Στην Πορτογαλία βρίσκεται από το βράδυ της Πέμπτης ο Λουίς Κάστρο, καθώς μετά την ανακοίνωσή του ως ο νέος προπονητής του Παναιτωλικού επέστρεψε στη χώρα του. Για λίγο βέβαια, καθώς σύντομα θα επιστρέψει μαζί με τους συνεργάτες του για… μόνιμη εγκατάσταση. Ας δούμε πως πέρασε ο 39χρονος κόουτς τις πρώτες του 48 ώρες στο Αγρίνιο.

*Στην Ελλάδα έφτασε το απόγευμα της Τρίτης και αμέσως μετέβη στο Αγρίνιο.

 *Το βράδυ της ίδιας ημέρας δείπνησε με τον Μάκη Μπελεβώνη.

*Γνωρίζει πολύ καλά αγγλικά και δεν υπάρχει θέμα επικοινωνίας του.

*Ο 39χρονος ήρθε ενήμερος για όλα. Τις προηγούμενες ημέρες παρακολούθησε πολλούς αγώνες του Παναιτωλικού και έχει ξεκάθαρη άποψη για το ρόστερ.

*Την Τετάρτη επισκέφθηκε τόσο το Emileon, όσο φυσικά και το γήπεδο. Οι εντυπώσεις του ήταν άριστες.

*Από το πρωί εκείνης της ημέρας μέχρι αργά το βράδυ ήταν σε ένα γραφείο με τα στελέχη του Παναιτωλικού και έθεσαν επί τάπητος όλα τα ζητήματα.

*Η πρώτη εντύπωση που έδειξε ήταν ανθρώπου ιδιαίτερα εργασιομανή. Ευγενικός, ήθελε να μάθει τους πάντες.

*Ξέχωρα φυσικά από το έμψυχο δυναμικό, συζητήθηκαν εκτενώς και ζητήματα όπως της προετοιμασίας, των φιλικών, αλλά και των ακαδημιών.

*Η άφιξή του συνέπεσε με την παρουσίαση των βελτιωτικών έργων στο γήπεδο, όπου έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον να μάθει και για αυτά.

*Πάντως την ώρα της παρουσίασής τους εκείνος ήταν στο Emileon και συνέχιζε τη… δουλειά.

*Ενας εκ των ανθρώπων που αναμένεται να βρίσκεται στο πλευρό του είναι ο Λουτσιάνο, που θα αναλάβει ενεργό ρόλο στο τιμ και μιλούν την ίδια γλώσσα.

*Αναχώρησε το απόγευμα της Πέμπτης με προορισμό την Αθήνα και από εκεί «πέταξε» για την Πορτογαλία.

*Η επιστροφή του στο Αγρίνιο υπολογίζεται στα τέλη του μήνα, μαζί και με τους 4 συνεργάτες του (Ζοζέ Εντουάρντο, Βίτορ Ούγκο, Πάουλο Ζορζ, Χούι Μιγκέλ).

*Βέβαια ήδη υπάρχει συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των δύο πλευρών (διοίκησης-Κάστρο) και καθημερινή, σχεδόν, ενημέρωση για το πώς «τρέχει» το πλάνο που εκπονήθηκε.

www.gazzetta.gr