Ο Ολυμπιακός προχωρά με νίκες, καθυστερώντας χρονικά την κατάκτηση του τίτλου από τον ΠΑΟΚ, ωστόσο όσο νικά και ο ΠΑΟΚ, τόσο απομακρύνεται από την ελπίδα να τον φτάσει. Ο Ολυμπιακός παίζει στο Αγρίνιο, έχοντας πέντε νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, χωρίς να υπολογίζουμε τον διακοπέντα αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

Μάλιστα στα 12 τελευταία ο Ολυμπιακός έχει 11 νίκες και την ήττα στην Τούμπα. Πέρα από τις νίκες, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν λυθεί επιθετικά. Στα τελευταία 12 παιχνίδια έχουν πετύχει 35 γκολ, ενώ στα πρώτα 13 είχε σχεδόν τα μισά, 18! Και μάλιστα δείχνει επιθετικό πλουραλισμό, καθώς έχει πάρει γκολ από 16 παίκτες. Πρώτος ο Κώστας Φορτούνης με τα 10, αλλά και τις έξι ασίστ, ενώ οκτώ έχει ο Χασάν, επτά ο Γκερέρο και πέντε ο Ποντένσε, με επτά ασίστ αυτός.

Ωστόσο τα περισσότερα γκολ του, τα 38 είναι εντός έδρας και μόνο τα 15 εκτός. Εδώ να αναφέρουμε ότι για τον Ολυμπιακό απομένουν τρία παιχνίδια εκτός έδρας και ένα στη Νέο Φάληρο. Το Αγρίνιο πάντως είναι… ευχάριστος προορισμός για τον Ολυμπιακό, αφού δεν έχει χάσει ποτέ και έχει νικήσει στα τρία τελευταία, βάζοντας 11 γκολ!

Ο Παναιτωλικός δεν έχει νικήσει ποτέ τον Ολυμπιακό σε 17 αγώνες πρωταθλήματος. Η πρώτη επίσκεψη του Ολυμπιακού βρήκε τον Παναιτωλικό τιμωρημένο και έτσι το παιχνίδι έγινε στο Αίγιο. Στις 18 Απριλίου 1976 ο Ολυμπιακός επικράτησε 1-0 με γκολ του Πέτρου Καραβίτη.

Ο Παναιτωλικός ισοβαθμεί στην έβδομη θέση με τη Λαμία, μονομαχώντας για τον άτυπο τίτλο της καλύτερης ομάδας της περιφέρειας, που δεν έχει καταφέρει ποτέ ως τώρα.

Έχει χάσει τα δύο τελευταία του από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, και αν του συμβεί το ίδιο και με τον Ολυμπιακό, θα έχει χάσει τρία παιχνίδια σειρά, για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια ακριβώς.

Αν συνεχίσουν την φετινή τους πορεία οι δύο ομάδες, το παιχνίδι θα πρέπει να έχει πολλά γκολ. Και αυτό γιατί στα παιχνίδια του Ολυμπιακού έχουν μπει ως τώρα 69 γκολ (53-16), και ο ίδιος αριθμός ακριβώς σε αυτά του Παναιτωλικού (32-37). Σε καμίας άλλης ομάδας τα παιχνίδια δεν έχουν μπει περισσότερα.

Η ιστορία

Νίκες Παναιτωλικού: 0

Ισοπαλίες: 3

Νίκες Ολυμπιακού: 14

 

Με γηπεδούχο τον Παναιτωλικό

Νίκες Παναιτωλικού: 0

Ισοπαλίες: 3

Νίκες Ολυμπιακού: 5

superleaguegreece.net