“Χωρίς τιμωρία δεν λειτουργεί η δημοκρατία”

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο μεγαλομέτοχος του Παναιτωλικού, Φώτης Κωστούλας και αναφέρθηκε στο ματς της ομάδας του με τον ΠΑΟΚ, τη διαφαινόμενη κατάκτηση του τίτλου από τον Δικέφαλο, και έπλεξε το εγκώμιο του Αντρέ Βιεϊρίνια για το εντυπωσιακό του γκολ.

 

Αναλυτικά όσα είπε:

 

Για τα συναισθήματά του σχετικά με τη διαφαινόμενη κατάκτηση του Πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ: «Δεν είναι θέμα να χαρεί κάποιος ή όχι. Είναι να ικανοποιείται από αυτό που βλέπει. Και ο ΠΑΟΚ δείχνει ότι παίρνει δίκαια το Πρωτάθλημα».

 

Για το τι σκέφτηκε στο 1-0: «Μέχρι εκείνη τη στιγμή ο ΠΑΟΚ δεν είχε την καλύτερη παρουσία στο γήπεδο. Εκεί σκεφτήκαμε ότι ίσως μπορεί να πάρουμε κάτι περισσότερο από το ματς. Ο ΠΑΟΚ, όμως, δεν χρειάστηκε πολύ για να το γυρίσει. Αυτό δείχνει και την ποιότητα της ομάδας και ότι έχει τον τρόπο να παίρνει τους βαθμούς. Μετά το 1-1 θεωρήσαμε ότι θα δυσκολευτούμε πολύ για να το κρατήσουμε».

 

Για το τι σημαίνει για το ελληνικό ποδόσφαιρο η διαφαινόμενη κατάκτηση του Πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ: «Πάντα θα πρέπει να παίρνει το Πρωτάθλημα η καλύτερη ομάδα. Αν ο ΠΑΟΚ ήταν η καλύτερη ομάδα και παλιότερα θα έπρεπε να το έπαιρνε και παλιότερα. Αυτό που χαλά τη σούπα είναι όταν το Πρωτάθλημα δεν το παίρνει η καλύτερη ομάδα, αλλά…»

 

Για τα θλιβερά επεισόδια στο ΟΑΚΑ: «Ήταν μια μέρα ακόμη από αυτές που θέλουμε να αποφεύγουμε. Φτάσαμε να παρακαλάμε σε κάθε ντέρμπι να μην γίνει κάτι. Το δύσμοιρο ποδόσφαιρο κατρακυλά όλο και πιο χαμηλά».

 

Για το τι πρέπει να γίνει ώστε να σταματήσουμε να βλέπουμε σκηνές βίας στα γήπεδα: «Αν δεν αρχίσουν να τιμωρούνται αυτοί που δημιουργούν τα προβλήματα, είτε αυτοί βρίσκονται ψηλά, είτε πιο χαμηλά, δεν θα τελειώσουν ποτέ αυτά. Όποιοι πιάνονται να μπαίνουν φυλακή, είτε έναν μήνα, είτε έναν χρόνο. Χωρίς τιμωρία δεν λειτουργεί η δημοκρατία. Αυτό συμβαίνει σε όλες τις χώρες. Τιμωρία σε όλους όποια θέση και να κατέχουν. Γιατί να μην αρχίσουμε και από τους δημοσιογράφους; Αυτό το κλίμα που δημιουργείται πριν από κάθε ντέρμπι δεν γίνεται μόνο του. Πολλές φορές υπάρχει παρότρυνση για να γίνονται αυτά τα έκτροπα. Πρέπει 10-20 εισαγγελείς να αναλάβουν το έργο και να ξακαθαρίσει η κατάσταση. Πέρα από σοβαρές τιμρίες δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Ναι μεν η αφαίρεση βαθμών είναι μια σοβαρή ποινή. Σε επανάληψη, όμως, να υπάρχει κατευθείαν υποβιβασμός για να τελειώνουμε».

 

Για το γκολ του Βιεϊρίνια: «Ήταν πραγματικά ένα απίστευτο γκολ. Μόλις τον είδα να παίρνει φόρα είπα στον διπλανό μου “ωχ, ελπίζω να μην πάει μέσα”. Και πήγε μέσα. Είναι πολύ καλός παίκτης με απίστευτη ενέργεια στα σουτ, τα οποία είναι πραγματικά βολίδες. Το γκολ του Βιεϊρίνια ήταν αυτό που έφερε τα πάνω κάτω στο ματς».