Tην ώρα που το «θερμόμετρο» στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ανέβηκε επικίνδυνα μετά τα όσα διαδραματίστηκαν την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ την περασμένη Τετάρτη (19/6), με αποχώρηση επτά συμβούλων της «σφαίρας» επιρροής της ΑΕΚ λόγω της σύμβασης Περέιρα και την οξεία αντιπαράθεση Χέρμπερτ Χούμπελ με τον Μηνά Λυσάνδρου, στη Super League (προ)ετοιμάζονται να κάνουν μία «διαφορετική» κίνηση εν όψει της εκκίνησης του νέου πρωταθλήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr και του «ΕΘΝΟΣΠΟΡ», ο συνεταιρισμός έχει αποφασίσει να πραγματοποιηθεί η έναρξη του πρωταθλήματος, μία μέρα νωρίτερα. Συγκεκριμένα, το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει το βράδυ της Παρασκευής 23 Αυγούστου με ένα παιχνίδι, ανάμεσα σε δύο απ’ τις λεγόμενες «μικρομεσαίες» ομάδες της Λίγκας (π.χ. Αστέρας Τρίπολης-Ξάνθη) και μάλιστα με αίτημα προς την Αστυνομία και τη Γ.Γ.Α., για να επιτραπεί η παρουσία οπαδών και της φιλοξενούμενης ομάδας.

Σαν μία κίνηση ολόκληρης της Super League για ένα συνολικό «restart» στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Στο πλαίσιο όσων συζητήθηκαν εκτενώς, γύρω απ’ την καταπολέμηση της βίας, τόσο στο πρόσφατο συμβούλιο της Λίγκας, όπου έδωσαν το «παρών» και οι κ.κ. Χούμπελ, Φούσεκ, όσο και στο δείπνο που είχαν λίγες ώρες αργότερα οι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της FIFA με τους εκπροσώπους της «Big-4».

Στο τραπέζι έχει πέσει μάλιστα και μία δεύτερη πρόταση, για να «ενισχύσει» την παραπάνω πρωτοβουλία. Να οριστεί συμβούλιο της Super League την ίδια μέρα στην πόλη που θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος αγώνας της σεζόν 2019-20, προκειμένου το βράδυ και οι 14 εκπρόσωποι των ομάδων να δώσουν το «παρών» στο γήπεδο, στέλνοντας ένα ενωτικό «μήνυμα».