Λίγο πριν τον πρώτο ημιτελικό με τη Λαμία, το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό είναι πρόβα τζενεράλε, καθώς το Κύπελλο είναι πλέον μεγάλη προτεραιότητα για την ΑΕΚ. Εκτιμάται ότι η πορεία της στο φετινό πρωτάθλημα θα την βρει ως το τέλος στην τρίτη θέση, αν και πάντα υπάρχουν απρόοπτα. Έτσι θα ήθελε να νικήσει σε αυτό το παιχνίδι με τη δυνατή ομάδα του Αγρινίου.

Άλλωστε ο κόσμος της δεν έχει ευχαριστηθεί μετά το 3-0 επί του Αστέρα Τρίπολης, γκολ στο «Σπύρος Λούης». Ισοπαλίες με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό και νίκες στο γκολ με Λεβαδειακό, ΟΦΗ και Απόλλωνα, τις τρεις τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας.

Ο Μανόλο Χιμένεθ φτάνει τους 138 αγώνες στον πάγκο της ΑΕΚ, ξεπερνώντας τον Φερνάντο Σάντος και τώρα στην ιστορία της ομάδας από το 1959 και μετά, μόνο ο Ντούσαν Μπάγεβιτς και ο Μπράνκο Στάνκοβιτς έχουν περισσότερους αγώνες από τον Ισπανό. Ο Χιμένεθ που θυμίζουμε δεν έχει αποκλειστεί ποτέ από το Κύπελλο με  την ΑΕΚ, αφού στις τρεις σεζόν που δούλεψε στην ομάδα έχει τρεις παρουσίες σε τελικούς! Και στοχεύει στην τέταρτη.

Ο Παναιτωλικός είναι προς το παρόν η καλύτερη ομάδα της περιφέρειας στη βαθμολογία, απειλούμενος ουσιαστικά από Λαμία και Ξάνθη μόνο. Η πέμπτη θέση δείχνει να απομακρύνεται, έστω και αν έχει να υποδεχτεί τον Άρη στην προτελευταία αγωνιστική. Η ομάδα του Αγρινίου έχει δύσκολο πρόγραμμα και θα προσπαθήσει να μείνει όσο πιο ψηλά γίνεται, στα πλαίσια της σταθερής πορείας των τελευταίων ετών στην κατηγορία.

Η ΑΕΚ θα υποδεχτεί για δέκατη φορά στην ιστορία τον Παναιτωλικό σε όλες τις διοργανώσεις. Μετράει οκτώ νίκες και μια ισοπαλία, το 0-0, που πήρε για το πρωτάθλημα ο Παναιτωλικός στις 4 Ιανουαρίου 2017. Μάλιστα το παιχνίδι ήταν για την 1η αγωνιστική, αλλά πέρασαν μήνες για να γίνουν οι δύο πρώτες αγωνιστικές εκείνου του πρωταθλήματος. Οι τρεις από τις νίκες της ΑΕΚ είναι για το Κύπελλο και οι πέντε για το πρωτάθλημα.

Η ιστορία

Νίκες ΑΕΚ: 9

Ισοπαλίες: 1

Νίκες Παναιτωλικού: 3

 

Με γηπεδούχο την ΑΕΚ

Νίκες ΑΕΚ: 5

Ισοπαλίες: 1

Νίκες Παναιτωλικού: 0

 

Στον πρώτο γύρο

Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2018

Παναιτωλικός – ΑΕΚ 2-1

(26′ σουτ Καμαρά, 51′ κεφαλιά Καμαρά – 76′ κεφαλιά Αντρέ Σιμόες)