Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Κύριοι της Ε.Π.Σ. Νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Παρακολουθούμε τα τελευταία χρόνια τη συρρίκνωση της δύναμης της Ένωσης, χωρίς να έχουμε μια απάντηση από τους διοικούντες για το λόγο που συμβαίνει το συγκεκριμένο γεγονός. Προφανώς για αυτούς δεν υπάρχει μείωση των ομάδων αν και πλέον στα πρωταθλήματα συμμετέχουν 51 σωματεία. Εμείς θυμόμαστε πάντως την Ένωση με δύναμη σωματείων πολύ μεγαλύτερη και σχεδόν διπλάσια από τη σημερινή. Όλα έχουν την εξήγησή τους.

Όταν τα παράβολα συμμετοχής σε μια δύσκολη εποχή αυξάνονται για λόγους που μόνο οι διοικούντες γνωρίζουν, όταν στα έξοδα των ομάδων σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι μπαίνουν αυτά των παρατηρητών αγώνων και όταν στα σωματεία δεν υπάρχει καμία διευκόλυνση για να καλύψουν τα έξοδα, δε μπορούμε να ζητάμε ομάδες να δηλώνουν συμμετοχή. Από την περσινή χρονιά με απόφαση της Ένωσης αυξήθηκαν τα παράβολα συμμετοχής. Αυτό απέτρεψε πολλές ομάδες να δηλώσουν συμμετοχή και το πρόβλημα παρέμεινε και έγινε εντονότερο και φέτος.

Σε μια εποχή που υπάρχουν μεγάλες δυσκολίες και δε μπορούμε να απαιτούμε αυξήσεις, αυτό το μέτρο λειτούργησε αποτρεπτικά. Σε συνδυασμό βέβαια με τα υπόλοιπα. Οι διευκολύνσεις προς τις ομάδες που αναφέρουμε, αφορούν τα έξοδα διαιτησίας και τα λειτουργικά έξοδα, για τα οποία εμείς είχαμε παρουσιάσει πλάνο βιωσιμότητας και αφορούσε μέρος της κάλυψής του από χορηγίες.

Στα σχέδια της Ένωσης δεν υπήρχε κάτι τέτοιο, δεν έγινε καμία κίνηση για να βρεθεί κάποιος χορηγός και μοιραία όλο το βάρος έπεσε στα σωματεία. Το θέμα των παρατηρητών το αφήσαμε στο τέλος, καθώς είναι πολύπλοκο και έχει προεκτάσεις. Οι υπεύθυνοι ασφαλείας σχεδόν “εξαφανίστηκαν” και υπήρξαν οι παρατηρητές αγώνα. Οι υπεύθυνοι ασφαλείας ήταν μέλη της Διοίκησης της Ένωσης, τα οποία δεν αμείβονταν στους αγώνες, σε αντίθεση με τους παρατηρητές. Οι ομάδες πλήρωναν και το κόστος των εντός έδρας αγώνων αυξάνονταν ακόμα περισσότερο. Γιατί όμως το θέμα είναι πολύπλοκο; Μα φυσικά γιατί τα μέλη της διοίκησης είναι φίλοι των κοντινών αποδράσεων τις Κυριακές. Και αντί να βρίσκονται σε κάποιο γήπεδο που διεξάγεται αγώνας της Ένωσης, είναι παρατηρητές σε Εθνικές Κατηγορίες.

Μεγάλος λάτρης των συγκεκριμένων εκδρομών είναι ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης, που σχεδόν κάθε Κυριακή είναι παρατηρητής σε αγώνες της Football League. Όσο για τον Πρόεδρο; Η αγάπη του για τα ταξίδια ήταν πολύ γνωστή εδώ και χρόνια. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι για ένα διάστημα δε μπορούσε να ασκήσει τα καθήκοντά του, όντας τιμωρημένος, λόγω των ταξιδιών που έκανε… Άλλωστε τώρα έχει εγκαταλείψει την Ένωση και έχει βαλθεί, όπως έφτιαξε την Ένωση να φτιάξει και την Εθνική μας ομάδα. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι το όνομά του αναφέρθηκε αρκετά στα παιχνίδια της Εθνικής μας με Φινλανδία και Λιχτενστάιν και σχολιάστηκαν οι επιλογές του. Τα ταξίδια του Προέδρου αποτελούν συχνό φαινόμενο και δεν του επιτρέπουν πλέον να ασχοληθεί με την Ένωσή μας και τις ομάδες της.

