Γράφει ο Γιάννης Μπακέλας

https://agrinioreport.com/

Λίγο πριν την έναρξη των πρωταθλημάτων  στην ΕΠΣ Αιτ/νιας και η κατάσταση μοιάζει αλλοπρόσαλλη όσο ποτέ στο παρελθόν.

Δεν είναι μόνο η μειωμένη συμμετοχή των ομάδων στα πρωταθλήματα (Α΄ κατηγορία  15 έναντι 16 πέρσι, Β΄ κατηγορία 31 έναντι 35 πέρσι ) αλλά και ένα κλίμα γενικής αμφισβήτησης και αντίδρασης από τα σωματεία  προς την νεοεκλεγμένη διοίκηση για τις επιλογές της.

Επιλογές που δείχνουν ότι η διοίκηση λειτουργεί σαν εισπρακτικός μηχανισμός (αύξηση ποσοστών στα παράβολα συμμετοχής μέχρι και  100%) αλλά και σαν να ξεχρεώνει μετεκλογικά γραμμάτια αφού ο χωρισμός των ομίλων, κυρίως στην Β΄ κατηγορία, έγινε όχι με γεωγραφικά κριτήρια, αλλά με κριτήριο τι ψήφισαν τα  σωματεία τον Ιούνιο.

Ας γυρίσουμε λίγο πίσω και ας  θυμηθούμε τι ανέφερε η ανακοίνωση της ΕΠΣ λίγες μέρες μετά την επανεκλογή της.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ.Σ. Ε.Π.Σ. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας και την επισφράγιση του αποτελέσματος αυτής, με την με αριθμό 65/2018 απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της Ε.Π.Ο., θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα σωματεία της Ε.Π.Σ. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ για την εκ νέου ανανέωση της εμπιστοσύνης τους στην παράταξή μας και δεσμευόμαστε ότι θα εργαστούμε για το καλό και την πρόοδο του Αιτωλοακαρνάνικου ποδοσφαίρου, πορευμένοι, όπως πάντα, με βάση τις αρχές της ισονομίας, της δίκαιης μεταχείρισης και της αξιοκρατίας.

Ένα μήνα μετά την παραπάνω ανακοίνωση η Διοίκηση της ΕΠΣ αυτοδιαψεύδεται με τις επιλογές της καταργώντας την κοινή λογική. Όταν στην πορεία των πρωταθλημάτων θα διακυβεύονται πολλά περισσότερα από μια  κατάταξη σε έναν όμιλο  και θα υπάρχουν φωνές διαμαρτυρίας και  καταγγελίες,  πως θα μπορέσει να πείσει  η διοίκηση   ότι δεν παρεμβαίνει  στα πρωταθλήματα εξυπηρετώντας συγκεκριμένες ομάδες;

Δυστυχώς η αμφισβήτηση για την στάση της Ένωσης  έχει ήδη ξεκινήσει πριν την έναρξη των πρωταθλημάτων.

Φυσικά με δική της ευθύνη.