Το ματς στο Αγρίνιο αναμενόταν με μεγάλο ενδιαφέρον, καθότι σε αυτό θα κοντραριζόντουσαν δύο ομάδες που δεν άλλαξαν πολύ το καλοκαίρι, διατήρησαν τους προπονητές και την ομοιογένειά τους και φυσικά μπορούν να αποδώσουν καλό και πειθαρχημένο ποδόσφαιρο. Όπως αποδείχθηκε γρήγορα, παρά το… πρώιμο της εποχής και τον «δύσκολο» καιρό για μπάλα με την πολλή ζέστη και υγρασία στη Δυτική Ελλάδα, όποιος βρέθηκε στο γήπεδο αποζημιώθηκε με ένα όντως καλό παιχνίδι.

Το παιχνίδι είχε από νωρίς αρκετά καλό ρυθμό -τηρουμένων πάντα των αναλογιών- με τις δύο άμυνες να ξεκινούν… καλύτερα από τις επιθέσεις, αφού οι πρώτες φάσεις από οργανωμένο ποδόσφαιρο άργησαν λίγα λεπτά να «εμφανιστούν». Με μεγαλύτερη κατοχή μπάλας ξεκίνησε ο Ατρόμητος στα πρώτα λεπτά αλλά αντίθετα ο Παναιτωλικός ήταν αυτός που είχε τις πρώτες δύο καλές ευκαιρίες.

Πρώτες απειλές ο Παναιτωλικός, «απάντησε» ο Ατρόμητος

Σε γενικές γραμμές, κάθε ομάδα προσπάθησε να επιβληθεί του αντιπάλου κάνοντας το γνωστό παιχνίδι της, με προσήλωση στην τακτική και χωρίς πολλά επιθετικά ρίσκα. Ένα ισορροπημένο και αρκετά δυνατό -έως σκληρό ανά διαστήματα- ματς στο πρώτο 45λεπτο, με τις δύο ομάδες να έχουν τις στιγμές τους για να ανοίξουν το σκορ, τους γηπεδούχους να είναι οριακά καλύτεροι στο πρώτο μισό του πρώτου ημιχρόνου και τους γηπεδούχους να απαντούν με το δικό τους καλύτερο δεύτερο μισό.

Όσον αφορά στην εξέλιξη του αγώνα, στο 2′ ο Μάρκος Πάουλο είχε για τον Παναιτωλικό μια απευθείας εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση, λίγο άουτ, ενώ στο 7′ ο Μανά έκανε εξαιρετική ατομική προσπάθεια και τις ντρίμπλες από τα δεξιά, όμως ο Μέγιερι έδιωξε το σουτ σε κόρνερ κρατώντας το 0-0. Μετά από ένα «νεκρό» διάστημα από φάσεις, ο Ατρόμητος βρήκε τη δική του πρώτη κλασική ευκαιρία, όταν ο Κυριακίδης νίκησε στο τετ-α-τετ τον Μανούσο σε μια πολύ γρήγορη αντεπίθεση. Ένα πεντάλεπτο μετά ο νεαρός Λιάβας είχε για την ομάδα του Δέλλα ένα σουτ υπό καλές προϋποθέσεις όμως ο Μέγιερι μπλόκαρε σταθερά.

Το 0-1 με δόση τύχης και νέα «απάντηση»

Από το μισάωρο και μετά, ο Ατρόμητος ήταν εμφανώς πιο επιθετικός και εκμεταλλευόμενος ορισμένες αργές αμυντικές αντιδράσεις του Παναιτωλικού και τον δικό του αυξημένο ρυθμό, άρχισε να απειλεί ξανά την εστία του Κυριακίδη. Στο 32′ και το 34′ ο Σάκιτς έχασε ισάριθμες μεγάλες ευκαιρίες μετά από καλές και γρήγορες επιθέσεις της ομάδας του Κάναντι, με το πρώτο σουτ -από τα 3 μέτρα- να περνά ελάχιστα άουτ και το δεύτερο να το «βγάζει» ο Κυριακίδης. Τελικά, το γκολ δεν άργησε για τους Περιστεριώτες, αφού μετά από μια εκτέλεση φάουλ του Ούμπιδες στο 36′, ο Κουλούρης με τυχερό τρόπο αφού η μπάλα κόντραρε στο πόδι του μετά από δική του κεφαλιά, έγραψε το 0-1.