Η συνολική λειτουργία της Ένωσης είναι προβληματική, οι αποφάσεις αργούν και όλοι γνωρίζουν ότι από το 15μελές σχήμα μόνο 3 ή 4 πρόσωπα παίρνουν τις αποφάσεις και οι υπόλοιποι απλά ενημερώνονται για το τι θα γίνει. Για να μη λέμε όμως μόνο τα αρνητικά, θα πρέπει να συγχαρούμε την Ένωσή μας που μετά από ένα χρόνο ανακοίνωσε το 15μελές σχήμα. Πριν από μία εβδομάδα στο Διοικητικό Συμβούλιο εμφανίζονταν σαν Α΄ Αντιπρόεδρος ο Μιχάλης Χουλιάρας και σα μέλος ο Γιώργος Μαζαράκης, που είχαν παραιτηθεί εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο.

Και για να επανέλθουμε στη λειτουργία και στα πρωταθλήματα, στα οποία σήμερα θα έχουμε την κλήρωση. Για μία ακόμα χρονιά υπάρχουν ομάδες που αντιδρούν. Τόσο για την τοποθέτησή τους στους Ομίλους όσο και για τον τρόπο διεξαγωγής. Στην Α΄ Κατηγορία μαζεύτηκαν με το ζόρι 14 ομάδες για να συμπληρώσουν, όμως εμείς μαθαίνουμε ότι στο ξεκίνημα θα υπάρχουν 13. Στη Β΄ Κατηγορία ξανά υπάρχουν “κραυγές” από ομάδες και υπάρχει και συρρίκωνση, καθώς στον 3ο Όμιλο θα γίνουν 14 αγωνιστικές και κάποια μπαράζ. Όσο για τη Γ΄ Κατηγορία ο μικρός αριθμός ομάδων θα τις φέρει σε ένα Όμιλο και μάλιστα με περισσότερα ταξίδια, παιχνίδια και συνεπώς και μεγαλύτερα έξοδα από τη Β΄ Κατηγορία.

Η προκήρυξη για τη νέα χρονιά μειώνει κατά μία τις ομάδες της Β΄ Κατηγορίας, αν παραμείνουν οι ομάδες της Ένωσής μας στη Γ΄ Εθνική. Πόσο ακόμα θα συρρικωνθούν τα πρωταθλήματά μας; Όσο για τα παιδικά πρωταθλήματα η υποχρεωτική συμμετοχή των ομάδων της Α΄ Κατηγορίας σε ένα από αυτά, δε θα σώσει την κατάσταση. Οι ομάδες έχουν μεγάλα προβλήματα και κανείς από την Ένωση δε φέρεται διατεθειμένος να τα δει και να προσπαθήσει τουλάχιστον να βρει κάποιες λύσεις.

Κύριοι δε βρεθήκατε στη συγκεκριμένη θέση για να ικανοποιήσετε τα χόμπυ σας και να κάνετε δημόσιες σχέσεις και βολτίτσες. Βρεθήκατε για να δώσετε λύσεις. Μπορείτε άραγε να το κάνετε αυτό; Για πόσο ακόμα το ποδόσφαιρό μας θα παραμένει δέσμιο ανθρώπων που δε μπορούν να προσφέρουν τίποτα; Πόσο ακόμα θα μικρύνετε το ποδόσφαιρό της Αιτωλοακαρνανίας; Δυστυχώς όλοι πια γνωρίζουν ότι είστε οι πιο ακατάλληλοι άνθρωποι για να διαχειριστείτε τις ευθύνες που έχετε αναλάβει. Υπάρχει τρόπος να σώσετε το Αιτωλοακαρνάνικο ποδόσφαιρο και θεωρούμε ότι τον ξέρετε κι εσείς οι ίδιοι. Σας καλούμε να το πράξετε.

Με τιμή

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