Ήταν Σάββατο, 24/11/2018. Η ΑΕΚ ηττήθηκε από τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο (2-1 οι γηπεδούχοι), αποτέλεσμα το οποίο προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις εντός της ομάδας. Αρχικώς ήταν οι άστοχες δηλώσεις του τότε προπονητή της ομάδας Μαρίνου Ουζουνίδη, ο οποίος έβγαλε στη σέντρα συγκεκριμένους παίκτες, δίχως ωστόσο να τους κατονομάσει:

Πρέπει να βρω τους παίκτες που θα έχουν το κίνητρο για να παίζουν σε αυτή την ομάδα. Δυστυχώς κάποια παιδιά μου έδειξαν ότι παίζουν για να παίζουν. Μια μεγάλη ομάδα γίνεται μεγάλη μέσω της εικόνας που βγάζει στα παιχνίδια. Εμείς ούτε με τον Παναθηναϊκό, ούτε σήμερα είχαμε τέτοια εικόνα” είπε αμέσως μετά το ματς, αφήνοντας άπαντες με την απορία και ενισχύοντας το αρνητικό κλίμα στα αποδυτήρια.

Η απορία λύθηκε την αμέσως επόμενη ημέρα, όταν ο Δημήτρης Μελισσανίδης επισκέφτηκε αγριεμένος, το προπονητικό κέντρο των Σπάτων: “Με κάνατε να ντρέπομαι που υπηρετώ αυτό το κλαμπ. Δεν έχετε καταλάβει που βρίσκεστε ορισμένοι. Ακούω γκρίνιες και μουρμούρες αλλά πολλοί εδώ μέσα θα έπρεπε να πληρώνετε και όχι να πληρώνεστε για να είστε στην ΑΕΚ“.

Εν συνεχεία, ο διοικητικός ηγέτης της Ένωσης, έδωσε την (προσωρινή όπως αργότερα αποδείχθηκε για τους δύο), χαριστική βολή σε τρεις παίκτες: “Οποιος δεν θέλει να είναι στην ομάδα, να μου το πει και να φύγει. Σιμόες, Λαμπρόπουλος, Μπακασέτας, αφού δεν συμφωνούν για τα συμβόλαια τους, ας φέρουν πρόταση τον Γενάρη και να φύγουν”.

Ήταν ένα παιχνίδι που άφησε βαθιές πληγές στην ΑΕΚ, οι οποίες δεν επουλώθηκαν καθώς ακολούθησε περίπου ενάμιση μήνα μετά, η αποχώρηση του τότε προπονητή Ουζουνίδη. Ένα ματς οδηγός για όσα δεν πρέπει να συμβούν ξανά, τόσο εντός, όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου. Σε αυτό το πνεύμα και διαπιστώνοντας μεγάλη ευφορία μέσα και έξω από τα αποδυτήρια, ο Νίκος Κωστένογλου επιχείρησε χθες να χαμηλώσει τους τόνους:

Συγχαρητήρια για την επικράτηση και για την προσπάθειά σας στο τελευταίο παιχνίδι. Είναι πολύ σημαντικό ότι πήραμε τη νίκη. Ξέραμε ότι δεν θα ήταν εύκολο παιχνίδι και το είδαμε στο γήπεδο. Έχουμε όμως δρόμο ακόμα μπροστά μας. Το ξέρετε. Δεν έχουμε πετύχει τίποτα. Μπροστά μας έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό εκτός έδρας. Πέρυσι εκεί χάσαμε. Χρειάζεται να δείξουμε την ίδια σοβαρότητα και συγκέντρωση και να δουλέψουμε καλά για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς“, είπε μεταξύ άλλων ο προπονητής της Ένωσης.

https://www.sport24.gr