Όταν Παναιτωλικός και Ξάνθη έπαιξαν τον περασμένο Γενάρη στο Αγρίνιο, διεκδικούσαν την πέμπτη θέση της βαθμολογίας. Η συνέχεια και για τις δύο ομάδες δεν ήταν καλή και απομακρύνθηκαν από τον στόχο.

Φέτος μπήκαν ανανεωμένες στο πρωτάθλημα με νέους προπονητές και πολλούς νέους παίκτες. Η Ξάνθη εντυπωσίασε, σπάζοντας μια παράδοση που είχε να μην κερδίζει την ΑΕΚ στην Αθήνα, ενώ ο Παναιτωλικός έχασε στην Τούμπα παρουσιάζοντας καλό πρόσωπο.
Το πρόγραμμα ήθελε την Ξάνθη να ξεκινήσει με δύο εκτός έδρας αγώνες, κάτι που είχε συμβεί για τελευταία φορά το 2011, τότε όμως είχε προκύψει λόγω αναβολής αγώνα.

Ο Παναιτωλικός εδώ και έξι χρόνια δεν μπορεί να νικήσει το πρώτο παιχνίδι της έδρα του. Μάλιστα ήταν το 2013 η τελευταία φορά, όταν χωρίς θεατές είχε επικρατήσει του ΠΑΟΚ 2-0. Είναι και η μοναδική φορά στα χρόνια της Super League, που κατάφερε να ξεκινήσει με τρίποντο στο Αγρίνιο.

Η Ξάνθη έχει χτίσει καλή παράδοση με τον Παναιτωλικό. Είναι αήττητη στα εννέα τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος με την ομάδα του Αγρινίου, έχοντας έξι νίκες και τρεις ισοπαλίες. Που γίνονται δέκα και με ένα παιχνίδι Κυπέλλου.

Το εντυπωσιακό είναι ότι στα πέντε πρώτα μεταξύ τους, ο Παναιτωλικός έκανε τέσσερις νίκες, χωρίς να κάνει άλλη στη συνέχεια!

Για τελευταία φορά ο Παναιτωλικός νίκησε στις 2 Νοεμβρίου 2014 με το εντυπωσιακό 5-2, αφού δέχτηκε πρώτος γκολ! Από εκεί και πέρα στο Αγρίνιο ακολούθησαν μια ισοπαλία 2-2, δύο νίκες της Ξάνθης με 3-2 και 3-1 και το περσινό 0-0, για να σταματήσει η βροχή των γκολ.

Η περσινή ισοπαλία στο Αγρίνιο είναι η πρώτη της Ξάνθης, από τέσσερις διαδοχικές ισοπαλίες σε έδρες της περιφέρειας (Παναιτωλικό, ΟΦΗ, Λάρισα και Γιάννινα). Η Ξάνθη είναι αήττητη στις εννέα τελευταίες επισκέψεις της σε ομάδες της περιφέρειας, έχοντας τρεις νίκες και έξι ισοπαλίες!

Τελευταία φορά που έχασε ήταν στις 9 Δεκεμβρίου 2017 στη Λάρισα. Μάλιστα η ήττα τον περασμένο Φεβρουάριο στην έδρα της από τον Λεβαδειακό της σταμάτησε ένα ακόμα εντυπωσιακό σερί, καθώς δεν έχανε από ομάδα της περιφέρειας για 19 αγώνες μέσα έξω!

Αυτή η ήττα από τον Λεβαδειακό είναι η μοναδική στα τελευταία 22 παιχνίδια με ομάδες της περιφέρειας! Έχει ακόμα 11 νίκες και 10 ισοπαλίες!

Νίκες Παναιτωλικού: 4

Ισοπαλίες: 3

Νίκες Ξάνθης: 7

Με γηπεδούχο τον Παναιτωλικό

Νίκες Παναιτωλικού: 3

Ισοπαλίες: 2

Νίκες Ξάνθης: 2

 

Πέρσι
26.01.2019: Παναιτωλικός – Ξάνθη 0-0

https://www.slgr.gr/