Ένα από τα πλέον κομβικά παιχνίδια στη σεζόν δίνει ο Λεβαδειακός, υποδεχόμενος τον Παναιτωλικό. Αν δεν πλησιάσει το συντομότερο στις θέσεις παραμονής, δύσκολα θα το κάνει στο τέλος.

Ούτε οι ισοπαλίες πλέον του κάνουν, ειδικά σε τέτοια παιχνίδια. Η νίκη επί του Άρη και η ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό του έδωσαν ελπίδες, αλλά έχει πολλά ακόμα να διεκδικήσει.

Το πρόβλημα του Λεβαδειακού είναι το γκολ. Έχει πετύχει μόλις ένα στα έξι τελευταία, αυτό που του χάρισε τη νίκη επί του Άρη, μοναδική στα 11 τελευταία παιχνίδια του. Επίσης έχει μόλις τρία γκολ στα δέκα τελευταία!

Ο Παναιτωλικός έκανε το “διπλό” στη Λαμία, αλλά δεν μπόρεσε να κρατήσει το 2-0 με την ΑΕΛ, ισοφαρίστηκε και έχασε την ευκαιρία να περάσει έκτος και σε απόσταση βολής από τον Άρη. Δεν έχει νίκη στα τρία τελευταία στη έδρα του, αλλά έχει χάσει ένα από τα τέσσερα τελευταία εκτός.

Μάλιστα έχει δύο νίκες, με Άρη και Λαμία και πήρε ισοπαλία στο Περιστέρι, χάνοντας μόνο στο Ηράκλειο.

Στα χρόνια που παίζει στην Super League Σουρωτή, ο Παναιτωλικός δεν έχει καταφέρει ποτέ να κερδίσει δύο διαδοχικά παιχνίδια εκτός έδρας.

Ο Παναιτωλικός νίκησε πριν από ένα ακριβώς χρόνο (18 Φεβρουαρίου) στη Λιβαδειά για πρώτη φορά στην ιστορία τους στη μεγάλη κατηγορία. Στις πέντε προηγούμενες επισκέψεις είχε πάρει δύο ισοπαλίες. Τώρα έχει χάσει μόνο ένα από τα τέσσερα τελευταία.

Για πρώτη φορά βρέθηκαν αντίπαλοι στην κατηγορία το 2011-12. Ήταν η σεζόν που ο Λεβαδειακός μπήκε με καθυστέρηση στο πρωτάθλημα, με αποτέλεσμα τα δύο παιχνίδια τους να γίνουν σε τέσσερις μέρες! Στις 15 Φεβρουαρίου 2012 έγινε το παιχνίδι του πρώτου γύρου, Λεβαδειακός – Παναιτωλικός 2-0 και στις 19 του ίδιου μήνα, Παναιτωλικός – Λεβαδειακός 0-2 για τον δεύτερο γύρο!

Η ιστορία

Νίκες Λεβαδειακού: 6

Ισοπαλίες: 2

Νίκες Παναιτωλικού: 5

 

Με γηπεδούχο τον Λεβαδειακό

Νίκες Λεβαδειακού: 3

Ισοπαλίες: 2

Νίκες Παναιτωλικού: 1

 

Στον πρώτο γύρο

Σάββατο, 6 Οκτωβρίου 2018, 19.00

Παναιτωλικός – Λεβαδειακός 2-1

(49′ κεφαλιά Έρικσον, 59′ σουτ Μοράρ – 86′ σουτ Σαβαντογκό. Στο 64′ 2η κίτρινη Νανγκίς του Λεβαδειακού.. Ο Μοράρ αστόχησε σε πέναλτι)