Για τον Παναιτωλικό της τρέχουσας σεζόν, αλλά και της επόμενης μίλησε ο Μάκης Μπελεβώνης στον  Antenna Star 103,5. Ο πρόεδρος της ομάδας ξεκαθάρισε πως δεν έχει υπάρξει κάποια επαφή με τον Τραϊανό Δέλλα για τη νέα χρονιά και σχολίασε πως ήδη σταδιακά τα «καναρίνια»… τρέχουν τον προγραμματισμό τους για την επόμενη χρονιά.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ 
Για την πορεία στο πρωτάθλημα και την Ευρώπη:
«Εμείς θα προσπαθήσουμε σε κάθε παιχνίδι να πετύχουμε το καλύτερο. Αν δούμε ρεαλιστικά τα πράγματα είναι δύσκολο, ο Άρης έχει διαφορά 7 βαθμών, σχετικά έχει ένα πιο εύκολο πρόγραμμα από μας. Για μας κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό και θα παίζουμε για να το κερδίσουμε. Δύσκολο, αλλά μακάρι, όπως είπε και ο Τραϊανός. Θα ήταν ένα όνειρο που θα μπορούσε να υλοποιηθεί. Χάθηκε, ίσως,  λίγο νωρίτερα σε κάποια παιχνίδια που η ομάδα δε μπόρεσε να ανταποκριθεί όπως έπρεπε, μιλάω για παιχνίδια όπως με τον Λεβαδειακό, τον Ο.Φ.Η, τον Παναθηναϊκό, τη Λάρισα εδώ μέσα».
Για την προσέλευση του κόσμου και τι ευθύνεται που είναι μειωμένη:
«Και η μετάδοση από την Ε.Ρ.Τ και η οικονομική κατάσταση στο νομό μας τα τελευταία χρόνια, το διαπιστώνουμε, το βλέπουμε. Η κατάσταση στο ποδόσφαιρο, στο οποίο ο κόσμος περίμενε να γίνουν πιο γρήγορα κάποιες αλλαγές και έχει ενοχλήσει. Αυτό που μας λένε είναι και η έλλειψη στόχων παρότι δεν είναι μία δικαιολογία η οποία έχει βάση, γιατί η ομάδα παλεύει για μία άνετη παραμονή κάθε χρόνο και κάθε ομάδα που κυνηγάει έναν τέτοιο στόχο είναι πολύ κοντά στο να πετύχει την έξοδο στη Ευρώπη, οι διαφορές είναι πολύ μικρές. Όλα αυτά τα χρόνια η ομάδα έχει δείξει ότι είναι σε αυτό το επίπεδο. Πρέπει να δούμε λίγο διαφορετικά τα πράγματα, αν θέλουμε αυτή η ομάδα να έχει μέλλον, να κρατηθεί, όλοι αυτοί οι φίλαθλοι που φωνάζουν για την επίτευξη στόχων να καταλάβουν ότι τα δεδομένα που θα διαμορφωθούν με τις 14 ομάδες, είναι δύσκολα και αν πραγματικά το θέλουν θα πρέπει να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση, αγοράζοντας ένα εισιτήριο και με την παρουσία τους στο γήπεδο».
Για το αν θα μπορούσαμε να είχαμε δει τον Μαρτίνεζ τον Γενάρη ξανά στον Παναιτωλικό:
«Δεν έγινε προσέγγιση με τον παίκτη, και δεν έγινε γιατί δεν γνωρίζω αν έχει πάει ελεύθερος ή δανεικός ο Νίκολας στον Άρη και το συμβόλαιό του είναι αρκετά υψηλό και εμείς κάνουμε μία άλλη προσπάθεια, και τα οικονομικά να μαζέψουμε εκεί που αντέχουμε και κάνουμε και άνοιγμα σε νέα παιδιά. Όχι δεν έγινε».
Για το λόγο που δεν έγινε κάποιο «δώρο» στο Δέλλα για τα γενέθλια του;
«Ήταν συνδυασμός όλων των πραγμάτων που περιγράψαμε παραπάνω. Όταν το γήπεδο δεν γεμίζει, όταν ο κόσμος δεν βρίσκεται κοντά στην ομάδα όπως πρέπει, η παρουσία των φιλάθλων είναι σημαντική για την ομάδα και την κατεύθυνση που θα πάρει. Το ρόστερ, αν δείτε, σε κάθε θέση υπάρχουν παίκτες και υπήρξε και ένα άνοιγμα στα νέα παιδιά. Με τον Π.Α.Ο.Κ παίζαμε με 4 νέα παιδιά και φτάσαμε κοντά στο να νικήσουμε και τον αγώνα».
