Χρειάστηκε να φτάσουμε σχεδόν, τέλη Σεπτέμβρη για να γίνει γνωστό πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν στο τέλος της τρέχουσας περιόδου από το πρωτάθλημα της Super League, ώστε να προκύψει ο μαγικός αριθμός «14» στη μεγάλη κατηγορία, για τη σεζόν 2019-20.

Το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ λοιπόν, απέρριψε την Τρίτη (18/9) την προσφυγή της Super League κατά της Ομοσπονδίας, που είχε αποφασίσει να τροποποιήσει την προκήρυξη της Λίγκας.

Έτσι, οριστικά, στο τέλος της τρέχουσας περιόδου, θα υποβιβαστούν τρεις ομάδες απευθείας από τη μεγάλη κατηγορία, θα προβιβαστεί απευθείας μία ομάδα από τη Football League ενώ ο 13ος της Super League θα δώσει μπαράζ (διπλούς αγώνες) με τον 2ο της Football League για μία θέση στη μεγάλη κατηγορία.

Το μπαράζ δεν το ήθελε η Σούπερ Λίγκα καθώς το πρωτάθλημα της θα ολοκληρωθεί νωρίτερα χρονικά από αυτό της Football League το οποίο δεν έχει αρχίσει ακόμη και οι πληροφορίες λένε ότι η σέντρα θα γίνει το πρώτο 10ήμερο του Οκτώβρη.

Ο συνεταιρισμός λοιπόν, καλείται να… υπακούσει και να τροποποιήσει την προκήρυξη του, παρά το γεγονός ότι οι παράγοντες του έλεγαν ότι το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει και θα τελειώσει με την προκήρυξη που αποφάσισε η Λίγκα, χωρίς μπαράζ δηλαδή.

Να σημειωθεί ότι η απόφαση πάρθηκε με ψήφους 4-1 και μειοψήφησε ο διαιτητής της Super League.
Το Δικαστήριο είχε συνεδριάσει για πρώτη φορά, με τη νέα σύνθεση του και στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «τον ρυθμιστικό ρόλο και λόγο για θέματα του ποδοσφαίρου έχει η ΕΠΟ».

Από την Ομοσπονδία τόνιζαν ότι με βάση το καταστατικό της αλλά και τα καταστατικά των FIFA και UEFA τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο τον έχει η ΕΠΟ.

Αναλυτικά η απόφαση: «Κατά την τελευταία του συνεδρίαση, το Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου απέρριψε κατά πλειοψηφία την από 25.8.2018 προσφυγή της Super League κατά της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας».