Ο ΑΟΑ βρέθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στην Α2 Εθνική Κατηγορία και παρότι δεν προχώρησε σε πολλές μεταγραφικές κινήσεις, έχει ξεκινήσει περίφημα την πορεία του, με τον Γιάννη Διαμαντάκο να πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό τα θετικά αποτελέσματα.

Ο έμπειρος τεχνικός βάζει τη “σφραγίδα” του στο “δύο στα δύο” με ισάριθμες, πολύτιμες νίκες κόντρα σε Ψυχικό και Δάφνη Δαφνίου και το Basketworld.net του ζήτησε να εξηγήσει τη μέχρι στιγμής πορεία και να αναφερθεί στις συνθήκες, τους στόχους και τον κόσμο της ομάδας του Αγρινίου.

Αναλυτικά όσα μας είπε:

Για το πώς ήρθε η νίκη στην έδρα της Δάφνης Δαφνίου: “Συντέλεσαν πολλοί παράγοντες προεξέχοντος της μεθοδικότητας και της πίστης στους παίκτες παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία τους έχουν μικρό μέσο όρο ηλικίας και κατά συνέπεια περιορισμένη εμπειρία με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός πως αθλητές όπως οι Ψαρας, Καμάρας, Σταματογιάννης, Κασσιούμης και Χατζηνικόλας βρίσκουν χώρο και ρόλο τόσο στην ομάδα, όσο και πρωτάθλημα της Α2. Είναι μεγάλο κέρδος για εμάς και όχι μόνο”.

Για το γεγονός πως διατηρήθηκε ο βασικός κορμός και δεν έγιναν ιδιαίτερες μεταγραφές, παρά την ιστορική άνοδο στην Α2: “Υπάρχει πίστη -όπως προανέφερα- τόσο στην ομάδα, όσο και στο πλάνο που έχουμε καταρτίσει. Συνεχίζουμε βήμα-βήμα καθότι ουσιαστικά δεν έχουμε καταφέρει τίποτα πέρα από ένα καλό ξεκίνημα. Το πρωτάθλημα της Α2 είναι το πλέον δύσκολο και ανταγωνιστικό είναι επισφαλές να γίνουν προβλέψεις”.

Για τους στόχους που υπάρχουν: “Κανείς δεν ξέρει, για εμάς έχει σημασία να εξασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία της ομάδας σε όλα τα επίπεδα, να συνεχίσουν να βελτιώνονται οι παίκτες και όπως η διοίκηση έχει οριοθετήσει να ευχαριστηθούμε την παρθενική μας εμφάνιση στην κατηγορία”.

Για τον κόσμο της ομάδας της Αιτωλοακαρνανίας: “Είναι ο κύριος αρωγός της προσπάθειάς μας και ο βασικός λόγος που θέλουμε να τα δίνουμε όλα μέσα στο γήπεδο σε κάθε αγώνα. Η παρουσία στον εκτός έδρας αγώνα με τη Δάφνη Δαφνίου ήταν συγκινητική και βέβαια όλοι περιμένουμε το sold out της επόμενης αγωνιστικής κόντρα στον Τρίτωνα”.