Αν και τα περισσότερα χρόνια της παρουσίας του στην κατηγορία τα περνούσε στο πάνω μισό της βαθμολογίας, η φετινή Super League Σουρωτή είναι από τος δύσκολες σεζόν για τον Αστέρα Τρίπολης, που προέχει η παραμονή. Οι 22 βαθμοί τον κρατούν στην αβεβαιότητα, αν και έχει ήδη παίξει και με τους έξι πρώτους της βαθμολογίας στον δεύτερο γύρο. Τα οκτώ παιχνίδια που του απομένουν, τέσσερα μέσα και τέσσερα έξω, είναι με ομάδες εκτός εξάδας.

Βέβαια ο Αστέρας τώρα θα δείξει τι θα κάνει. Όταν ανέλαβε ο Παράσχος έκανε τέσσερις νίκες, αλλά το βαρύ πρόγραμμα στη συνέχεια επέτρεψε μια νίκη μόνο και αυτή στη Ριζούπολη. Αναζητά την πρώτη εντός έδρας νίκη μέσα στο 2019, ενώ μην ξεχνάμε ότι βρίσκεται στα ημιτελικά του Κυπέλλου πλέον με την μεσοβδόμαδη πρόκριση επί του Εργοτέλη.

Με τη νίκη του επί του ΠΑΣ Γιάννινα ο Παναιτωλικός έγινε η πρώτη ομάδα της περιφέρειας που πιάνει τους 30 βαθμούς και μπορεί να βλέπει την πέμπτη θέση με αξιώσεις. Επίσης, είναι ισορροπημένος σε αποτελέσματα καθώς είναι η μοναδική ομάδα με ίδιο αριθμό νικών και ηττών αυτή τη στιγμή.

Ο Παναιτωλικός πήρε πέρσι το 0-0 στην Τρίπολη, όμως δεν έχει νίκη στα πέντε τελευταία μεταξύ των δύο ομάδων. Από την περίοδο 2015-16 που έκανε δύο στα δύο, δεν νίκησε άλλη φορά. Ο Αστέρας κέρδισε γηπεδούχος τα δύο πρώτα παιχνίδια τους στην κατηγορία, το 2012 και το 2013, αλλά στην συνέχεια νίκησε μόνο σε ένα από τα τέσσερα, που υποδέχτηκε τον Παναιτωλικό.

 

Η ιστορία

Νίκες Αστέρα Τρίπολης: 5

Ισοπαλίες: 4

Νίκες Παναιτωλικού: 4

 

Με γηπεδούχο τον Αστέρα Τρίπολης

Νίκες Αστέρα Τρίπολης: 3

Ισοπαλίες: 2

Νίκες Παναιτωλικού: 1

 

Στον πρώτο γύρο

Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2018, 19.00

Παναιτωλικός – Αστέρας Τρίπολης 1-1

(66′ φάουλ Μοράρ – 90′ Καλτσάς)