Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέχθηκε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου υπουργούς για τη σύσκεψη σχετικά με το τηλεοπτικό πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Το ποδόσφαιρο, λόγω των συμβάσεων με ομάδες της Super League 1 και των συζητήσεων με τη Super League 2, βρέθηκε στην ατζέντα, με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη να προβαίνει σε μία παραδοχή, όπως τονίζεται σε μερίδα του αθλητικού Τύπου.

«Δεν μπορεί να αρχίσει το πρωτάθλημα της Super League χωρίς τα λεφτά της ΕΡΤ», φέρεται να είπε μετά την ενημέρωση που παρείχε ο Γιώργος Δρόσος, με αφορμή και τις δυσκολίες συντήρησης των ομάδων χωρίς το τηλεοπτικό συμβόλαιο.

Υπενθυμίζεται ότι σύμβαση έχουν οι Παναθηναϊκός, Άρης, Παναιτωλικός, Ξάνθη, Λαμία και Απόλλων Σμύρνης, ενώ συμφωνία χωρίς υπογραφή υπάρχει με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και ΟΦΗ.

Με βάση το ίδιο ρεπορτάζ, η κυβέρνηση θα καλέσει τις ομάδες για επαναδιαπραγμάτευση και μείωση, η οποία για τις μικρομεσαίες ομάδες θα φτάσει ως το 30%, ενώ η πρόταση σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ αναμένεται να είναι στα 6 εκατ. ευρώ. Την ίδια στιγμή, πάντως, στον Άρη επιδιώκουν αύξηση του ποσού συμβολαίου άνω των 3 εκατομμυρίων (το καθαρό ποσό είναι τώρα στο 1.992.000).

https://www.filathlos.gr