Θλίψη, θυμό  και απογοήτευση προκαλούν στον σκεπτόμενο ποδοσφαιρικό κόσμο της Αιτ/νιας η σύγκριση της διοίκησης της Ένωσης του (ΕΠΣΑ) με άλλες  Ενώσεις όσον αφορά  στον τρόπο που διοικούν το και αντιλαμβάνονται ποδόσφαιρο.

Από την μια πλευρά υπάρχει μια  διοίκηση που κυριολεκτικά κρύβεται  από τα σωματεία μέλη της  στους αγώνες που διεξάγονται αφού << φρόντισε >> να αυξηθούν τα έξοδα τους για την συμμετοχή τους στα πρωταθλήματα και από την άλλη υπάρχουν διοικήσεις που βρίσκονται δίπλα στις ομάδες και φροντίζουν στο μέτρο του δυνατού να τα βοηθήσουν.

Στα 9 χρόνια  της διοίκησης Παπαχρήστου δεν υπήρξε ποτέ μια καθολική απόφαση για  δωρεάν διαιτησίες στα σωματεία του νομού. Εξαίρεση  το τυχερό σωματείο στην ετήσια γιορτή της Ένωσης.

Εδώ και χρόνια αρκετές Ενώσεις υιοθετούν και εφαρμόζουν το μέτρο της δωρεάν διαιτησίας στα σωματεία τους σε δυο τουλάχιστον αγωνιστικές στην διάρκεια του πρωταθλήματος .

Οι δυο τελευταίες Ενώσεις που το έκαναν την εβδομάδα που μας πέρασε ήταν η ΕΠΣ Πειραιά και η ΕΠΣ Αρκαδίας. Πρόσφεραν με την ευκαιρία της έναρξης των πρωταθλημάτων τους μια δωρεάν διαιτησία σε όλα τα γηπεδούχα σωματεία.  Το μέτρο φυσικά θα εφαρμοστεί και την 1η αγωνιστική του 2ου γύρου  ώστε να ωφεληθούν και οι υπόλοιπες ομάδες. Έξαλλου η ΕΠΣ Πειραιά γνωστοποίησε και την παρουσία μελών της σε τοπικά γήπεδα της Ένωσης της.

Δείτε αναλυτικά τα δελτία τύπου που εξέδωσαν οι προαναφερθείσες Ενώσεις.

 

ΕΠΣ Πειραιά: Δωρεάν διαιτησίες την 1η Αγωνιστική / Παρατηρητές αγώνων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ε.Ε. της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ ενημερώνει ότι τα γηπεδούχα σωματεία στους αγώνες της 1ης αγωνιστικής των πρωταθλημάτων δεν θα πληρώσουν  το εξοδολόγιο διαιτησίας το οποίο θα είναι δωρεάν, και πρόκειται για μια προσφορά της Επιτροπής Διαιτησίας και όλων των Πειραιωτών διαιτητών.

Το ίδιο θα ισχύσει και για τα γηπεδούχα σωματεία της 1ης αγωνιστικής του β΄ γύρου.

Ως εκ τούτου τα γηπεδούχα σωματεία αυτό το Σαββατοκύριακο θα επιβαρυνθούν μόνο με το εξοδολόγιο του Ιατρού.

 

Μέλη της Ε.Π.Σ. Πειραιά στα γήπεδα

Τους παρακάτω αγώνες  Πρωταθλημάτων του Σαββατοκύριακου του Πειραιά θα παρακολουθήσουν μέλη  της Ε.Ε. και της Ε.Δ. της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 6.10.2018

ΚΑΣΤΕΛΛΑ – Α.Ο.ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ (ο κ. Κ. Χολέβας)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΚΥΠΡΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ (ο κ. Μ. Συνοδινός)

ΔΟΞΑ ΠΕΙΡΑΙΑ – ΑΝΑΓ. ΜΟΣΧΑΤΟΥ (ο κ. Π. Λαπατάς)

ΝΙΚΗ ΡΕΝΤΗ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ (ο κ. Ι. Σταματάτος)

Α.Ε. ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ – ΧΑΛΚΗΔΩΝΑ (ο κ. Β. Κουτσούπης)

ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ- ΠΕΙΡΑΙΚΟΣ (ο κ. Λ. Κανδύλης)

ΚΥΡΙΑΚΗ 7.10.2018

ΑΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ – ΚΑΡΑΒΑΣ (ο κ. Μ. Συνοδινός)

ΔΙΑΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ – ΕΛΛΑΣ ΠΟΝΤΙΩΝ (ο κ. Ι. Ποντίκης)

ΛΕΟΝΤΕΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΝΙΚΑΙΑΣ (ο κ. Ι.Ευδαίμων)

ΕΝΩΣΗ ΚΑΜΙΝΙΩΝ –  ΑΝΩ ΝΕΑΠΟΛΗ (ο κ. Ι. Ευδαίμων)

ΗΦΑΙΣΤΟΣ – Α.Ε. ΘΥΕΛΛΑ /ΑΧΙΛΛ. (ο κ. Ι.Σταματάτος)

 

Η δωρεάν πρεμιέρα των διαιτητών Αρκαδίας για το νέο πρωτάθλημα

Tο πρωτάθλημα της Α’ Αρκαδίας ανοίγει την αυλαία του για την αγωνιστική σεζόν 2018-2019 το προσεχές Σαββατοκύριακο 5 και 6 Οκτωβρίου με την πρώτη αγωνιστική να είναι δωρεάν εκ μέρους των διαιτητών της ΕΠΣ Αρκαδίας.
Με μια κίνηση συμβολικής αξίας που ανακοινώθηκε πριν από λίγο καιρό στην κλήρωση των πρωταθλημάτων του νομού μας και με βάση τον αγώνα επιβίωσης σε δύσκολους καιρούς που δίνουν τα τοπικά σωματεία για να μπορέσουν να κρατηθούν προέβη σε μια πράξη αλληλεγγύης αποφασίζοντας να απαλλάξει τις ομάδες από τα έξοδα διαιτησίας την πρώτη αγωνιστική του κάθε γύρου.
Η γενναιόδωρη αυτή κίνηση των Αρκάδων διαιτητών αναμένεται να συμβεί για πρώτη φορά γεγονός που φανερώνει την συμβολική αξία της πράξης αλλά και τα βήματα προόδου που γίνονται σε όλα τα επίπεδα για ένα καλύτερο Αρκαδικό ποδόσφαιρο.

Οι συγκρίσεις είναι πλέον περιττές . Τα συμπεράσματα αυτονόητα. Δυστυχώς όμως τα σωματεία δεν έχουν κανένα άλλοθι. Πριν τρεις μήνες επέλεξαν την διοίκηση που ήθελαν. Έχουν λοιπόν την διοίκηση που τους αξίζει.

https://agrinioreport.com