«Πρώτος στόχος είναι η παραμονή»

Για “δύο χαμένους βαθμούς” μίλησε, μεταξύ άλλων, ο Τραϊανός Δέλλας, μετά το τέλος του παιχνιδιού Παναιτωλικός-Λαμία 2-2 (24/9). Ο προπονητής της ομάδας του Αγρινίου δεν έκρυψε τις ενστάσεις του για τη φάση του πέναλτι, μετά την απόκρουση του Κυριακίδη στην εκτέλεση του Μαστούρ και είπε ότι πρώτος στόχος του Παναιτωλικού είναι η παραμονή. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
Είπε για τον αγώνα: “Εγινε ένα ωραίο παιχνίδι για να το βλέπεις. Δεν ξεκινήσαμε καλά, ήμασταν νευρικοί. Οταν αποφασίσαμε να παίξουμε καλά και να μην είμαστε φλύαροι, αλλάξαμε την εικόνα μας και προηγηθήκαμε. Στο δεύτερο μέρος μπήκαμε πολύ καλά και θα μπορούσαμε να τελειώσουμε το ματς στη φάση του 55’. Δεχτήκαμε την ισοφάριση από ένα λάθος στον χώρο του κέντρου και αυτό μας αποσυντόνισε. Προσπαθήσαμε με τις αλλαγές να αλλάξουμε τη ροή του παιχνιδιού και το καταφέραμε. Στο τέλος έγινε ένα λάθος απειρίας. Δεν μπορεί στο 94’ να γίνεται ένα τέτοιο λάθος και να δίνεις τη δυνατότητα στον αντίπαλο να ξαναμπεί στο παχνίδι”.
Είπε ακόμη για τη φάση του πέναλτι: “Ο τερματοφύλακας μας απέκρουσε το πέναλτι και εκεί έχω κάποιες ενστάσεις για το τι έχει συμβεί”.
Συμπλήρωσε: “Τέτοια παιχνίδια φέρνουν τον κόσμο στο γήπεδο αλλά για εμάς είναι δύο χαμένοι βαθμοί. Αυτό που με προβληματίζει είναι τα ατομικά λάθη που κάνουμε και στοιχίζουν βαθμούς εδικά με ομάδες που έχουν τον ίδιο στόχο με εμάς. Κάθε χαμένος στην έδρα μας μετράει. Τέτοιες νίκες μπορεί να είναι και διπλές”.
Σε σχετική -για Καμαρά και Λουσέρο- ερώτηση, είπε: “Ο Καμαρά και ο Λουσέρο είναι δύο νέα παιδιά που ήρθαν στην ομάδα και θα βοηθήσουν. Θα χρειαστούν χρόνο προσαρμογής”.
Του έγινε, διευκρινιστικά, ερώτηση για το αν ο στόχος του Παναιτωλικού είναι η παραμονή από τη στιγμή που νωρίτερα είπε ότι Παναιτωλικός και Λαμία έχουν τον ίδιο στόχο και είπε: “Ναι, σαν πρώτος στόχος αυτός είναι”.