Μια αγωνιστική πριν το τέλος του πρωταθλήματος της Β΄κατηγορίας το Agriniogoal.gr σας παρουσιάζει την προκήρυξη του πρωταθλήματος όπως αναγράφεται στο site της ΕΠΣΑ και ισχύει για την ποδοσφαιρική περίοδο 2018-19.

Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΣ

Από την Β’ στην Α’ κατηγορία, θα ανέλθουν συνολικά 3 σωματεία. Ο πρωταθλητής κάθε ομίλου της Β’ κατηγορίας, ανέρχεται στην Α’ κατηγορία (σύνολο 3 σωματεία).

Πρωταθλητής του ομίλου είναι το σωματείο που θα τερματίσει στον όμιλό του στην 1η θέση με διαφορά μεγαλύτερη των 5 βαθμών από τον δεύτερο. Σε διαφορετική περίπτωση θα διεξαχθούν αγώνες play-offs για την ανάδειξη του πρωταθλητή, ως εξής: 14 Θα διεξαχθούν 2 αγώνες. Ο πρώτος στην έδρα του σωματείου που κατέλαβε την 2η θέση και ο δεύτερος στην έδρα του σωματείου που κατέλαβε την 1η θέση. Μετά την ολοκλήρωση των δύο αυτών αγώνων πρωταθλητής του ομίλου αναδεικνύεται το σωματείο που συγκέντρωσε τους πιο πολλούς βαθμούς.

Σε περίπτωση που οι βαθμοί είναι ίδιοι, πρωταθλητής αναδεικνύεται το σωματείο που κατέλαβε την 1η θέση την κανονική περίοδο, ανεξαρτήτως της διαφοράς τερμάτων στους αγώνες play-offs.

Οι δευτεραθλητές κάθε ομίλου της Β’ κατηγορίας, θα αγωνιστούν σε αγώνες μπαράζ, σε ουδέτερα γήπεδα με χλοοτάπητα σε ένα γύρο για να λάβουν σειρά κατάταξης.

Σε περίπτωση που από τη Γ’ Εθνική δεν υποβιβαστεί κανένα σωματείο μας, τότε στην Α’ κατηγορία θα ανέλθει και το σωματείο που θα καταλάβει την 1η θέση στους αγώνες μπαράζ. Σε περίπτωση ισοβαθμίας ισχύει το άρθρο 20 του Κ.Α.Π.

Επίσης οι τριταθλητές κάθε ομίλου θα αγωνιστούν σε αγώνες μπαράζ σε ουδέτερα γήπεδα με χλοοτάπητα σε ένα γύρο για να λάβουν κι αυτά σειρά κατάταξης.

ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ

Από την Β’ στην Γ’ κατηγορία, υποβιβάζονται συνολικά 4 σωματεία ως εξής.

Από τον 1ο και 3ο όμιλο (έκαστος από 10 σωματεία) το σωματείο που θα καταλάβει την 10η και τελευταία θέση υποβιβάζεται στην Γ’ κατηγορία αυτομάτως, εάν η βαθμολογική διαφορά του από τον 9ο είναι μεγαλύτερη των πέντε (5) βαθμών. Εάν δεν είναι, θα διεξαχθούν 2 αγώνες play-out ως εξής: Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στην έδρα του σωματείου που κατέλαβε την 10η θέση και ο δεύτερος στην έδρα του σωματείου που κατέλαβε την 9η θέση. Μετά την ολοκλήρωση των δύο αυτών αγώνων, στην κατηγορία θα παραμείνει το σωματείο που συγκέντρωσε τους πιο πολλούς βαθμούς. Σε περίπτωση που οι βαθμοί είναι ίδιοι, στην κατηγορία παραμένει το σωματείο που κατέλαβε την 9η θέση στην κανονική περίοδο, ανεξαρτήτως της διαφοράς τερμάτων στους αγώνες; play-out.

Από τον 2ο όμιλο (11 σωματεία) θα υποβιβαστούν δύο (2) σωματεία.

Το σωματείο που θα καταλάβει την 11η θέση, υποβιβάζεται αυτόματα στην Γ’ κατηγορία. Το σωματείο που θα καταλάβει την 10η θέση υποβιβάζεται στην Γ’ κατηγορία αυτόματα, αν η βαθμολογική διαφορά του από τον 9ο είναι μεγαλύτερη των πέντε (5) βαθμών. Εάν δεν είναι, θα διεξαχθούν 2 αγώνες play-out ως εξής: Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στην έδρα του σωματείου που κατέλαβε την 10η θέση και ο δεύτερος στην έδρα του σωματείου που κατέλαβε την 9η θέση. Μετά την ολοκλήρωση των δύο αυτών αγώνων, στην κατηγορία θα παραμείνει το σωματείο που συγκέντρωσε τους πιο πολλούς βαθμούς. Σε περίπτωση που οι βαθμοί είναι ίδιοι, στην κατηγορία παραμένει το σωματείο που κατέλαβε την 9η θέση στην κανονική περίοδο, ανεξαρτήτως της διαφοράς τερμάτων στους αγώνες play-out.