Ο Παναιτωλικός γιορτάζει τα 93α γενέθλιά του (9/3/1926) και μπαίνει σε μια περίοδο όπου το όραμα για ένα ολοκληρωμένο γήπεδο-κόσμημα αναμένεται να πάρει σάρκα και οστά! Το gazzetta.gr έχει το ρεπορτάζ…

Ημέρα γιορτής η σημερινή για τον λαοφιλή σύλλογο της Δυτικής Ελλάδος, καθώς συμπληρώνονται 93 χρόνια από την ημέρα που μια παρέα επιφανών πολιτών του Αγρινίου αποφάσισαν να βάλουν στην… καθημερινότητα των επόμενων γενεών της πόλης και του όλου του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, τον Παναιτωλικό. Το ημερολόγιο έγραφε 9 Μαρτίου 1926 όταν το Αγρίνιο απέκτησε μια ομάδα που όλα τα υπόλοιπα χρόνια έμελλε να γίνει συνώνυμο της. Σύμβολό της. Ο σημαντικότερος και πλέον αυθεντικός εκπρόσωπός της. Ο σύλλογος που βοήθησε εκατοντάδες παιδιά όχι μόνο να αθληθούν και να καταξιωθούν, αλλά το σημαντικότερο να γίνουν καλύτερα άνθρωποι και να μορφωθούν μέσα από τις αξίες και τις αρχές που πήραν από τις Νυχτερινές Σχολές που λειτούργησαν στην πόλη για περισσότερες από 5 δεκαετίες υπό την αιγίδα των ανθρώπων του Παναιτωλικού!

Βαδίζοντας ολοταχώς προς τον έναν αιώνα ζωής, ο Τίτορμος δεν ήταν πάντα στον ποδοσφαιρικό αφρό, όπως είναι σήμερα. Δεν ήταν πάντα η ομάδα που είχε θέση στην μεγάλη κατηγορία. Αντίθετα μόχθησε για να καταξιωθεί. Μόχθησε για να βρεθεί εκεί που αξίζει κι ανήκει. Πολεμήθηκε και πολέμησε. Πλέον στα 93 του χρόνια κι έχοντας σταθερή παρουσία στα «μεγάλα σαλόνια» της Σούπερ Λίγκας, ο Παναιτωλικός πέρα από τα αγωνιστικά του πλάνα για την σεζόν, κάνει κι αυτά που μοιάζουν πιο σημαντικά κι έχουν μεγαλύτερη αξία από μια μεγάλη νίκη.

Την προσεχή Τρίτη (12/3) το βλέμμα των διοικούντων, αλλά και των φίλων της ομάδας του Αγρινίου είναι στραμμένα προς την Πάτρα και πιο συγκεκριμένα στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Εκεί όπου αναμένεται η πλειοψηφία να δώσει θετική ψήφο στην έγκριση προτάσεων για την ένταξη μιας σειράς από έργα στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ώστε να εξασφαλιστεί και η απαραίτητη χρηματοδότηση!

Κι αν αναρωτηθεί κανείς σε όλο αυτό που έχει θέση ο Παναιτωλικός, η απάντηση είναι απλή. Ένα από τα έργα που βρίσκονται στην σχετική λίστα έχει να κάνει με την αναβάθμιση του γηπέδου του Αγρινίου.

Όσοι γνωρίζουν την έδρα των «κυανοκίτρινων» είτε έχοντας βρεθεί σε αυτή, είτε έχοντας παρακολουθήσει αγώνες από την τηλεόραση κάνουν λόγο για ένα άκρως «ζεστό ποδοσφαιρικό γήπεδο», το οποίο αναμένεται να γίνει ένα από τα καλύτερα στην Ελλάδα όταν γίνουν πράξη και τα πλάνα που εδώ και καιρό σε συνεργασία με αρμόδιους φορείς έχουν κάνει οι διοικούντες τον σύλλογο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta τρεις είναι οι βασικοί άξονες πάνω στους οποίους θα βαδίσουν στον Παναιτωλικό και θεωρούν πως όταν ολοκληρωθούν το γήπεδο θα είναι ένα… κόσμημα όχι μόνο για τον νομό και τον σύλλογο, αλλά για όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο.

-Ο πρώτος άξονας αφορά την «μικρή εξέδρα». Αυτή δηλαδή που έχει ως πρώτη εικόνα ο τηλεθεατής στους αγώνες της ομάδας. Το πλάνο κάνει λόγο για διεύρυνση του «πάνω διαζώματος» από κόρνερ σε κόρνερ κάτι που παράλληλα σημαίνει ότι το κάτω διάζωμα θα είναι σκεπασμένο και ως συνέπεια αυτού θα είναι σκεπασμένο το 100% του γηπέδου!

-Ο δεύτερος άξονας αφορά το «πέταλο» των θυρών 6 και 7. Στην συγκεκριμένη περίπτωση το πλάνο συμπεριλαμβάνει εργασίες όπου θα ομορφύνουν την εξωτερική πλευρά του γηπέδου (οδός Προυσιωτίσσης), αλλά το σημαντικότερο ότι θα κατασκευαστεί κάτω από τις θύρες αίθουσα εκδηλώσεων που θα έχει να κάνει κυρίως με δραστηριότητες του συλλόγου.

Ο τρίτος άξονας έχει να κάνει με ένα όνειρο ετών του νυν προέδρου της ΠΑΕ, Γεράσιμου Μπελεβώνη, αλλά και παράλληλα μιας επιθυμίας που έχουν κατά καιρούς εκφράσει χιλιάδες φίλοι του συλλόγου. Το «Μουσείο του Παναιτωλικού». Όχι μια απλή αίθουσα με κειμήλια κι άλλα αντικείμενα με αξία και ιστορία, αλλά ένα μουσείο σύγχρονο, ένα μουσείο προσβάσιμο, ένα μουσείο με σεβασμό στην ιστορία του συλλόγου, αλλά και με όλα τα σύγχρονα μέσα για να μεταλαμπαδεύσει στις επόμενες γενιές τις αξίες του Παναιτωλικού. Αυτός ο χώρος φυσικά δεν μπορεί παρά να είναι στο γήπεδο και ήδη τα σχέδια για κάτι τέτοιο έχουν εκπονηθεί.

Απ’ όλα τα παραπάνω γίνεται κατανοητό γιατί είναι τόσο σημαντική για τον σύλλογο του Παναιτωλικού η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Τρίτης και σε συνδυασμό με τα γενέθλια της ομάδας πόσο σημαντικό μοιάζει αυτό το… δώρο προς τον κόσμο της!

Άλλωστε ουσιαστικά θα είναι η πρώτη φορά, τα τελευταία 13 χρόνια, που έργα στο γήπεδο δεν θα έχουν ως… κουμπαρά την τσέπη του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Φώτη Κωστούλα!