Για την παραμονή του Δέλλα, με αφορμή ορισμένα δημοσιεύματα παρουσίαζαν την παραμονή του στο 50-50:
«Ακόμα δεν έχουμε συζητήσει, δεν έχουν βάση αυτά τα δημοσιεύματα. Το συμβόλαιο του Τραϊανού είναι μέχρι το τέλος της χρονιάς από εκεί και πέρα εδώ θα είμαστε να συζητήσουμε για τη συνέχιση της συνεργασίας. Οι συζητήσεις μπορεί να γίνουν και πριν το τέλος της χρονιάς».
Για τους παίκτες που μένουν ελεύθεροι:
«Ο προγραμματισμός γίνεται από το τέλος της μεταγραφικής περιόδου του Γενάρη. Έχει αρχίσει και γίνεται προγραμματισμός, δουλεύουμε σε αυτή την κατεύθυνση, έχουμε μιλήσει με κάποια παιδιά, οι οποίοι δεν μας έχουν απαντήσει για το τι θα κάνουν την επόμενη χρονιά, μιλάω για τον Μάζουρεκ, τον Ντίας, γίνεται προγραμματισμός και θα είμαστε έτοιμοι όταν πρέπει».
Σχετικά με τις πωλήσεις Ρότσα και Ουίλιαν και το γεγονός ότι ο Παναιτωλικός έχει αρχίσει να εισπράττει χρήματα από παίκτες που έφερε με χαμηλό κόστος:
«Η φυγή του Ουίλιαν δεν ήταν ένα ρίσκο, το συμβόλαιό του τελείωνε το καλοκαίρι, είχε μόνο 3 παιχνίδια να παίξει ακόμα, λόγω τιμωριών. Πρακτικά δεν ήταν στην ομάδα καν. Από εκεί και πέρα ήταν και πολύ συμφέρουσα η πρόταση για τον παίκτη. Ομάδες σαν τον Παναιτωλικό δεν μπορούν να επιβιώσουν δίχως τον κόσμο και πωλήσεις. Ο Παναιτωλικός είναι τυχερός που έχει τον Κωστούλα αυτή τη στιγμή και βγαίνει πέρα, αλλά μία ομάδα που θέλει τον ιδιοκτήτη να βάζει 1 εκατομμύριο κάθε χρόνο, δε θα έχει μέλλον και αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να δημιουργήσουμε μία ομάδα που θα μπορεί να σταθεί με αξιοπρέπεια και οικονομική ανεξαρτησία σε ένα δύσκολο τοπίο ποδοσφαιρικά».
Για την προώθηση νεαρών παικτών και αν αυτό φέρνει την ομάδα πιο κοντά στο στόχο της αυτοσυντήρησης:
«Όχι, ακόμα θέλει προσπάθεια και θα το ξαναπώ τη στήριξη του κόσμου, και οικονομικά αλλά και να πιστέψει το πλάνο αυτό και να το στηρίξει».
Για τα επεισόδια πριν τον αγώνα με τον Π.Α.Ο.Κ:
«Ο Παναιτωλικός έχει ξεκάθαρη θέση απέναντι σε όλα αυτά. Όλο αυτό που έγινε το θεωρώ απαράδεκτο. Μιλήσαμε με τον ιδιοκτήτη (του καταστήματος που υπέστη ζημιές), που όχι μόνο είναι Παναιτωλικός αλλά και ο γιος του αγωνίζεται στα τμήματα υποδομών του Παναιτωλικού. Η φιλοξενία είναι σημαντικό πράγμα σε αυτό το χώρο. Οι οπαδοί θα πρέπει να το περιφρουρήσουν όλο αυτό γιατί θέλουν και οι ίδιοι να μετακινούνται σε άλλες έδρες να δουν την ομάδα τους, να φορέσουν τα διακριτικά της ομάδας, σε μία πόλη που τους φιλοξενεί, δίχως να κινδυνεύουν να δεχθούν επίθεση. Αυτό δεν έγινε δυστυχώς, αν και στο γήπεδο δεν έγινε τίποτα. Αυτό είναι το ζητούμενο, αυτή την άποψη θα την υποστηρίζουμε όσα εμπόδια κι αν βρούμε μπροστά μας. Θέλουμε οι φίλαθλοί μας να φιλοξενούνται με τον καλύτερο τρόπο στις αντίπαλες έδρες, θέλουμε να φιλοξενούμε με τον καλύτερο τρόπο φιλάθλους και ομάδες στην έδρα μας».
