Ο «Κολοσσός» δεν θα συνεχίσει στο Αγρίνιο και αξίζει να θυμηθούμε με φωτογραφίες τις κυριότερες «κυνανοκίτρινες» στιγμές του

Παρελθόν από τον πάγκο του Παναιτωλικού αποτελεί εδώ και μερικές ώρες ο Τραϊανός Δέλλας, καθώς αποφασίστηκε να αποχωρήσει στο φινάλε της σεζόν. Ενα «διαζύγιο» άκρως φιλικό, όπως άλλωστεμαποτυπώθηκε και στις εκατέρωθεν φιλοφρονήσεις που υπήρξαν, ενώ οι «κυανοκίτρινοι» μπήκαν πλέον σε εποχή αναζήτησης του διαδόχου του.
Ο «Κολοσσός» ανέλαβε την ομάδα στις 11 Ιανουαρίου του 2018 και στο 1,5 χρόνο που θα μείνει στον πάγκο της, θα την κοουτσάρει σε 47 ματς, αφού απομένουν 2 μέχρι το τέλος της σεζόν (με Αρη και Παναθηναϊκό). Ετσι το ρεκόρ του θα επισημοποιηθεί μετά την αναμέτρηση του ΟΑΚΑ.
Στο διάστημα της παρουσίας του στο Αγρίνιο υπήρξαν καλές και κακές στιγμές, αλλά αυτό που μένει είναι πως μπορεί να χαρακτηριστεί ως ο πρώτος τεχνικός της ομάδας που επί ημερών του προωθήθηκαν και μάλιστα με επιτυχία, τόσο πολλοί νεαροί (π.χ. Μαλής, Λιάβας, Τσιγγάρας). Κάτι που αποτελούσε από χρόνια επιθυμία του συλλόγου και εκείνος «έτρεξε» το πρότζεκτ, χωρίς μάλιστα να επηρεαστεί η βαθμολογική του θέση, αφού τα «καναρίνια» πλασαρίστηκαν αρκετά ψηλά.
Ας θυμηθούμε με εικόνες της χαρακτηριστικότερες στιγμές της παρουσίας του 43χρονου στην τεχνική ηγεσία του Παναιτωλικού.
Ντεμπουτάρισε στις 14 Ιανουαρίου του 2018 στο Περιστέρι, όπου ο Παναιτωλικός κέρδισε με 1-0 χάρις σε γκολ του Ρόσα. 
Στις 11 Φεβρουαρίου του 2018 τα «καναρίνια» επικράτησαν του Πλατανιά (3-0) και ήταν ο πρώτη του νίκη στο Αγρίνιο.
Το 1-0 επί της Κέρκυρας λίγες ημέρες αργότερα (25/2), ξόρκισε ουσιαστικά το φάσμα του υποβιβασμού πάνω από το Αγρίνιο. 
Στις 20 Οκτωβρίου του 2018 ο Παναιτωλικός κέρδισε για πρώτη φορά στα Γιάννινα, σε επίπεδο Α’ Εθνικής (2-0). 
Το 2-1 επί της ΑΕΚ στις 24 Νοεμβρίου, μπορεί να χαρακτηριστεί ως η «μεγαλύτερη» νίκη της καριέρας του στον πάγκο του Παναιτωλικού. 
Με εκείνον στον πάγκο ο Παναιτωλικός κέρδισε τον Αρη στη Θεσσαλονίκη (15/12) για πρώτη φορά στην ιστορία του. 

Στις 18 Δεκεμβρίου τα «καναρίνια» έμειναν στο 0-0 με την Ιεράπετρα και ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στον όμιλο του Κυπέλλου Ελλάδος, χωρίς βαθμό ή γκολ κόντρα σε Παναθηναϊκό, Κισσαμικό και ΟΦ Ιεράπετρας.