Η ΑΕ Μεσολογγίου πήρε μεγάλη εκτός έδρας νίκη στην τελευταία αγωνιστική των πλέι-οφ επί του γηπεδούχου Όμηρου Νεοχωρίου με 2-1 και πανηγύρισε την άνοδο στην Γ΄Εθνική.

Η ομάδα του Νίκου Μιμιγιάννη αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ……κατόρθωσε έκανε την ανατροπή και πλέον την επόμενη ποδοσφαιρική σεζόν θα αγωνίζεται μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια στο πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής.

Ήταν ένα συναρπαστικό ματς που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι και το τελικό σφύριγμα της λήξης. Ο Όμηρος ξεκίνησε δυνατά και πήρε το προβάδισμα με την συμπλήρωση του πρώτου τέταρτου της αναμέτρησης με σκόρερ τον Νάκο.

Στην συνέχεια  η ΑΕΜ έβγαλε αντίδραση, έφερε το ματς στα «ίσα» στο 43΄με τον Πιστιόλη, και στο 57΄ο πρώτος σκόρερ της Α΄κατηγορίας Τσιούνης πέτυχε το νικητήριο γκολ-ανόδου μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

 

Οι κυριότερες φάσεις και τα γκολ

7΄ Δυνατό σουτ από τον Νάκο ο Καραγκούνης απομακρύνει την μπάλα

13΄1-0 Ο Νάκος με απευθείας εκτέλεση φάουλ ανοίγει το σκορ για τον Όμηρο

18΄Συρτό διαγώνιο σουτ από τον Νάκο η μπάλα ελάχιστα άουτ

37΄ Σέντρα από τον Βασιλόγιαννη, κεφαλιά του Τσιούνη άουτ

43΄1-1 Μετά από κάθετη μπαλιά του Καβαλλάρη, ο Πιστιόλης από κοντά στέλνει την μπάλα στα δίχτυα

49΄Κοντινή κεφαλιά του Γκάτση άουτ

51΄Ο Γκάτσης σε καλή θέση μέσα στην περιοχή της ΑΕΜ κάνει το σουτ άουτ

55΄Απευθείας εκτέλεση κόρνερ από τον Κοκώνη η μπάλα στο δοκάρι

57΄1-2 Θαυμάσια μπαλιά του Πιστιόλη και ο Τσιούνης με κοντινό πλασέ στέλνει την μπάλα στην αριστερή γωνία του Δουλιώτη , δίνοντας το προβάδισμα στην ΑΕΜ

83΄Με 10 ποδοσφαιριστές συνεχίζει τον αγώνα η ΑΕΜ μετά την κόκκινη κάρτα (δεύτερη κίτρινη)που δέχθηκε ο Κοκώνης

85΄ Σέντρα του Βασιλάρη από τα δεξιά, ο Γκασούκας παίρνει την κεφαλιά, αλλά ο Λίτσος πάνω στην γραμμή απομακρύνει την μπάλα.

86΄ Σέντρα του Νάκου από αριστερά, κεφαλιά του Γκάτση μπλοκάρει ο Καραγκούνης

 

Διαιτητής: Ματσούκας. Βοηθοί: Κολοσιώνης, Καλαμπόκης

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων

Όμηρος Νεοχωρίου (Γιώργος Ζήκος)

Δουλιώτης, Καβαλιέρης, Μάτσιγκας(85΄Μπαλαμπάνης) Μανθόπουλος, Τσώνης, Καντάνης( 60΄Νούλας), Βασιλάρης, Τσιμπιτσης, Νάκος, Γκάτσης, Μιχαηλίδης ( 65΄Γκασούκας)

ΑΕ Μεσολογγίου (Νίκος Μιμιγιάννης)

Καραγκούνης, Κοκώνης, Παπανικολάου(81΄Στεργίου), Καλοκαίρης, Λίτσος, Κοντογιάννης, Τσιούνης, Ντζιμάνης, Πιστιόλης(72΄ Μιχαλόπουλος, 90΄Παναγιωτόπουλος)), Καβαλλάρης, Βασιλόγιαννης(81΄ Αλεξόπουλος)