Σπουδαία νίκη στα Γιάννενα…

Ο Παναιτωλικός μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι, είχε τη μπάλα στην κατοχή του, όμως με τον ΠΑΣ να είναι καλά οργανωμένος στην άμυνά του δεν πάτησε πολλές φορές την αντίπαλη περιοχή. Απείλησε πρώτος πάντως και μάλιστα έχοντας χαμένο τετ-α-τετ, όταν στο 11ο λεπτό και μετά από λάθος του Τζημόπουλου βρέθηκε απέναντι στον Βελλίδη ο Μοράρ, όμως στο πλασέ που επιχείρησε τον νίκησε με δύσκολη επέμβαση  ο τερματοφύλακας της ομάδας των Ιωαννίνων.

Οι Γιαννιώτες απείλησαν όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Μιχαήλ πήρε την κεφαλιά από το δεύτερο δοκάρι και τη γωνία της μικρής περιοχής στέλνοντας τη μπάλα άουτ.
Το σκορ άνοιξε στο 43ο λεπτό, όταν ο Παναιτωλικός αναπτύχθηκε γρήγορα και αποτελεσματικά από τα αριστερά. Ο Ρότσα βρήκε τον Μπαρμπόσα, εκείνος έβγαλε πολύ ωραία ασίστ στον Μάζουρεκ που με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής νίκησε τον Βελλίδη για το 0-1. Δεύτερο (από τα τρία) εκτός έδρας παιχνίδι που βρίσκει δίχτυα η ομάδα του Αγρινίου και πρώτο γκολ που δέχεται ο ΠΑΣ εντός έδρας στο εφετινό πρωτάθλημα αυτό του Μάζουρεκ.

Κέρδισε μέτρα αλλά χωρίς ουσία ο ΠΑΣ

Οι γηπεδούχοι επέστρεψαν με διαφορετική εικόνα από τα αποδυτήρια, αφού με το καλησπέρα στο δεύτερο μέρος πήραν την κατοχή της μπάλας και επιχείρησαν να κλείσουν τον Παναιτωλικό στην περιοχή του. Χωρίς πάντως ουσιαστικά αποτελέσματα, αφού η πρώτη τελική τους στην επανάληψη ήρθε ουσιαστικά στο 66′ ότανο Βιντάλ, που είχε περάσει ως αλλαγή στο ματς έπιασε σουτ εκτός περιοχής αναγκάζοντας τον Κυριακίδη να επέμβει.
Ο Γιάννης Πετράκης έκανε και τις τρεις αλλαγές του μέχρι το 68ο λεπτό, αλλάζοντας ταυτόχρονα και τον σχηματισμό της ομάδας του σε 4-4-2 στο μεγαλύτερο μέρος του δευτέρου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναιτωλικός έδωσε γήπεδο στον ΠΑΣ χωρίς όμως να απειλείται αλλά ούτε και να απειλεί στο ίδιο διάστημα αφού δεν έβγαλε αντεπιθέσεις.
Ο βασικός τρόπος που κατάφερε να πατήσει περιοχή ο ΠΑΣ ήταν με στατικές φάσεις, όμως και πάλι ήταν πολύ καλή η αμυντική αντιμετώπιση από τους φιλοξενούμενους.
Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Μάζουρεκ στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Μανά πλαγιοκόπησε και έδωσε ασίστ στον Αργεντινό. Η άμυνα του ΠΑΣ ήταν άδεια από παίκτες που είχαν ανέβει ψηλά να πιέσουν για την ισοφάριση. Εξαιρετική εκτέλεση από τον Μάζουρεκ για το 0-2.

Τρίτη διαδοχική ήττα για την ομάδα της Ηπείρου μετά από εκείνες από Παναθηναϊκό και Ατρόμητο εκτός έδρας.
Για την ομάδα του Αγρινίου ήταν η δεύτερη συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα μετά από εκείνη κόντρα στον Λεβαδειακό με 2-1 στο παιχνίδι που προηγήθηκε.

Ο Παναιτωλικός έφτασε του 11 βαθμούς στο πρωτάθλημα ενώ ο ΠΑΣ έμεινε στους 6.

Την επόμενη αγωνιστική ο ΠΑΣ θα παίξει στην Ξάνθη και ο Παναιτωλικός θα υποδεχθεί τον Αστέρα Τρίπολης.

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Νικολιάς, Μιχαήλ, Λίλα, Τζημόπουλος, Σκόνδρας (46′ Αποστολόπουλος), Κρίζμαν, Γιάκος, Ξύδας (68′ Αθανασιάδης), Κακουμπά, Κούζικ (60′ Βιντάλ).

Παναιτωλικός:   Κυριακίδης, Μαρινάκης, Μάρκος Πάουλο, Μάζουρεκ, Μοράρ (79′ Καμαρά), Ντίας, Ρότσα, Μαλής, Άργκους (72′ Χαντάκιας), Λουσέρο, Μπαρμπόσα (67′ Μανά).

http://www.novasports.gr