Με ανακοίνωσή του ο γενικός αρχηγός του Ναυπακτιακού Γιώργος Τσιμιτσέλης αναφέρει τις δυσκολίες που υπάρχουν για το μέλλον της ομάδας . Θεωρεί δεδομένο πως απαιτούνται αποφάσεις, πολλές από αυτές δύσκολες, αλλά και επενδύσεις για την συμμετοχή του Ναυπακτιακού στο πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Αγαπητοί φίλοι, φίλαθλοι του Ναυπακτιακού Αστέρα.
Σχετικά με τα τεκταινόμενα στον Ναυπακτιακό ΑΣΤΕΡΑ αισθάνομαι την υποχρέωση να πω κάποια πράγματα προκειμένου να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις αλλά και για να γίνει κατανοητό γιατί φτάσαμε εδώ.
Το να ασχολείσαι σήμερα με τον αθλητισμό και ιδιαίτερα το ποδόσφαιρο σε επίπεδο Πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής κατηγορίας παρόλο που αποτελεί ερασιτεχνική κατηγορία, εν τοις πράγμασι πρόκειται για επαγγελματική ομάδα με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Για αυτούς που ασχολούνται σοβαρά με την ομάδα και το πράττουν από την αγάπη που έχουν για αυτή και για αυτά που πρεσβεύει η ενασχόληση με την Γ’ Εθνική Κατηγορία απαιτεί χρόνο, μακριά από την οικογένεια και τις δουλειές τους. Όλοι εμείς που πράττουμε αυτό το κάνουμε επειδή το γουστάρουμε και επειδή ο ΑΣΤΕΡΑΣ είναι η ομάδα της καρδιάς μας πληρώνοντας το τίμημα.
Όσον αφορά στην χρονιά που πέρασε η διοίκηση της ομάδος με Πρόεδρο τον Λάμπρο Χρυσανθόπουλο έκανε μια αξιόλογη πορεία με όλα τα λάθη της και με όποιες λανθασμένες επιλογές και έφτασε στο τέλος της χρονιάς κάνοντας τον απολογισμός της. Η ομάδα συμμετέχει στην Γ’ Εθνική Κατηγορίας χωρίς να χρωστάει ούτε ένα ευρώ, όντας φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμερη.
ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑΜΕ; ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ? ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΙΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΣΗΚΩΣΕ ΣΤΟΥΣ ΩΜΟΥΣ? ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ?
Παραίτηση δηλώσαμε διότι παρόλο που τρέξαμε, προσπαθήσαμε, αγωνιστήκαμε, η ομάδα ξαναβρήκε ποδοσφαιρική ταυτότητα,ξαναφέραμε το κόσμο στο γηπεδο, κατορθώσαμε να μαζέψουμε ένα σεβαστό ποσό για την πόλη της Ναυπάκτου, φέραμε χορηγούς εκτός πόλεως στο τέλος μετά λύπης μας διαπιστώσαμε ότι περισσότεροι ήταν απέναντι μας παρά κοντά μας χωρίς να γνωρίζουμε και το λόγο. Αν κάναμε κάποια λάθη ζητάμε συγνώμη γιατί ό,τι κάναμε το πράτταμε με γνώμονα το συμφέρον της ομάδας και σκοπός μας ήταν η ομάδα να προχωρήσει και να κατακτήσει τη θέση που της αξίζει.
Η καθημερινότητα στο γήπεδο, η οποία αποτελεί και το πλέον δύσκολο κομμάτι της ομάδος, το οποίο το έζησα, απέδειξε ότι οι δαπάνες (διόδια, βενζίνες, θεραπείες, ηλεκτρολύτες, ταξίδια, διαιτησίες κ.α.) ήταν υπέρογκες και δυστυχώς τις κάλυπτε ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ !!!. Αυτό δεν μπορούσε να συνεχισθεί.
Όσον αφορά στη φετινή σεζόν εύχομαι να βρεθεί άμεσα λύση γιατί η ομάδα το αξίζει. Για να γίνει αυτό απαιτούνται κάποιες ενέργειες τις οποίες οφείλω να εξηγήσω για να κατανοήσουν κάποιοι ότι η λειτουργία της ομάδας δεν πρέπει να εξαντλείται σε επίπεδο συζητήσεων καφενείου.
Απαιτούνται
1) Η δήλωση συμμετοχής θα πρέπει να γίνει μέχρι και 7 Ιουλίου (απαιτούνται 12 δικαιολογητικά). Σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος της ομάδος είπε ότι η ομάδα θα δηλωθεί ακόμη και χωρίς να έχει λυθεί το θέμα με την σύσταση νέου Δ.Σ.
2) Οικονομικοί πόροι. Μια ομάδα για να στηθεί για αρχή θα πρέπει να καταβάλει το παράβολο συμμετοχής που είναι 750 ευρω φέτος, θα χρειαστουν 20 παίχτες , προπονητής , γυμναστής και κάποιοί που θα απαρτίζουν το τεχνικό επιτελείο. Όλοι αυτοί για να έρθουν χρειάζονται προκαταβολές που μπορεί να αγγίζουν τις 20.000€ κατ’ ελάχιστο.
Το ερώτημα που ανακύπτει είναι ποιος μπορεί να βάλει το χέρι στην τσέπη και να καταβάλλει 20.000€ τουλάχιστον και να τα προκαταβάλει όταν η ομάδα αρχίζει να εισπράττει από τέλη Αυγούστου;
Ο όρος «ομάδα» χρησιμοποιείται όταν μεταξύ των ατόμων που τη συγκροτούν υπάρχει κοινός σκοπός, αρμονική συνεργασία, ανάθεση πρωτοβουλίας και ισότητα ανάμεσά τους, ανεξάρτητα από τον ρόλο που παίζει ο καθένας. Σε μια ομάδα, κάθε μέλος φροντίζει ώστε να συμπληρώνει την εργασία ή τον ρόλο του άλλου. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις στις οποίες η μη σωστή απόδοση μιας ομάδας έφερε συγκρούσεις και αντιπάθειες, υποβαθμίζοντας την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία στο χαμηλότερο επίπεδο. Εμείς πως πρέπει να λειτουργήσουμε;
ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΙΑ ΠΟΛΗ-ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ!

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.