Πάντως, κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Παναιτωλικός κατάφερε να ισοφαρίσει πριν το τέλος του πρώτου μέρους, όταν σε μια αντεπίθεση ο Μανά ανατράπηκε με το χέρι από τον Ρισβάνη και ο Κομίνης έδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο Μάζουρεκ το εκτέλεσε εύστοχα για το 1-1 και έτσι πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες.

Ανέβηκε ο Ατρόμητος, το καθάρισε

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε τον ίδιο καλό ρυθμό με το πρώτο, ωστόσο όσο περνούσε η ώρα ο Ατρόμητος έπαιρνε τον έλεγχο του αγώνα όλο και περισσότερο. Ο Παναιτωλικός πάλι «έκατσε» εμφανώς στην επανάληψη και έδειξε να υπολείπεται του αντιπάλου σε τρεξίματα. Κάπως έτσι, η ομάδα του Κάναντι άρχισε να δημιουργεί φάσεις και από νωρίς… μύριζε ότι το 1-2 ήταν απλά θέμα χρόνου αφού οι φιλοξενούμενοι είχαν υποχρεωθεί πλέον σε παθητικό ρόλο.

Στο 48′ ο Βασιλακάκης είχε μια κεφαλιά άουτ μετά από σέντρα του Γιαννούλη, ενώ ένα λεπτό μετά ο Παναιτωλικός «απάντησε» με σουτ-άουτ του Μάζουρεκ. Στο 60′ ο Μανούσος τέσταρε με γυριστό σουτ την ετοιμότητα του Κυριακίδη, ενώ και στο 64′ η κεφαλιά του Χατζηισαΐα για τους φιλοξενούμενους πέρασε επίσης άουτ. Ίδια κατάληξη είχε και το ωραίο, μακρινό σουτ του Μανούσου στο 65′, όμως στην αμέσως επόμενη φάση ήρθε πια και το δεύτερο γκολ για τον Ατρόμητο.

Ο Κουλούρης έκανε τη διαφορά

Ήταν η φάση του 76′ όταν ο Γιαννούλης υποδέχθηκε την αλλαγή παιχνιδιού στα αριστερά, έβγαλε την εξαιρετική σέντρα στο ύψος του πέναλτι και εκεί ο Ευθύμης Κουλούρης με μια έξοχη κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στη γωνία του Κυριακίδη, ολοκληρώνοντας κάπως έτσι το σπουδαίο ντεμπούτο του με την ομάδα των Δυτικών Προαστίων.

Τίποτα δεν άλλαξε ως το φινάλε, με τον Ατρόμητο να διαχειρίζεται άψογα το παιχνίδι απέναντι σε μια λιγότερο έμπειρη ομάδα, να εκμεταλλεύεται τα καλά του σημεία μέσα στο 90λεπτο και να ξεκινά με φόρα και τη νέα σεζόν, δείχνοντας ικανός να συνεχίσει ακριβώς από εκεί που σταμάτησε πέρσι.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κυριακίδης, Μαρινάκης, Μιχάι, Αργκους (87′ Μπελεβώνης), Τσοκάνης, Ερικσον, Μάρκος Πάουλο, Λιάβας (67′ Βασιλούδης), Μανά (84′ Βακράκος), Μάζουρεκ, Ντίας.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Μέγερι, Σάκιτς, Χατζηϊσαΐας, Ρισβάνης, Γιαννούλης, Μάντσον, Μπουσούλατζιτς, Μανούσος (65′ Μπρούνο), Βασιλακάκης, Ούμπιδες (66′ Μούγιακιτς), Κουλούρης (90′ Καρασαλίδης)

https://www.sdna.gr