Κάλλιο αργά παρά ποτέ… Μπορεί ήδη να έχουν διεξαχθεί τέσσερις αγωνιστικές, αλλά η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ ξεκαθάρισε μόλις την Πέμπτη (25/10) τι θα ισχύσει φέτος στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής όσον αφορά την άνοδο.

Όπως αποφασίστηκε, λοιπόν, στην συνεδρίασή της, όλοι οι πρωταθλητές των οκτώ ομίλων θα πάρουν την απευθείας άνοδο για τη Β’ Εθνική, ενώ θα ανέβουν και τέσσερις δευτεραθλητές που θα προκύψουν από αγώνες μπαράζ ανάμεσα στις οκτώ ομάδες που θα τερματίσουν στη δεύτερη θέση των ομίλων τους.

Οι αγώνες μπαράζ θα είναι διπλοί.

Αναλυτικά η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ: «Συνεδρίασε σήμερα στη Θεσσαλονίκη η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, παρουσία των μελών της Επιτροπής Παρακολούθησης των FIFA/UEFA κκ. Χούμπελ, Ντερβισάι, Βέλα και του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA κ. Πετρ Φούσεκ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο. έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:

Στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των πρωταθλημάτων περιόδου 2019-20, από την Γ΄ Εθνική θα ανέβουν στη Football League οι 8 πρωταθλήτριες ομάδες από τους ισάριθμους ομίλους της Γ΄ Εθνικής, καθώς και 4 δευτεραθλήτριες, οι οποίες θα προκύψουν από αγώνες μπαράζ μεταξύ των 8 συνολικά δευτεραθλητριών του φετινού πρωταθλήματος. Οι αγώνες μπαράζ θα είναι διπλοί και βάσει των κανονισμών UEFA και του ΚΑΠ».

www.a-sports.gr