Καλημέρα στην παρέα. Στα σημερινά θα ασχοληθώ με την Γαλλία και στο αρκετά μπερδεμένο πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής, της Ligue 2, στην οποία θαρρώ πως υπάρχουν πολύ μικρές διαφορές ανάμεσα στις μονομάχους.

 

Γράφει ο Γιώργος Σιάφας

 

Θα ξεκινήσω από την υποδοχή της Μπεζιέ στην έδρα της Γκαζελέκ, που ήδη από την περασμένη αγωνιστική έχει στο τιμόνι της τον Ερβέ Ντελά Ματζιόρε, που μετά από δέκα χρόνια στον πάγκο της Μπουρζ Περονάς έκανε την αλλαγή για να επιστρέψει στην Ligue 2 μετά τον περσινό υποβιβασμό της ομάδας του. Με τους Κορσικανούς δεν κατάφερε να την κάνει να επιστρέψει στις νίκες, κάτι που καλείται να κάνει απόψε έχοντας στην διάθεσή του και αρκετούς παίκτες που επιστρέφουν από απουσίες για διαφορετικούς λόγους. Έχει ποιότητα η φετινή Γκαζελέκ και με σοβαρό πρόσωπο θα πάρει το τρίποντο.

 

Πηγαίνω στην έδρα της Οσέρ, εκεί όπου ο κόσμος θα περίμενε σίγουρα να δει κάτι καλύτερο φέτος και τώρα απλώς ελπίζει σε κάτι καλό κόντρα στην Παρί. Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου και φέτος ο ιστορικός σύλλογος, με τον Πάμπλο Κορέα να μην κάνει ξεκίνημα αντάξιο των προσδοκιών όλων. Έχει επιστροφές η γηπεδούχος, αν και της μένει εκτός η βασική μονάδα που ακούει στο όνομα Μοχαμέντ Γιαταρά, και θέλει ιδανικά να ζευγαρώσει τις νίκες της μετά το 2-0 επί της Μπεζιέ. Από την άλλη η πρωτευουσιάνα το ‘χει πολύ το Χ φέτος, ειδικά στις τελευταίες αγωνιστικές, και παρά το γεγονός πως δεν έχει δύο σερί θα μπορούσε σήμερα να το επιβεβαιώσει. Όπως έγραψα και στο Foxbet.gr, θεωρώ αρκετά λογικό να είναι μοιρασμένα τα πράγματα μετά τα πρώτα 45’.

 

Κάπως έτσι περιμένω την αναμέτρηση και στην έδρα της Μπερισόν, η οποία υποδέχεται την Αζαξιό. Με νέο προπονητή και επίσημα οι γηπεδούχοι, με το φαβορί Νικολά Ουσάι να αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία. Έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα τα πάει ο νέος της προπονητής που προέρχεται από τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, αν και αν βγάλει σκονάκι από το προηγούμενο η λογική λέει πως δεν θα είναι κακή η πρεμιέρα του στον πάγκο. Στο άλλο μισό του γηπέδου οι Κορσικανοί πήραν σπουδαία νίκη κόντρα στην Χάβρη και τώρα θέλουν να την “επιβεβαιώσουν”, σε ένα ματσάρισμα που πέρυσι κέρδισαν αμφότερες τις φορές οι φιλοξενούμενοι. Εικάζω ωστόσο πως ο αποψινός αγώνας θα έχει το ύφος των τριών προηγούμενων, που ολοκληρώθηκαν με ισοπαλία. Αν και σε καμία από αυτές τις αναμετρήσεις δεν υπήρξε Χ στο ημίχρονο, πιστεύω πως από εκεί θα ξεκινήσει το… τελικό.

 

Επόμενο ματς το Γκρενόμπλ – Τρουά. Και σε αυτήν την περίπτωση η επιλογή μου θα είναι το Χ ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να θέλουν να κάνουν από την αρχή μια μεστή εμφάνιση, η καθεμία για τους δικούς της στόχους. Είναι διπρόσωπη η φετινή Τρουά και το διπλό της είναι λογικό να είναι στα ύψη, ωστόσο αυτό προσφέρει την δυνατότητα για μια καλή κάλυψη. Ειδικά από την στιγμή που η υποβιβασμένη από την περσινή Ligue 1 έχει και επιστροφές στην άμυνά της, από την οποία και θα στηριχτεί για να πάρει κάτι απέναντι στην έκπληξη της κατηγορίας μέχρι τώρα.

 

Κλείνω με το απόλυτα λογικό στα μάτια μου να έχει αρκετά γκολ, Λοριάν – Μετς. Έχουν να παίξουν από το 2017 οι δύο ομάδες, όταν ήταν ακόμη και οι δύο στην Ligue 1, με τα δύο ματς εκείνη την σεζόν να προσφέρουν έναν σκασμό γκολ. Κάπως έτσι πιστεύω πως θα γίνει και απόψε, αφού δεν βρίσκω βάσιμο το να μην σκοράρει έστω μία φορά η φιλοξενούμενη. Από την στιγμή που στο στρατόπεδο των γηπεδούχων ψάχνουν ανάκαμψη μετά την βαριά ήττα (3-2) στο ντέρμπι με την Μπρεστ, ένα γκολ λογικά το έχουν κι αυτοί, ενώ παρά το γεγονός πως θα είναι η ομάδα που θα δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα στην άμυνα δεν αποκλείεται η πρωτοπόρος να της κάνει παραπάνω από μία φορά την ζημιά. Ωραίοτατο το combo GG & over 2.5.

 

Ελπίζω να σας αρέσουν, αλλά και να… τους αρέσουν για να τα περάσουν… Καλή μας επιτυχία!

 

Περισσότερα δωρεάν προγνωστικά στοιχήματος στο bet-hoven.net