Ο Τραϊανός Δέλλας ευχαρίστησε τον Παναιτωλικό, χαρακτήρισε «μικρούς» όσοι λένε ότι έχει συμφωνήσει με άλλη ομάδα και μίλησε για τον έναν κολλητό κι έναν φίλο που μπορεί να έχει ένας προπονητής.

Η αρχική τοποθέτηση του προπονητή του Παναιτωλικού ήταν κι ένας πρόχειρος απολογισμός της χρονιάς. «Νομίζω ότι το αποτέλεσμα είναι δίκαιο. Ο Άρης ήταν καλύτερος. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν μια ταχύτητα κάτω σε πολλά πράγματα. Μαρκάρισμα, τρέξιμο, κυκλοφορία μπάλας. Προσπαθήσαμε να κάνουμε εσωτερικές αλλαγές γιατί αρκετά παιδιά δεν είχαν την απόδοση που θέλαμε. Ισοφαρίσαμε, αλλά ο Άρης έκανε τη διαφορά με την ποιότητα των παικτών του. Προσωπικά είμαι περήφανος για τα παιδιά μου. Παίξαμε το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι, τα παιδιά με τη δουλειά τους κατάφεραν να φτάσουν τον Παναιτωλικό πολύ νωρίς στο να μην έχει προβλήματα, σε αντίθεση με άλλες ομάδες που παλεύουν για τη σωτηρία τους. Εμείς θέλαμε πράγματα όπως η σωτηρία και η προώθηση παιδιών από την ακαδημία», είπε και αναφέρθηκε στη χρονιά.

«Η χρονιά κλείνει πετυχημένα για τον Παναιτωλικό. Τα κέρδη θα είναι πολλαπλάσια στην επόμενη χρονιά, αξιοποιώντας όλη τη δουλειά που έγινε φέτος. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόσμο για την παρουσία τη στήριξη και το ζεστό χειροκρότημα που έδωσε στα παιδιά αλλά και σε μένα. Οι στιγμές είναι συγκινητικές. Δεν περίμενα τόσο μεγάλη αγάπη και σεβασμό τον οποίον τον κερδίζεις. Πιστεύω ότι το κατάφερα μέσα από τη δουλειά και τη συμπεριφορά μου. Ο προπονητής έχει έναν κολλητό τη δουλειά του και ο φίλος του είναι ο χρόνος. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και τη διοίκηση της ομάδας που μου έδωσε τον χρόνο να δουλέψω. Αυτό θα πρέπει να μας ευχαριστεί, ότι ο Παναιτωλικός και την επόμενη χρονιά θα είναι στην κατηγορία»

Για τους λόγους της παραίτησής του κι αν πρόκειται για διαζύγιο, είπε: «Δεν είναι διαζύγιο. Οι λόγοι είναι προσωπικοί. Στην προπονητική καριέρα μου, δεν συζητάω δημόσια το τι μπορώ να λέω με τους ανθρώπους που συνεργάζομαι. Η απόφαση είναι καθαρά δική μου, δεν έχει να κάνει με τον Παναιτωλικό, δεν έχω παράπονο από τους ανθρώπους και εισέπραξα αγάπη και σεβασμό. Ο Παναιτωλικός απέκτησε έναν ακόμη φίλο κι αυτό δεν αλλάζει».

Για τα όσα αναφέρθηκαν περί συμφωνίας του με άλλη ομάδα, είπε: «Αυτά είναι γελοιότητες που γράφονται. Θέλω να ξεκαθαρίσω γιατί δεν θέλω να μένουν σκιές. Ούτε έχω συμφωνήσει με άλλη ομάδα, για την ακρίβεια δεν έχω μιλήσει με καμία άλλη ομάδα. Μέχρι να τελειώσει η σεζόν δεν θα μιλήσω με κανέναν. Για μένα αυτοί που γράφουν είναι πολύ μικροί, αναφέροντας το όνομά μου».

Για το αν νιώθει τυχερός, απάντησε: «Γενικά στη ζωή μου θεωρώ  τυχερός. Άτυχος γιατί γεννήθηκα στην τελευταία μέρα των μεταγραφών κι αυτό ήταν δύσκολο. Πρωταρχικός στόχος επιτεύχθηκε κι αυτό το σημαντικό για μένα. Η χρονιά είναι επιτυχημένη όταν πετυχαίνεις τον πρώτο σου στόχο. Το τι θα μπορούσαμε να πετύχουμε παραπάνω, το κρατάω για μένα».

www.gazzetta.gr