Με γκολ από τα αποδυτήρια, η αποφασισμένη και παθιασμένη ΑΕΛ έκαμψε την αντίσταση του φλύαρου και άστοχου Παναιτωλικού και επέστρεψε στις νίκες.
Δεύτερη νίκη για την ΑΕΛ στη σεζόν, έξι βαθμοί και πρώτη εντός έδρας με αντίπαλο τον Παναιτωλικό, ο οποίος μετράει δυο ήττες, δυο ισοπαλίες και μόλις μία νίκη στο πρωτάθλημα για τους συνολικά πέντε βαθμούς.

Η 11άδα του Παναιτωλικού
Κυριακίδης στην εστία, Μαρινάκης δεξί μπακ, Μιχάι, Χαντάκιας οι δυο στόπερ, Τσοκάνης αριστερά στην άμυνα, Μάρκος Πάουλο, Έρικσον τα δυο κεντρικά χαφ, Ντίας, Μασουρέκ, Ουίλιαν οι τρεις πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μοράρ.

Α΄ημίχρονο

Το σουτ του Μιλοσάβλιεβιτς μετά το κόρνερ του Πίτι και την απομάκρυνση του Μοράρ κοντράρει στον Χαντάκια, αλλάζει πορεία και αιφνιδιάζει τον Κυριακίδη για το 1-0 στην πρώτη φάση στο ματς στο 3′, η ιδανική εκκίνηση για την ΑΕΛ που απειλεί και στο δεκάλεπτο με το σουτ του Πίτι.

Δίλεπτη διακοπή στο 12’ για να καθαρίσει η ατμόσφαιρα λόγω δακρυγόνων στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου, με τους οργανωμένους να φτάνουν όλοι μαζί μετά από συγκέντρωσή τους σε κεντρικό σημείο της Λάρισας. Τα δύο πέταλα του γηπέδου ήταν πάντως κλειστά για τους οργανωμένους μετά από απόφαση του Αλέξη Κούγια, μεγαλομετόχου της ομάδας. Ματς κλειστό στο πρώτο μέρος, με τον Παναιτωλικό να έχει την μπάλα στην κατοχή του, αλλά να είναι ακίνδυνος και την ΑΕΛ να οργανώνεται αποτελεσματικά στο μισό γήπεδο και να περιορίζει τις απειλές στην εστία του Κρίστινσον.

Β’ Ημίχρονο

Δεν άλλαξε δραματικά η εικόνα του αγώνα στο δεύτερο μέρος, με την ΑΕΛ να προστατεύει το προβάδισμά της και τον Παναιτωλικό να έχει την μπάλα στην κατοχή του και να προσπαθεί να φανεί απειλητικός (31-69% η κατοχή στο 75’). Τα κατάφερε η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα μετά το 55’. Σουτ στην εστία ο Μιχάι, σε κόρνερ ο τερματοφύλακας Κρίστινσον, η καλύτερη στιγμή του Παναιτωλικού ήταν στην εκκίνηση του δεύτερου μέρους με πρωταγωνιστή κεντρικό αμυντικό. Σουτ ο Ντέλετιτς άουτ, μοναδική ευκαιρία για το 2-0 της ΑΕΛ στο 62’, από μια κλασική φάση για τις δυο ομάδες μέχρι το 63’. Ο Παναιτωλικός βρήκε φάσεις σε οργανωμένο παιχνίδι μετά και την είσοδο του Καμαρά και ανάγκασε τον Κρίστινσον σε επέμβαση και στο σουτ του Μάρκος Πάουλο στο 67’. Κάπου εκεί η πίεση των φιλοξενούμενων ξεθύμανε και η ΑΕΛ κράτησε το πολύτιμο τρίποντο μέχρι το τέλος.

Οι παίκτες του Δέλλα, λοιπόν, δεν βρήκαν ποτέ τον τρόπο να φτιάξουν σπουδαίες φάσεις και η ήττα δεν αποφεύχθη.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Κουτσιαύτης του Συνδέσμου Άρτας με βοηθούς τον Κόλλια του Συνδέσμου Ηπείρου και τον Κωνσταντίνου του Συνδέσμου Πρέβεζας.

Κίτρινες: 43′ Καρανίκας, 56′ Πίτι, 59′ Μπάλλας, 70′ Κόεφ, 84′ Ζίζιτς – 21′ Γουίλιαν, 42′ Μαρινάκης, 56′ Μιχάι, 80′ Μανά.

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Kρίστινσον, Μόρας, Ζίζιτς, Γκόλιας, Καρανίκας, Μπάλλας (68′ Κόεφ), Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Ντέλετιτς, Πίτι (75′ Μόρσι), Κούνιτς (90’+2 Γρομητσάρης).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Μαρινάκης, Μιχάι, Χαντάκιας (72′ Λουσέρο), Τσοκάνης, Πάουλο, Έρικσον, Γουίλιαν (62′ Καμαρά), Μάζουρεκ (78′ Μανά), Ντίας, Μοράρ.