Για το διάλογο Κωστούλα με φίλους του Π.Α.Ο.Κ στη μεγάλη κερκίδα:
«Αυτό που σας είπα νωρίτερα είπε και ο Φώτης Κωστούλας, θέλουμε να έρχονται φίλαθλοι στο γήπεδό μας και να παρακολουθούν την ομάδα τους με ασφάλεια».
Για τα έργα αναβάθμισης του γηπέδου:
«Υπήρξε η έγκριση της χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας. Είμαστε στην αρχή, υπάρχουν κάποια γραφειοκρατικά κομμάτια που πρέπει να ολοκληρώσουμε. Χθες ήμασταν στη Νομαρχία για να δούμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε και εμείς να ολοκληρωθούν πιο γρήγορα. Πιστεύουμε ότι αν όχι μέχρι τα Χριστούγεννα τότε μέχρι το τέλος της επόμενης χρονιάς τα έργα θα έχουν ολοκληρωθεί. Μιλάμε για ολοκλήρωση της μικρής κερκίδας με επέκταση του άνω διαζώματος και την προσθήκη σκέπαστρου. Επίσης θα υπάρξει αισθητική αναβάθμιση εξωτερικά και εσωτερικά στην κερκίδα της Προυσιωτίσσης και βέβαια ένα έργο που το παλεύαμε αρκετά είναι η δημιουργία του Μουσείου στη μεγάλη εξέδρα, στο χώρο που υπάρχουν τώρα τα γραφεία του Γηπέδου, όπου θα στεγάσει την ιστορία του Παναιτωλικού και την πορεία στο χρόνο, με αναφορές στο Φιλεκπαιδευτικό έργο της ομάδας».
Για  τη χωρητικότητα που θα φτάσει το γήπεδο μετά τα έργα:
«Θα είναι περίπου 7.500 θέσεις με τις καινούριες, μιλάμε περίπου για μία αύξηση περί τις 1.200 θέσεις. Το ζητούμενο δεν είναι η αύξηση αλλά να γεμίσουν αυτές οι θέσεις, να στηρίξουν οι φίλαθλοι αυτή την προσπάθεια και την ομάδα».
Για το ρόστερ:
«Να ξανατονίσουμε τη στήριξη σε αυτή τη νέα προσπάθεια του Παναιτωλικού, τη στήριξη στα νέα παιδιά. Το ρόστερ του Παναιτωλικού είναι ίσως το μοναδικό που κατά 50% αποτελείται από παιδιά από τα τμήματα υποδομών. Κι όχι μόνο αυτό, στα τελευταία παιχνίδια, η ομάδα έχει παίξει με αντιπάλους όπως ο Π.Α.Ο.Κ, κι έχει στο ρόστερ 4 με 6 παιδιά  σε ηλικία 20 χρονών και παιδιά που προέρχονται από τα τμήματα υποδομών».
Για τους σκάουτερς που βρέθηκαν στο Αγρίνιο το Σάββατο:
«Υπάρχει ενδιαφέρον για αρκετά παιδιά και αυτός είναι ένας στόχος να θέλουν να παρακολουθήσουν οι σκάουτερς των άλλων ομάδων. Να έχουμε δηλαδή τουλάχιστον 3-4 παίκτες στο ρόστερ που να έχουν τη δυνατότητα να παίξουν σε μεγαλύτερης δυναμικότητας πρωταθλήματα. Βλέπετε ότι έχουμε αρχίσει να έχουμε στις περισσότερες εθνικές παίκτες, βασικά στελέχη των εθνικών ομάδων, αυτό είναι σημαντικό και να ξέρετε ότι οι σκάουτερς από ομάδες, κυρίως από το εξωτερικό παρακολουθούν κυρίως τις εθνικές και αυτό είναι μία σημαντική εξέλιξη».
www.gazzetta.gr