Ο Βλάντ Μοράρ μίλησε στο Yellow Power

Αναλυτικά:

Κατέκτησε το πρωτάθλημα Ρουμανίας με τη Βίτορουλ (το πρώτο της ιστορίας της), έπαιξε στα προκριματικά του Champions League και πέρασε τα σύνορα της χώρας του αποδεχόμενος την πρόταση του Παναιτωλικού το καλοκαίρι του 2017. Σκόραρε και τραυματίστηκε στο ντεμπούτο του και έκλεισε την πρώτη σεζόν με 9 γκολ στη Super League. Πρόσθεσε άλλα 6 γκολ πέρσι. Φέτος -ξανά στην πρώτη του εμφάνιση- πέτυχε γκολ στον αγώνα με τον ΟΦΗ. Από τότε έχει να σκοράρει ο Παναιτωλικός…

Και ο ίδιος και η ομάδα θέλει να αποκαταστήσει την επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα, αρχής γενομένης από σήμερα. Ο Βλαντ Μοράρ πλησιάζει τους 50 αγώνες πρωταθλήματος (έχει 48) και ψάχνει μια πρωτιά: Να γίνει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Παναιτωλικού στη μεγάλη κατηγορία!

DSC06931

 

Με 16 γκολ στα δύο (και κάτι) χρόνια που φοράει τα κυανοκίτρινα ο Βλαντ Μοράρ ισοφάρισε ήδη την επίδοση που είχε ο Ανρί Καμαρά, με 16 γκολ σε 67 αγώνες Super League. Είναι έτοιμος να γράψει ιστορία, όμως το κακό ξεκίνημα του Παναιτωλικού βάζει σε δεύτερη μοίρα τον δικό του προσωπικό στόχο. Αν και μπορούν να συνδυαστούν. Να σκοράρει ο ίδιος, να κερδίσει η ομάδα…

 

  • Έχεις μπει στη διαδικασία να σκέφτεσαι ότι «γράφεις ιστορία» ως πρώτος σκόρερ του Παναιτωλικού στη μεγάλη κατηγορία;
  • Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας, μαζί με έναν μεγάλο ποδοσφαιριστή με σπουδαία καριέρα όπως ο Ανρί Καμαρά. Και μεγάλο το κίνητρο να πετύχω περισσότερα γκολ και να αυξήσω το ρεκόρ. Αλλά το πιο σημαντικό είναι να επιστρέψει η ομάδα στα νικηφόρα αποτελέσματα και να ανέβει στην κατάταξη. Μακάρι να συνδυαστούν και τα δύο στον αγώνα με την ΑΕΛ.

 

  • Πιστεύεις ότι δικαιώθηκε η επιλογή σου να έρθεις στην Ελλάδα;
  • Ναι, νομίζω ότι ήταν μια πολύ καλή επιλογή που ήρθε μετά από ένα πρωτάθλημα που κέρδισα στη Ρουμανία. Η εμπειρία που απόκτησα εδώ είναι σημαντική και είμαι βέβαιος ότι θα με βοηθήσει στο μέλλον. Ο Παναιτωλικός είναι ένας σταθμός της καριέρας μου.

 

  • Η ομάδα έκανε το χειρότερο ξεκίνημα φέτος. Που το αποδίδεις;
  • Στη ζωή κάθε ομάδας υπάρχουν στιγμές που κάτι πάει στραβά. Είμαστε σε ένα «κακό φεγγάρι» αλλά ελπίζω από σήμερα και στη συνέχεια στους επόμενους αγώνες να μαζέψουμε πόντους που θα μας ανεβάσουν στον βαθμολογικό πίνακα.

 

  • Εσάς τους ποδοσφαιριστές πόσο σας έχει επηρεάσει; Τι συζητάτε στα αποδυτήρια;
  • Μιλάμε ο ένας με τον άλλον, έχουμε συζητήσεις για το πώς θα ξεφύγουμε από αυτή την κρίση. Είμαστε σίγουροι για τις δυνατότητές μας και αποφασισμένοι να κάνουμε ότι μπορούμε να το αλλάξουμε.
  • DSC06930

 

  • Ο Παναιτωλικός δεν σκόραρε στους τρεις τελευταίους αγώνες. Νιώθεις να αυξάνει το βάρος που αντιστοιχεί στην επιθετική γραμμή;
  • Είναι απόρροια της κρίσης που περνάμε ότι δυσκολευόμαστε στο γκολ. Δεν νομίζω ότι ασκεί πίεση μόνο στους επιθετικούς. Όλοι έχουμε την υποχρέωση να βελτιώσουμε την ομάδα. Αυτό θα γίνει με μεγαλύτερη προσπάθεια από μέρους μας. Πρέπει να είμαστε περισσότερο επικεντρωμένοι στο στόχο για να πετύχουμε καλύτερα αποτελέσματα από δω και μπρος.

 

  • Ποια στοιχεία δεν μπόρεσε να βγάλει ο Παναιτωλικός για να έχει καλύτερα αποτελέσματα;
  • Νομίζω ότι από την αρχή του πρωταθλήματος έχουμε δείξει πως μπορούμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο. Όμως, δεν συνδυάστηκε με τα επιθυμητά αποτελέσματα. Δεν είμαστε αποτελεσματικοί, εκεί είναι το πρόβλημα. Αυτό πρέπει να αλλάξουμε.

 

  • Ο ερχομός του Μάκη Χάβου, τον οποίο γνωρίζεις καλά από την προηγούμενη θητεία του, πόσο άμεσα πιστεύεις ότι θα βοηθήσει στην ανάκαμψη της ομάδας;
  • Ναι τον γνωρίζω πολύ καλά. Και είμαι βέβαιος ότι μπορεί να αλλάξει αρκετά πράγματα στην ομάδα. Θα έχουμε μια καλή συνεργασία και θα βελτιώσουμε μαζί του ότι πρέπει για να πάρουμε νίκες και βαθμούς που είναι αναγκαίοι για την ομάδα. Αυτό είναι το σημαντικό από δω και μπρος.

 

  • Ο σημερινός αντίπαλος, η ΑΕΛ, προέρχεται από θετικά αποτελέσματα και έχει καλή ψυχολογία. Τι βαθμό δυσκολίας έχει ο αγώνας;
  • Κάθε αγώνας είναι σημαντικός και έχει τις δυσκολίες του. Δεν έχει σημασία ο αντίπαλος αλλά η δουλειά που θα κάνουμε στο γήπεδο για να συνδυάσουμε απόδοση και αποτέλεσμα. Έχουμε ανάγκη τη νίκη και θα τη διεκδικήσουμε για να ξεφύγουμε από τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται ο Παναιτωλικός. Επιστρέφουμε μετά από καιρό στην έδρα μας και είμαι σίγουρος ότι ο κόσμος θα είναι στο πλευρό μας και θα μας βοηθήσει να φύγουμε νικητές από την αναμέτρηση.

 

  • Οι αλλαγές που έγιναν φέτος στο Ελληνικό πρωτάθλημα το κάνουν πιο δύσκολο;
  • Και πέρυσι ήταν ένα δύσκολο πρωτάθλημα. Σημαντική αλλαγή είναι το VAR, αρκεί να αξιοποιείται σωστά. Για τα Play-off και Play-out δεν νομίζω ότι είναι σωστή επιλογή. Στα κορυφαία Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα αρκεί η κανονική περίοδος για να δώσει την τελική κατάταξη των ομάδων. Δεν έχουν έξτρα αγώνες.