστικό του Μπενφίκα – ΠΑΟΚ στο foxbet.